حملات مکرر انصارالله یمن به کشتی‌های دریای سرخ صدای دبیرکل سازمان ملل را درآورد افزایش شمار شهدای غزه به ۵۷ هزار و ۸۲۳ نفر (۲۰ تیر ۱۴۰۴) اوکراین: ارسال سلاح از سر گرفته شده است وزارت خارجه روسیه: تامین‌کنندگان سلاح کی‌یف حامی تروریست هستند تلاش ایران و افغانستان برای بازگشت عزتمندانه اتباع افغان بهروزآذر: تجاوزات رژیم صهیونیستی چندین خانواده را به شهادت رساند خواب تازه‌ای که ترامپ برای جنگ اوکراین و روسیه دیده است ! مشاور رهبر معظم انقلاب: شکست سیاست‌های ترامپ و نتانیاهو به بیداری ملت‌ها منجر شده است ورود معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده به مشهد جزئیات تازه از آسیب حمله ایران به پایگاه العدید قطر شرط دولت لبنان برای تحویل پسر قذافی اعلام شد راهپیمایی میلیونی یمنی‌ها در حمایت از غزه و عملیات تصاعدی علیه رژیم صهیونیستی همه‌چیز دربارهٔ «پ.ک.ک.»، حزب کارگران کردستان یک تروریست در چابهار به هلاکت رسید (۲۰ تیر ۱۴۰۴) بقایی: صدراعظم آلمان با حمایت از جنایات شنیع رژیم اسرائیل، اصول بنیادین منشور ملل متحد را نادیده گرفته است واکنش صداوسیما به اظهارات مصطفی کواکبیان درباره کاترین شاکدام + ویدئو امام جمعه تهران: غلط دیگری کنید، دو سوم دیگر تلاویو به جهنم می‌رود دادستانی تهران علیه نماینده پیشین مجلس اعلام جرم کرد (۲۰ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات آیت‌الله علم‌الهدی: جنگ نظامی، اقتصادی و نرم، سه عرصه نبرد با دشمن است | مقاومت مردم در برابر دین‌زدایی از جامعه سابقه‌ای تاریخی دارد تیزر | پخش روایتی از حضور رهبر انقلاب در عزاداری شب عاشورای حسینیه امام خمینی(ره) از شبکه دو اولین تصاویر از عناصر پ.ک.ک در حال امحای سلاح‌هایشان پ.ک.ک به طور رسمی خلع سلاح خود را کلید زد سرلشکر حاتمی از پایگاه هوایی شهید لشگری بازدید کرد ۱۵ فلسطینی در غزه از بامداد امروز تاکنون به شهادت رسیدند (۲۰ تیر ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی به کشته شدن ۸۹۰ نظامی اسرائیلی در جنگ غزه اذعان کرد ادعا‌ی کواکبیان درباره کاترین شکدم در ایران تکذیب شد حضور قالیباف بر مزار شهدای تهاجم رژیم صهیونیستی
سرخط خبرها

آمریکا: تهران مطالبات فرعی بر برجام را کنار بگذارد

  • کد خبر: ۱۲۱۳۴۹
  • ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۰
آمریکا: تهران مطالبات فرعی بر برجام را کنار بگذارد
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری شامگاه دوشنبه بار دیگر رویه مسئولیت‌گریزی در مذاکرات رفع تحریم‌ها را در پیش گرفت.

به گزارش شهرآرانیوز، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری شامگاه دوشنبه رویه همیشگی این کشور در عدم قبول مسئولیت بابت مذاکرات رفع تحریم‌ها را ادامه داد.

پرایس بدون در نظر گرفتن اینکه آمریکا به عنوان مقصر فعلی وضعیت برجام بایستی اشتباهات گذشته را جبران کند گفت: «تنها راه برای بازگشت دوجانبه به توافق هسته‌ای ایران این است که تهران مطالبات فرعی بر برجام را کنار بگذارد.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: «چنانچه ایران نتواند بازگشت دوجانبه به برجام را بپذیرد آمریکا هم آماده است اجرای سخت‌گیرانه تحریم‌ها را ادامه دهد.»

دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌های ایران پس از وقفه‌ای پنج‌ ماهه از پنجشنبه گذشته، ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد. این مذاکرات به مدت چهار روز ادامه داشت و روز دوشنبه ۱۷ مرداد با پرواز هیئت‌های شرکت‌کننده به پایتخت‌ها به پایان رسید.

برگزاری این دور از مذاکرات پس از آن صورت گرفت که «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقاله‌ای در روزنامه فایننشال‌تایمز مدعی شده بود بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که حاوی راهکارهای به‌روز‌شده‌ای در خصوص رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای ایران است.

بعد از اتمام دور جدید مذاکرات، مقام‌های آمریکا و اتحادیه اروپا مدعی شدند که یک «متن نهایی» به همه طرف‌ها ارائه شده که قابل تغییر نخواهد بود و بایستی یا پذیرفته شود و یا شکست مذاکرات اعلام شود. این ادعا از سوی یک مقام وزارت خارجه ایران رد و اعلام شد: «با توجه به ادامه بحث‌ها درباره چند موضوع مهم باقی‌مانده، هنوز در مرحله‌ای قرار نداریم که از نهایی شدن متن توافق در وین سخن بگوییم».

علاوه بر این، روسیه هم ارائه این متن نهایی را رد کرده است. سخنگوی وزارت خارجه روسیه چند روز پیش گفت: «طبق گفته سخنگوی اتحادیه اروپا طرف‌های مشارکت‌کننده در گفت‌وگوهای وین با این انتخاب مواجه هستند که یا متن فعلی را بپذیرند و یا اینکه بدانند که گفت‌وگوها شکست خورده است.کمیسیون مشترک برجام به هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا اجازه نداده اظهارات اینچنینی مطرح کند.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری شامگاه دوشنبه گفت که آمریکا پاسخ خود به پیشنهاد اروپا را به صورت محرمانه به هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا خواهد داد.

تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود.  این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هسته‌ای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریم‌ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا و مهم‌تر از همه تقویت جریان استکبارستیز در ایران منجر شده بود.

جمهوری اسلامی ایران دو مقوله «راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها» و «اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام» را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->