قطره‌های اشک و گریه‌های آسمان من هم شمعی روشن می‌کنم بیعت با شهیدان مقاومت، شهید سید حسن نصرالله و شهید سید هاشم صفی الدین امضای بیانیه تکریم جبهه مقاومت توسط صدها نفر از علمای اهل سنت کاربردی‌شدن قرآن در زندگی، یک ضرورت فرهنگی است گسترش سبک زندگی قرآنی با اجرای طرح «زندگی با آیه‌ها» اعزام اردوهای راهیان نور در سال جاری ۳۰ درصد افزایش یافت اهتزاز پرچم «نَصرُ مِنَ الله و فَتح قَریب» در جوار گنبد بارگاه منور رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) شاهده؛ تازه‌ترین اثر حسن روح‌الامین برای شهید نصرالله + عکس تأکید حجت‌الاسلام قرائتی بر لزوم احیای زکات در سراسر کشور طرح «زندگی با آیه‌ها» با هدف تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن اجرا می‌شود پخش زنده مراسم تشییع پیکر شهید نصرالله از شبکه قرآن آزمون مرحله استانی رقابت علمی طلاب خواهر، چهارشنبه (۸ اسفند ۱۴۰۳) برگزار می‌شود بیمار در چه صورتی می‌تواند روزه نگیرد؟ | فتوای آیت الله خامنه‌ای درباره روزه بیماران چگونه می‌توان جریان فقهی جدید ایجاد کرد؟ تصمیمات لازم برای ارائه خدمات بهتر به زائران عتبات گرفته می‌شود رونمایی از مجموعه آثار فقه بورس و اوراق بهادار مراسم گرامیداشت شهید سیدحسن نصرالله فردا (۵ اسفند ۱۴۰۳) در سراسر کشور برگزار می‌شود آخرین مهلت ارائه مقالات به دبیرخانه چهارمین همایش بین‌المللی اربعین اعلام شد + جزئیات حرم امام‌رضا(ع) میزبان برگزاری مراسم هم‌دردی با مردم لبنان می‌شود
سرخط خبرها

با پای دل وارد شو...

  • کد خبر: ۱۱۶۷۹۱
  • ۲۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۰
با پای دل وارد شو...
حسین ابراهیمی - فعال فرهنگی

تمام اعمال و ادعیه و زیاراتی که در حرم امام رضا (ع) با آن دمخور هستیم و می‌خوانیم و انجام می‌دهیم، می‌خواهد به ما معرفت بدهد، می‌خواهد شناخت ما را در جایگاه امام معصوم و حرم او رشد و ارتقا بدهد، پس نباید به چشم کاری تشریفاتی به آن‌ها نگریست بلکه باید در عمق آن فرو رفت و لحظه به لحظه درس گرفت.

یکی از این بخش‌های مهم در زیارت حضرت امام رئوف که درس‌های معرفتی زیادی برای ما دارد، اذن دخولی است که قبل از وارد شدن به حرم در کنار در‌های ورودی نصب شده است و زوار قبل از ورود به حرم آن را می‌خوانند.

قبل از آنکه به متن این اذن دخول بخواهم اشاره‌ای بکنم به نفس این عمل دقت کنید، ما می‌خواهیم به خانه امام رضا (ع) وارد شویم، ولی به هیچ خانه‌ای بدون اذن و اجازه صاحب خانه نمی‌توان وارد شد، به خصوص خانه کسی که شأن و جایگاهی داشته باشد و فرزندی از فرزندان پیامبر خدا باشد که خداوند درباره او در قرآن فرموده است:

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَدْخُلُوا بُیُوتَ النَّبِیِّ إِلَّا أَنْ یُؤْذَنَ لَکُمْ‌

ای کسانی که ایمان آوردید به خانه‌های پیغمبر داخل مشوید مگر آنکه اذنتان دهند. احزاب۵۳.

اما اجازه ورود امام (ع) چه زمانی محقق می‌شود؟!

در حدیث عنوان بصری ماجرای پیرمرد ۹۴ ساله‌ای را که برای آموختن به نزد امام صادق (ع) می‌آید می‌خوانیم که ابتدا که به در خانه حضرت آمد، حضرت او را نپذیرفتند، چون او را آماده پذیرش معارف و برکات ندیدند، اما وقتی رفت و با دلی شکسته و با حال توسل و التجا به در خانه امام آمد، خادم امام پیش آمد و به او اذن ورود داد و گفت: ادخل الی برکت ا...!، به خانه‌ای که برکت و رحمت الهی در آن می‌بارد وارد شو!

حالا، حال ما پشت در‌های حرم همین است، از امامی که شاهد بر ما و اعمال و گفتار ماست می‌خواهیم که ما را به حضور بپذیرد و در این برکت و رحمت وارد کند و شرط آن وارد شدن با پای دل است.

از حضرت آیت ا... بهجت نقل شده است که اگر پشت در خانه امام رضا (ع) و در واقع در‌های حرم ایستادی و آماده خواندن اذن دخول شدی، اگر حال دلت فرق کرد، حس باریدن داشتی، خنکای نسیم رحمت الهی را در وجود خودت احساس کردی، بدان تو را راه داده اند.

پس درس اول همین است که بدانیم مایی که شأنی بالا برای امام قائل هستیم، از او می‌خواهیم که به ما اذن ورود دهد یعنی به ما رو کند و در جمع مؤمنان و زائران حقیقی خودش ما را بپذیرد، همان جمعی که فضیلتشان در روایات ما فراوان بیان شده است و توصیف این فضیلت بسیار دشوار است.

به طور کلی زیارت یک امر معنوی و قلبی است، اگرچه که ما زحمتی را تا رسیدن به حرم امام (ع) و زیارتگاه ایشان به جان می‌خریم، اما این زحمت اگر با نگاه عنایت او و رسیدن دل همراه باشد به مقصد و مقصود واقعی خود می‌رسد، از خداوند بزرگ می‌خواهیم که ما را از عارفان به مقام امام و زیارت او و از پذیرفته شدگان درگاه و زائران حقیقی او قرار بدهد.

با پای دل وارد شو...

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->