یکصد و بیست و نهمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران (۲۰ مهر ۱۴۰۴) برگزار می‌شود + جزئیات آغاز پرداخت خسارت‌های برق خانگی از آبان ۱۴۰۴ معاون اقتصادی استاندار: تحقق رشد اقتصادی خراسان رضوی نیازمند ۷۰۰ همت سرمایه‌گذاری جدید است حباب سکه به ۷ میلیون تومان رسید (۱۷ مهر ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | بازار خودرو ترمز برید؟ + جدول نتایج قرعه کشی و برندگان ایران خودرو (۱۷ مهر ۱۴۰۴) + لینک مشاهده نرخ سود بین‌بانکی ثابت ماند (۱۷ مهر ۱۴۰۴) قیمت گوشت گوساله در مشهد یک میلیون تومان شد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) + جدول ۷۵ درصد بار وام ازدواج روی دوش ۶ بانک | ۵۴۱ هزار نفر هنوز در صف هستند اعلام قیمت جدید انواع موبایل در بازار (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | پرچمدار اپل چند؟ + جدول معاون وزیر جهادکشاورزی: محصولات کشاورزی ایران به ۸۰ کشور جهان صادر می‌شود اعلام زمان واریز یارانه مهر ۱۴۰۴ | رقم واریزی بیشتر شد؟ ۳۸ میلیارد دلار ارز صادراتی در ۷ سال گذشته به کشور بازنگشته است | متخلفان اعلام شدند بررسی چالش‌های انرژی و تقویت زیرساخت‌های گاز در سی‌وسومین اجلاس شورای اسلامی استان خراسان رضوی هشدار سازمان امور مالیاتی: خودداری از صدور صورت‌حساب الکترونیک، یعنی فرار مالیاتی پیش‌بینی نرخ دلار و طلا با کاهش تنش‌ها در منطقه | رقم‌های باورنکردنی در انتظار طلا حذف شرط سپرده در پیش‌فروش خودرو، تقاضای کاذب در بازار ایجاد کرد (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) هشدار بهروزآذر درباره فراموشی ارزش‌های خانوادگی در دنیای رسانه‌زده زعفران تربت‌حیدریه آخر هفته چند قیمت خورد؟ (۱۷ مهر ۱۴۰۴) هشدار بانک مرکزی به مردم: هیچ تشکل یا کانونی مجوز نظارت بر صندوق‌های قرض‌الحسنه ندارد توسعه شبکه گاز مشهد با هدف پایداری و رعایت الزامات پدافند غیرعامل | گازرسانی رینگ جنوبی شهر تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد + فیلم یارانه نانوایان مشهدی از جنگ ۱۲روزه تاکنون، واریز نشده است آینده برق ایران در گرو کنترل ماینر‌ها کاهش مشارکت اقتصادی در خراسان رضوی | نرخ بیکاری استان در تابستان ۱۴۰۴، به ۵.۳ درصد رسید   آرامش در غرب آسیا، نرخ دلار در ایران را کاهش داد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) کمیابی و گرانی برنج، دست‌پخت متولیانی است که نظارت بر بازار را رها کرده‌اند | غیب‌شدن برنج به دست محتکران آتش‌بس در غزه؛ کاهش قیمت در بازار جهانی نفت (۱۷ مهر ۱۴۰۴) ۱۰ کارشناس، آینده بازار مسکن را پیش‌بینی کردند (۱۷ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

گزارشی از تقلب در عرضه گوشت و تهیه گوشت چرخ‌کرده با استفاده از آلایش مرغ

  • کد خبر: ۱۱۴۶۹۱
  • ۰۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۸
گزارشی از تقلب در عرضه گوشت و تهیه گوشت چرخ‌کرده با استفاده از آلایش مرغ
برخی واحد‌های صنفی سعی می‌کنند از وضعیت فعلی سوءاستفاده کنند و با مخلوط کردن سنگدان مرغ یا گوشت‌های کم کیفیت با گوشت گوسفند و گوساله، آن را به عنوان گوشت ارزان قیمت به شهروندان بفروشند.

محسن موسوی زاده | شهرآرانیوز؛ جدیدترین داده‌های مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که قیمت گوشت قرمز نسبت به سال گذشته نزدیک به ۵۵ درصد افزایش یافته است. این افزایش قیمت سبب کاهش تقاضا برای گوشت در بازار شده است، به طوری که مهدی میرزاامین، عضو هیئت رئیسه اتحادیه تهیه وتوزیع گوشت گاوی، به تازگی از کاهش ۲۰ درصدی تقاضا برای گوشت خبر داده است. با افزایش قیمت گوشت، دندان طمع کاران هم تیز‌تر شده است و روش‌های مختلفی را برای سرکیسه کردن شهروندان پیدا کرده اند.

