۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

۳۰ درصد سالمندان در آسایشگاه‌ها مجهول الهویه هستند

  • کد خبر: ۱۲۶۵۱۹
  • ۳۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۸
۳۰ درصد سالمندان در آسایشگاه‌ها مجهول الهویه هستند
دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و سلامت اجتماعی و رئیس مرکز تحقیقات سالمندی با یادآوری ضرورت آموزش‌های خودمراقبتی به سالمندان، گفت: سالمندی مانند سفر به یک کشور ناشناخته است.

به گزارش شهرآرانیوز، باید با مسائل، مشکلات و امتیازات آن آشنا شد. سبک زندگی خود را اصلاح کرد، متاسفانه مردم سالمندان را به عنوان افراد ناتوان می‌شناسند، در حالی که در بدترین حالت فقط ۱۰ درصد سالمندان به آلزایمر مبتلا می‌شوند.

دکتر احمد دلبری در یازدهمین سلسله نشست سلامت سالمندی که به همت معاونت فرهنگی و پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با موضوع توانمندسازی سالمندان با رویکرد ارتقاء معیشت برگزار شد، طی سخنانی با بیان اینکه در حوزه بهداشت و درمان، افزایش امید به زندگی در چند دهه گذشته کارنامه موفقی داشتیم، اظهار کرد: در کنار افزایش عمر و سال‌های زندگی افراد آیا توانستیم کیفیت زندگی افراد را نیز افزایش دهیم؟ متاسفانه با وجود افزایش سال‌های زندگی، امروزه با شمار زیادی از سالمندانی مواجحهه هستیم که دارای بیماری‌های مزمن فشارخون و قند خون بالا هستند.

وی با یادآوری دهه ۶۰، دوران رشد جمعیت کشور، افزود: در این سال‌های متمادی به دنبال تامین نیازهای روز جامعه و تامین نیازهای جمعیت متولدین دهه ۶۰ بودیم. از جمله ساخت مدرسه‌های متفاوت دولتی و غیر انتفاعی، سازمان ملی جوانان، تامین اسکان‌ها  و ... . اکنون باید تمام این خدمات در جهت نیاز جدید جامعه، یعنی گروه سالمندی کشور صورت گیرد.

دلبری با بیان اینکه تناسبی بین نیازهای جامعه و اقدامات موجود در آن نیست، افزود: با این ترند جمعیتی یک ابربحران در حوزه سالمندی خواهیم داشت و مطمئنا از آنجایی که مشکلات سالمندی در حالت عادی ۵ الی ۶ برابر مشکلات نوجوان است، به راحتی از عهده این مشکلات بر نخواهیم آمد.

دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و سلامت اجتماعی و رئیس مرکز تحقیقات سالمندی با اشاره به اینکه سالمندی همچون شمشیر دو لبه عمل می‌کند، یادآور شد: می‌توان سالمندی را یک فرصت دانست و خدمات و امکانات رفاهی جامعه را در جهت سالمندان پیش ببریم. از طرفی سالمندی همچون یک تهدیدی بزرگ برای کشور محسوب می‌شود، با توجه به فعالیت‌های دولت‌های سابق و جدید قطعا در این حوزه با چالش‌های بسیاری روبه رو خواهیم بود، تا فرصت!

وی با بیان اینکه هنوز سند شورای ملی سالمندی به دلیل نگاه سنتی ما به حوزه سالمندی و نیز مشکلات ساختاری به مرحله اجرا و عملیاتی نرسیده است، عنوان کرد: اکنون ۳۰ درصد سالمندانی که در آسایشگاه نگه‌داری می‌شوند مجهول الهویه هستند، یعنی فرزندان‌شان آن‌ها را بدون اعلام نام و هویت رها کرده‌اند.

توانمندسازی سالمندان از اولویت‌های ارائه خدمات به آن‌هاست

دلبری با اشاره به لزوم توانمند سازی میانسالان و سالمندان، گفت: با این کار به یک سالمندی فعال و پویا دست می‌یابیم و با توجه به اینکه سیستم غربالگری قوی برای سالمندان و مشکلات آن‌ها وجود ندارد، لذا باید به کمک متخصصین و نیز رسانه‌ها در توانمندسازی سالمندان تلاش کنیم.

دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و سلامت اجتماعی و رئیس مرکز تحقیقات سالمندی با اشاره به اینکه توانمندسازی سالمندان باید قبل از ورود آن‌ها به سنین سالمندی صورت گیرد، بیان کرد: ابتدا باید روند سالمندی را در کشور اصلاح کرد و یک شب آن‌ها را با عنوان سالمند نشناسیم. به افراد باید آموزش داده شود قبل از رسیدن به سنین بازنشستگی و سالمندی از خدمات غربالگری استفاده کنند، چطور تفریح کنند، چطور کار کنند؛ چراکه یک سوم زندگی آن‌ها هنوز پیش رو است. سالمندی و بازنشستنگی به معنای در خانه ماندن و از کارافتادگی نیست.

وی با یادآوری ضرورت آموزش‌های خودمراقبتی به سالمندان، تصریح کرد: سالمندی مانند سفر به یک کشور ناشناخته است. باید با مسائل، مشکلات و امتیازات آن آشنا شد.  سبک زندگی خود را اصلاح کرد، متاسفانه مردم سالمندان را به عنوان افراد ناتوان می‌شناسند، در حالی که در بدترین حالت فقط ۱۰ درصد سالمندان به آلزایمر مبتلا می‌شوند.

دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و سلامت اجتماعی و رئیس مرکز تحقیقات سالمندی با ذکر نظر شخصی خود یادآور شد: سالمندی یعنی شخصی که از سلامت جسمی‌و روحی برخوردار بوده که اکنون به سنین بالا رسیده است.

دلبری با بیان اینکه ۹۰ درصد سالمندان فعلی کشور یک بیماری مزمن ، ۷۲ درصد آن‌ها ۲ و ۵۰ درصد آن‌ها ۳  بیماری مزمن دارند، گفت: با آموزش افدامات خودمراقبتی می‌توان از شدت این بیماری‌ها کاست.

مهم‌ترین مشکلات و چالش‌های سالمندی تنهایی مهم‌ترین مشکل سالمندان کشور

وی با اشاره به اینکه تهدید اصلی جامعه سالمندی ما تنهایی، انزوا، افسردگی و اختلالات روحی است، بیان کرد: تنهایی مشکلات سیاری به وجود آورده است. لازم است تا سالمندان در مکان‌هایی دور یکدیگر جمع شوند، هم آموزش‌های خود مراقبتی را دریافت کنند و هم از تنهایی و انزوا خارج شوند.

دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و سلامت اجتماعی و رئیس مرکز تحقیقات سالمندی با بیان اینکه ۳۰ درصد همسر سالمندان فعلی فوت کرده‌اند و فرزندان آن‌ها ازدواج یا مهاجرت کرده‌اند، گفت: باید برای آن‌ها برنامه‌ریزی کرد و تکنولوژی روز را به آن‌ها آموزش داد؛ چراکه گوشی‌های هوشمند می‌تواند، نقش موثری در تعامل و ارتباطالات سالمندان ایفا کند.

اختلال خواب از مشکلات شایع ۵۰ درصد سالمندان

دلبری با اشاره به یکی دیگر از مهم‌ترین مشکلات سالمندان، افزود: بیش از ۵۰ درصد سالمندان اختلال خواب دارند، لذا مهم ترین، در دسترس‌ترین، راحت‌ترین و ارزان‌ترین اقدام اصلاح سبک بهداشت خواب آن‌هاست.

وی با بیان اینکه کم تحرکی از دیگر مشکلات شایع سالمندی است، تصریح کرد: باید وزرات بهداشت به جای هزینه‌های گزاف بر روی درمان قبل از هر چیزی در حوزه پیشگیری و آموزش گام بردارد.

دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و سلامت اجتماعی و رئیس مرکز تحقیقات سالمندی با اشاره به اینکه لازم است تا شهر دوست‌دار سالمند داشته باشیم، گفت: این امر شاید با توانمند سازی مرتبط نباشد، اما بسیار موثر است.

دلبری با بیان اینکه فقر در جامعه سالمندی ۲ برابر سایر گروه‌هاست، عنوان کرد: حدود ۵۵ درصد سالمندان کشور هیچ‌گونه مستمری دریافت نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه قانون حمایت از سالمندان در کشور وجود ندارد، گفت: نگه‌داری از والدین سالمند برای فرزندان افتخار است، اما برای دولت یک چالش بزرگ محسوب می‌شود. متاسفانه وضعیت صندوق‌های بازنشسشتگی خوب نیست و مشاغل ما برای سالمندان تعبیه نشده است در حالی که در اروپا مشاغل سالمندی بیشتر از سایر است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->