بازگشت رئیس مجلس و هیأت پارلمانی از اجلاس رؤسای مجالس کشور‌های عضو بریکس + فیلم حملات اخیر به اوکراین، پاسخی به «اقدامات تروریستی» کی‌یف ۸۰ هزار نفر در نماز عید قربان در مسجد الاقصی حضور یافتند (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) هشدار عراقچی به سه کشور‌ اروپایی| ایران در برابر نقض حقوق خود، واکنشی قاطع نشان می‌دهد مقام ایرانی: آمریکایی‌ها می‌دانند ایران هرگز توقف غنی‌سازی را نمی‌پذیرد قالیباف برازیلیا را ترک کرد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) نامه‌ ایران به شورای امنیت پیرامون اتهامات آمریکا ایلان ماسک از استیضاح ترامپ حمایت کرد! روسیه انتقام گرفت| حمله گسترده به کی‌یف (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پزشکیان: مصرف برق در ایران به ازای هر متر مربع ساختمان ۶ برابر بیشتر از کشورهای مشابه است ایلان ماسک، ترامپ را به ارتباط با پرونده‌ قاچاق جنسی کودکان متهم کرد دبیرکل سازمان ملل: جامعه بین‌المللی باید برای راهکار دوکشوری در فلسطین، تلاش کند ارتش رژیم اسرائیل هشدار حمله و تخلیه ضاحیه جنوبی بیروت را صادر کرد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکمنستان به‌مناسبت عید قربان (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) شکایت ایران از ادعا‌های بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قالیباف بر لزوم فعال‌سازی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و برزیل تاکید کرد مسلح شدن گروه نزدیک به داعش در غزه توسط نتانیاهو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با جولانی دیدار کرد مراسم برائت از مشرکین برگزار شد | درخواست حجاج بیت الله الحرام بر تحریم رژیم صهیونیستی گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان به‌مناسبت عید قربان (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) شمار شهدای خبرنگار در حملات رژیم صهیونیستی به غزه به ۲۲۵ نفر رسید پنتاگون درباره شکست آمریکا در یمن تحقیق می‌کند سفیر ایران در روسیه: پوتین به زودی به تهران سفر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به حجاج بیت‌الله الحرام | دولت‌های مسلمان باید همه راه‌های کمک‌رسانی به رژیم صهیونی را مسدود کنند عراقچی: جزئیات مذاکرات هسته‌ای محرمانه است | پیشنهاد آمریکا در حال بررسی است (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) مقاومت سوریه مسئولیت حمله به جولان اشغالی را برعهده گرفت ویدئو| روایت صالحی از بی‌وفایی عجیب چینی‌ها در قرارداد هسته‌ای UCF دیده‌بان حقوق بشر: حمله آمریکا به بندر رأس عیسی یمن جنایت جنگی است
سرخط خبرها

ادامه سیاست یک بام و دو هوای واشینگتن در مذاکرات وین

  • کد خبر: ۱۱۲۹۸۵
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۴
ادامه سیاست یک بام و دو هوای واشینگتن در مذاکرات وین
پس از تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام و اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تنش‌ها در مذاکرات هسته‌ای افزایش یافته و رفتار‌های دوگانه آمریکا، دستیابی به توافق هسته‌ای و احیای برجام را بیش از هر زمان دیگری در خطر قرار داده است.

عرب هاشمی | شهرآرانیوز؛ مقامات آمریکایی اگرچه در مصاحبه‌های خود و پشت تریبون از رویکرد مثبت درباره توافق یاد می‌کنند، از طرفی هجدهم خرداد، باعث تصویب یک قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام شدند و روز پنجشنبه اخیر هم تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کردند.

تحریم به بهانه‌های واهی

اما به تازگی، وزارت خزانه داری آمریکا از وضع تحریم‌های جدید علیه دو شخص حقیقی و ۹شخص حقوقی مرتبط با ایران به بهانه‌های واهی خبر داده است.

وزارت خزانه داری آمریکا مدعی است که این شبکه به انجام معاملات بین المللی و دور زدن تحریم‌های ایران کمک کرده و از فروش محصولات پتروشیمی ایران به مشتریان در چین و سایر مناطق شرق آسیا حمایت می‌کند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در بیانیه‌ای به دفاع از سیاست تحریمی واشینگتن علیه ایران پرداخت و گفت: دولت بایدن در پیگیری مسیر دیپلماسی هدفمند برای رسیدن به بازگشت دوجانبه به اجرایی شدن کامل برجام ( توافق هسته‌ای) صادق و ثابت قدم بوده است. در نبود یک توافق، ما به اختیارات تحریمی مان برای محدود کردن صادرات نفت و محصولات نفتی و محصولات پتروشیمی به خارج از ایران ادامه خواهیم داد.