بر این اساس، برخی واحد‌های صنفی سعی می‌کنند از وضعیت فعلی سوءاستفاده کنند و با مخلوط کردن سنگدان مرغ یا گوشت‌های کم کیفیت با گوشت گوسفند و گوساله، آن را به عنوان گوشت ارزان قیمت به شهروندان بفروشند. مشاهده میدانی خبرنگار شهرآرانیوز نشان می‌دهد درحالی که قیمت هر کیلوگرم ران گوسفندی ۲۰۰ هزار تومان و نرخ هرکیلو گوساله اعلا ۱۹۲ هزار تومان و قیمت چرخ کرده مخلوط ۱۴۵ هزار تومان و چرخ کرده اعلا ۲۰۰ هزار تومان است، در برخی مناطق شهر گوشت چرخ کرده ارزان قیمت تا کیلویی ۶۵ تا ۸۰ هزار تومان هم به فروش می‌رسد.

گوشت چرخ کرده همراه با سنگدان

گزارش میدانی خبرنگار شهرآرانیوز نشان می‌دهد که یکی از مراکز عرضه گوشت چرخ‌کرده ارزان‌قیمت، فروشگاه‌های چهارراه‌گاز هستند. در این فروشگاه‌ها، گوشت چرخ‌کرده از کیلویی ۶۵ هزار تا ۱۱۰ هزار تومان عرضه می‌شود؛ البته برخی فروشگاه‌ها با درج برگه‌ای اعلام کرده‌اند که گوشت چرخ‌کرده ارزان‌قیمت آن‌ها با سنگدان مرغ مخلوط است؛ به‌عنوان نمونه یکی از فروشگاه‌ها که گوشت چرخ‌کرده را به قیمت کیلویی ۶۵ هزار تومان می‌فروشد، با اشاره به مخلوط بودن سنگدان با آن تاکید می‌کند که گوشت چرخ‌کرده او کیفیت خوبی دارد، با این حال برخی فروشگاه‌ها از اعتراف به اینکه گوشت چرخ‌کرده‌شان با سنگدان یا گوشت کم‌کیفیت‌تر مخلوط است، خودداری و فقط به درج عبارت «گوشت ارزان‌قیمت» اکتفا کرده‌اند.

درحالی‌که برخی فروشگاه‌ها در پاسخ به این سوال که آیا گوشت چرخ‌کرده آن‌ها با سنگدان مخلوط شده است بله می‌گویند، برخی دیگر بر کیفیت مناسب گوشت فروشی خود تاکید می‌کنند. برپایه مشاهده شهرآرانیوز، برخی فروشگاه‌ها گوشت چرخ‌کرده خود را کیلویی ۸۰ هزار تومان عرضه می‌کنند.

این فروشگاه‌ها هم تاکید می‌کنند که کیفیت گوشت عرضه‌شده آن‌ها مناسب است و مشتری می‌تواند با خیال راحت آن را مصرف کند. یکی از فروشنده‌ها با اشاره به استقبال شهروندان از گوشت‌های چرخ‌کرده مخلوط با سنگدان می‌گوید: این موضوع را به مشتری می‌گویم و او با رضایت خاطر این گوشت را می‌خرد. اکنون کاهش قدرت خرید مردم سبب شده است اقبال به این گوشت‌ها بیشتر شود.

وی می‌افزاید: اصلا در برخی مواقع که خود افراد گوشت برای چرخ کردن می‌خرند، درخواست می‌کنند که در آن‌ها سنگدان هم مخلوط شود تا مقدار بیشتری گوشت به خانه ببرند. در این میان ماجرای گوشت چرخ‌کرده ارزان‌قیمت منحصر به مخلوط کردن با سنگدان نیست و گفته می‌شود برخی فروشگاه‌ها با چرخ کردن گوشت دام‌های پیری که مصرف صنعتی دارند، آن‌ها را به‌عنوان گوشت چرخ‌کرده ارزان‌قیمت به مردم می‌فروشند.

بازار استقلال

برای بررسی بیشتر بازار گوشت چرخ‌کرده به مراکز عرضه گوشت خیابان استقلال هم سری می‌زنیم. مشاهده میدانی خبرنگار شهرآرا نشان می‌دهد که گوشت چرخ‌کرده در این خیابان با قیمت‌های متنوع از کیلویی ۸۵ هزار تا ۲۰۰ هزار تومان عرضه می‌شود. ارزان‌ترین گوشت چرخ‌کرده عرضه‌شده در این خیابان، کیلویی ۸۵ هزار تومان است. ارزان بودن این گوشت سبب می‌شود از عرضه‌کننده آن سوال کنیم که آیا در داخل این‌ها سنگدان هم هست؟

فروشنده این مسئله را رد می‌کند و می‌گوید: در گوشت چرخ‌کرده از اضافات گوشت گوساله استفاده شده است. یکی دیگر از فروشنده‌ها که گوشت چرخ‌کرده را به قیمت ۸۵ هزار تومان عرضه می‌کند، تاکید می‌کند که از قلوه‌گاه برای مخلوط کردن با گوشت چرخ‌کرده استفاده می‌کند؛ البته برخی فروشگاه‌های دیگر گوشت چرخ‌کرده را با قیمت‌های گزاف و بین ۱۱۰ تا ۱۴۵ هزارتومان عرضه می‌کنند. در این میان، نصب اطلاعیه‌ای بر روی شیشه یکی از فروشگاه‌ها که بر رویش نوشته است: «گوشت چرخ‌کرده فقط در حضور مشتری» موجب می‌شود وارد این فروشگاه شویم و با متصدی آن صحبت کنیم.

