رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: در دوره ششم، باید گره‌های چندده‌ساله شهر مشهد باز شود ساختمان ستاد و فرماندهی آتش‌نشانی مشهد در آستانه بهره‌برداری حاشیه هایی از ترافیک پل شهید عباسپور مشهد تمرکز بر حداکثر بهره‌وری منابع آبی موجود برای فضای سبز مشهد در سال ۱۴۰۴ تور مجازی فاز اول خط سه مترو مشهد | با ابر پروژه خط ۳ قطارشهری مشهد بیشتر آشنا شوید
سرخط خبرها

برگزاری مراسم عزاداری تاسوعای حسینی در سراسر کشور|شور حسینی در خیابان‌های مشهد الرضا (ع)

  • کد خبر: ۱۲۰۳۳۴
  • ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۳
برگزاری مراسم عزاداری تاسوعای حسینی در سراسر کشور|شور حسینی در خیابان‌های مشهد الرضا (ع)
 مراسم تاسوعای حسینی همزمان در سراسر کشور در حال برگزاری است.

به گزارش شهرآرانیوز،امروز روز نهم محرم است و در عزای فرزند حضرت فاطمه زهرا سلام الله علی‌ها همه سیاهپوش شده و به عزاداری می‌پردازند.

به همین مناسبت مراسم سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی توسط نهاد نمایندگی رهبر انقلاب در دانشگاه تهران، در محل مصلی نماز جمعه این دانشگاه برگزار می‌شود. این مراسم در روز‌های یکشنبه و دوشنبه (۱۶ و ۱۷ مرداد) با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان و مداحی حاج سعید حدادیان از ساعت ۱۰ صبح آغاز می‌شود.

امروز در تاسوعا حسینی دل‌ها به عشق قمر بنی هاشم می‌تپد. عزادارن حسینی در خراسان رضوی نیز در این روز منتسب به علمدار کربلا به یاد رشادت‌ها و مصائب حضرت عباس (ع) بر سرو سینه می‌زنند و با تاسی بر وفاداری و شجاعت و دلاورمردی این سمبل فداکاری و از خودگذشتگی پرچم‌های عشق و وفاداری به ولایت را به اهتزاز درمی آورند.

نجوای «عمو عباس علمت کو؟ » و « امشبی را شه دین در حرمش مهمان است ظهر فردا بدنش زیر سم اسبان است» امروز در فضای مراسم عزاداری و نوحه خوانی پیچیده است.

زائران و مجاوران ثامن الحجج (ع) در حالی که داغدار ابا عبدالله الحسین (ع) و یاران باوفایش هستند با حضور در حرم مطهر رضوی و برای تشفی خاطر اندوهگینشان، غم دل خود را با آن حضرت واگویه می‌کنند.

محور برگزاری مراسم عزاداری در مشهد بارگاه منور رضوی و حرم مطهر امام رضا (ع) است و به گفته شاعر "می‌شود حالا دل من عازم باب الجواد/ اجر و مزد نوکری را پس کجا باید گرفت/ در جوار مرقدش هرگز به کم قانع مشو/، چونکه از مشهد برات کربلا باید گرفت".

عزاداران تاسوعای حسینی در مشهد پس از سوگواری در خیابان‌های منتهی به حرم مطهر با حضور در رواق امام خمینی (ره)، به سخنرانی و مقتل خوانی نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی گوش فرا می‌دهند.

رییس شورای هیات‌های مذهبی مشهد در این خصوص گفت: بر اساس اطلاعات منتشره اکنون پنج هزار هیات مذهبی در استان خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ هیات مربوط به مشهد است. در دهه نخست ماه محرم برای برپایی ۵۵۰ ایستگاه صلواتی و ۱۸۰ مجلس عزاداری در فضا‌های باز نقاط مختلف شهر مشهد مجوز صادر شده است.
علی قارونی افزود: همچنین برای دسته روی روز‌های تاسوعا و عاشورا در مشهد، دستکم برای ۵۰۰ هیات عزاداری مجوز صادر شده است. محل استقرار موکبها، خیابان‌های اصلی شهر مشهد و محل دسته‌روی روز تاسوعا و عاشورا نیز خیابان‌های منتهی به حرم مطهر است.

به گفته کارشناسان مذهبی، آنچه مسلم است آن است که عزاداری و گریه بر مصیبت‌های سیدالشهدا (ع) تنها هدف برگزاری مراسم ماه محرم نیست، بلکه این عزاداری ها، اهداف بزرگی دارد که از جمله می‌توان به بصیرت افزایی، تقویت روحیه استکبارستیزی، معرفی اهل بیت معصوم (ع) به عنوان الگوی مسلمانان، وحدت میان امت مسلمان، کسب معنویت و تعلیم معارف دینی و معرفی اسلام حقیقی به جهانیان برشمرد.

اسناد تاریخی در سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی از قدمت دستکم ۴۰۰ ساله عزاداری‌ها در مشهد حکایت دارد، چنانکه مسوول بخش ارزشیابی و پیش آرشیو اسناد در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: حدود ۲ هزار سند از دوره صفویه تا پایان دوره قاجار در این مجموعه وجود دارد که به عزاداری‌ها در ماه محرم در حرم مطهر امام رضا (ع) اشاره دارند.

زهرا فاطمی مقدم افزود: قدیمی‌ترین سند در مورد عاشورا از میان این اسناد متعلق به سال ۱۰۱۱ هجری قمری در دوره صفویه است که ۴۳۳ سال قدمت دارد. در این سند به تعطیلی حمام آغچه از موقوفات آستان قدس رضوی و تعطیلی دکان‌ها، مکتب‌خانه حرم و سایر فعالیت‌های جاری و عادی در روز عاشورا اشاره شده است.

مشهد الرضا (ع) محور عزاداران در تاسوعای حسینی

امشب آیین ویژه شب عاشورا در حرم مطهر رضوی پس از نماز مغرب و عشاء آغاز خواهد شد و رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر، میزبان عزاداران حسینی خواهد بود.

در این مراسم آیت الله محسن کازرونی و سید احمد حسینی خراسانی به ایراد سخنرانی می‌پردازند. در شب عاشورای حسینی، همچون سال‌های گذشته مراسم آیینی خطبه‌خوانی نیز با حضور خادمان و زائران آستان حضرت رضا (ع) در صحن پیامبر اعظم (ص) برگزار می‌شود.
تولیت آستان قدس رضوی سخنران این محفل خواهد بود. قرائت خطبه شب عاشورا و مرثیه‌خوانی ذاکران اهل بیت (ع) از دیگر برنامه‌های امشب است.

برگزاری عزاداری تاسوعای حسینی در سراسر کشور

 
 
 
 مراسم عزاداری تاسوعای حسینی در خیابان‌های منتهی به حرم مطهر رضوی
 
برگزاری مراسم عزاداری تاسوعای حسینی در سراسر کشور
 
 
عزاداری تاسوعای حسینی در خیابان های منتهی به حرم مطهر رضوی
 
 
شور حسینی در خیابان های مشهد الرضا موج می زند
 
 
 
 برگزاری نماز ظهر تاسوعا در عرصه میدان شهدا مشهد
 
حال‌وهوای حرم مطهر رضوی در تاسوعای حسینی
حرم مطهر حرم مطهر حرم مطهر حرم مطهر حرم مطهر حرم مطهر حرم مطهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->