از طرف دیگر ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، علی رغم اعمال تحریم‌ها علیه ایران از تلاش برای دستیابی به توافق با ایران خبر داد. او در نشست خبری خود بیان کرد: ما هنوز معتقدیم که پتانسیل به نتیجه رساندن بازگشت دوجانبه به پایبندی به برجام (توافق هسته ای) وجود دارد؛ البته اگر ایران مسائل فرابرجامی را کنار بگذارد و روی طرح توافقی که مدتی روی میز است، تمرکز کند.

تحریم‌ها نمی‌تواند محدودمان کند

اما آیت ا... سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان، در اجتماع مردمی هسته‌های جهاد و پیشرفت که دیروز در جماران برگزار شد، در واکنش به رفتار‌های دوگانه آمریکا بیان کرد: از آمریکایی‌ها تعجب می‌کنم؛ از سویی پیغام می‌فرستند برای توافق آماده ایم، اما از سوی دیگر به لیست تحریم‌ها اضافه می‌کنند. ما اعلام می‌کنیم به آمریکا اعتماد نداریم و دنیا باید به ما حق بدهد؛ این‌ها میثاق شکن هستند. آمریکایی‌ها حالا می‌خواهند ما را با تحریم‌ها محدود کنند؛ مگر تحریم‌ها توانسته ما را محدود کند؟

همچنین جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، که اخیرا با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان، درباره ضرورت نهایی سازی مذاکرات وین در اسرع وقت و برطرف کردن موانع باقی مانده گفتگو کرده است، در یک سخنرانی در شورای امنیت سازمان ملل گفت که زمان تصمیم گیری بر سر بازگشت به برجام و اجرایی کردن کامل آن، اکنون است. او خبر داد: من با طرفین مدام در تماس هستم تا شرایط بازگشت به برجام و اطمینان یابی از اجرای کامل آن را فراهم کنم.

راهبرد ما ایستادگی بر مواضع است

در همین راستا، جعفر قنادباشی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره وضعیت پر از ابهام مذاکرات وین به «نامه نیوز» گفت: وضعیتی که اکنون در آن هستیم، وضعیتی جدید است؛ به این معنی که بی نتیجه بودن راهبرد‌های گذشته برای افکار عمومی به اثبات رسیده است. در گذشته در مقاطعی به غربی‌ها اعتماد بیش از حد داشتیم و در مقاطعی هم تعهداتمان را کاهش دادیم. در هر دو صورت غربی‌ها به تعهداتشان پایبند نماندند.

اکنون باور داریم که در امیدبخش‌ترین مقطع برای رسیدن به نتیجه‌ای مبتنی بر منافع ملی مان در مذاکرات هستیم؛ زیرا راهبرد تازه‌ای یعنی ایستادگی بر مواضعمان را اتخاذ کرده ایم و نشان داده ایم که از این مواضع عقب نشینی نخواهیم کرد؛ لذا اینک شاهدیم که طرف‌های غربی یکی پس از دیگری، نشانه‌هایی از انفعال و علاقه مندی به بازگشت به مذاکرات را نشان می‌دهند.

وی افزود: دو ماه پیش، مقامات آمریکایی به صراحت از اشتباه بودن سیاست فشار حداکثری بر ایران سخن گفتند و حتی این سیاست را اشتباهی فاحش دانستند. این موضع گیری در همان دوماه پیش هم نشان داد که آن‌ها به انتهای راه رسیده اند و دیگر امیدی به تحقق خواسته‌های نامعقولشان از طریق فشار‌های اقتصادی ندارند؛ به همین دلیل هم هست که رژیم صهیونیستی بیش از همیشه تلاش می‌کند در ادامه اعمال فشار‌ها علیه ایران، بسیار بیشتر از گذشته نقش آفرین باشد و از این طریق، سستی و انفعال کشور‌های غربی را جبران کند.

قنادباشی با اشاره به رویکرد جدید ایران افزود: من باور دارم ما نباید تعهداتمان را کاهش دهیم و در عین حال باید بر سر مواضعمان ایستادگی کنیم؛ و این سیاستی است که غربی‌ها را کاملا در بن بست قرار می‌دهد. به نظرم نباید از عضویت آژانس صرف نظر کنیم؛ زیرا آژانس بین المللی انرژی اتمی گرچه اکنون تحت تأثیر غربی‌ها و صهیونیست‌ها موضع می‌گیرد، بستر مناسبی است برای آنکه ایران در آینده نه چندان دور ازطریق همین آژانس، کشور‌های دارای بمب هسته‌ای را تحت فشار قرار دهد؛ همان طور که کشور‌های مستقل و انقلابی به تدریج مجمع عمومی سازمان ملل را به محملی ضد آمریکایی-صهیونیستی تبدیل کردند و می‌بینیم که در جلسات سالانه این مجمع، چه تعداد کشور در محکومیت آمریکا و رژیم صهیونیستی موضع می‌گیرند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->