فروشنده با بیان اینکه گوشت چرخ‌کرده دست‌کم باید ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان قیمت داشته باشد، می‌گوید: نرخ گوشت چرخ‌کرده با کیفیت مطلوب ۲۰۰ هزار تومان است، اما گوشت چرخ‌کرده خوب با قیمت ۱۸۰ هزار تومان هم پیدا می‌شود.

وی با اشاره به عرضه گوشت‌های چرخ‌کرده کم‌کیفیت ادامه می‌دهد: گوشت‌هایی که به اسم ارزان‌قیمت عرضه می‌شود، اصلا کیفیت ندارد و شهروندان بهتر است از خرید آن‌ها خودداری کنند، ضمن اینکه شهروندان باید دقت کنند که گوشت باید در جلوی آن‌ها چرخ شود.

بروز چنین تخلفاتی سبب شده است مسئولان نظارتی در مشهد به صورت جدی تری وارد این حوزه شوند و برخورد با متخلفان را در دستورکار قرار دهند. در همین راستا یکشنبه شب در جریان بازرسی از چند واحد صنفی با حضور فرماندار مشهد، با یک واحد عرضه گوشت که سنگدان مرغ را بعد از چرخ کردن به عنوان گوشت چرخ کرده به شهروندان می‌فروخت، برخورد شد.

مدیرکل دام پزشکی مشهد نیز در گفتگو با شهرآرانیوز، با تاکید بر برخورد با تخلفات رخ داده در حوزه فروش گوشت چرخ کرده می‌گوید: براساس قانون، گوشت چرخ کرده باید در حضور مشتری آماده و به وی عرضه شود. به عبارتی مشتری گوشت را خریداری کند و براساس تقاضای او، گوشت چرخ و تحویلش داده  شود، از این رو هیچ واحدی حق ندارد خودش گوشت را چرخ کند و به شهروندان بفروشد و با هر واحدی که این تخلف را انجام دهد، برخورد خواهد شد.

محمود جوادی نژاد می‌افزاید: در برخی مواقع دیده می‌شود که گوشت نامرغوب یا سنگدان مرغ با گوشت اصلی، مخلوط و به عنوان گوشت چرخ کرده به شهروندان فروخته می‌شود. در این مواقع ما گوشت چرخ کرده را جمع آوری می‌کنیم و بعد از آزمایش و قطعی شدن تقلب رخ داده، فرد خاطی را به سازمان تعزیرات حکومتی معرفی می‌کنیم.

وی درباره عرضه گوشت چرخ کرده در فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز می‌گوید: این فروشگاه‌ها معمولا دارای واحد بسته بندی هستند و برای این کار هم مجوز لازم را از دام پزشکی دریافت کرده اند. ازآنجاکه بسته بندی آن‌ها تحت نظارت دکتر دام پزشک انجام می‌گیرد، گوشت‌های چرخ کرده عرضه شده توسط آن‌ها مشکلی ندارد.

فروش استخوان در فروشگاه‌ها

به تازگی در فضای مجازی فیلمی از عرضه استخوان راسته گوسفندی، در یکی فروشگاه‌های زنجیره‌ای در بسته بندی‌های با مجوز سازمان دام پزشکی درحال دست به دست شدن است. این فیلم با واکنش‌های زیادی از جانب مردم مواجه شده است و برخی‌ها دلیل اصلی این کار را شرایط نامساعد اقتصادی بیان می‌کنند، اما کارشناسان، فروش استخوان را پدیده تازه‌ای نمی‌دانند و معتقدند استخوان دامی به عنوان بخشی از آلایش قابل مصرف دام، پیش از این نیز عرضه می‌شده و اکنون عرضه بهداشتی آن بیشتر شده است.

مدیرکل دام پزشکی مشهد در این باره به شهرآرا می‌گوید: یک فروشگاه زنجیره‌ای معروف در مشهد، اقدام به عرضه استخوان بسته بندی می‌کرد که با آن برخورد شد؛ البته تعداد بسته‌هایی که از این واحد جمع آوری شد، هشت بسته بود. وی بیان می‌کند: ازآنجاکه این واحد برای بسته بندی و عرضه این محصولات، مجوز و کد بهداشتی لازم را دریافت نکرده بود، استخوان‌های بسته بندی شده جمع آوری شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->