گفتگوی تلفنی آنکارا و پاریس پیرامون اوکراین و غزه نماینده ترامپ به خاورمیانه می‌آید جزئیات ترور یکی از نیرو‌های فراجا در خاش (۵ اسفند ۱۴۰۳) تصمیم نتانیاهو برای تمدید مرحله نخست توافق تبادل اسرا با حماس قالیباف: موضع جمهوری اسلامی حمایت از دولت، مردم و مقاومت لبنان است توئیت عبری صفحه رهبر انقلاب به مناسبت مراسم تشییع شهید حسن نصرالله (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرط حماس برای مذاکره با رژیم صهیونیستی اوکراین ادعا کرد: تامین نیمی از مهمات روسیه توسط کره شمالی علت محبوبیت سیدحسن نصرالله به گزارش فرانس ۲۴ تجلی وحدت و همدلی ملی در مراسم تشییع شهدای مقاومت پزشکیان:حزب‌الله قوی‌تر مسیر پرافتخار خود را ادامه خواهد داد سرکنسول عربستان در مشهد: روابط عربستان سعودی و ایران تاریخی و مستحکم است سردار سلامی: امروز صهیونیست‌ها افسرده‌اند و حرفی برای گفتن ندارند عراقچی از لبنان عازم ژنو شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رقابت آمریکا و روسیه برای فروش جنگنده‌های نسل جدید بالا گرفت نتانیاهو دوباره علیه ایران لفاظی کرد دستور استاندار خراسان رضوی به دستگاه‌های امدادی برای آمادگی مواجهه با موج سرما اعلام آمادگی زلنسکی برای استعفا تاکید رئیس جمهور لبنان بر برقراری بهترین روابط با ایران عراقچی: جمعیتی که در تشییع شهید نصرالله می‌بینیم بیشتر به یک سیل شبیه است مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شیخ نعیم قاسم: ما اجازه حکومت آمریکا بر لبنان را نمی‌دهیم مراسم بزرگداشت شهدای مقاومت در مشهد برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳)+ویدئو صدور کیفرخواست متهمان قتل دانشجوی دانشگاه تهران (۵ اسفند ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی: جامعه مهندسی باید پیشران توسعه و مطالبه‌گر زیرساخت‌ها باشد ویدئو | امیر دریادار ایرانی: هاورکرافت پیروزان به زودی به سازمان رزم نداجا می‌پیوندد محل دفن پیکر شهید سید حسن نصرالله کجاست؟ + تصویر و ویدئو از محل آرام‌گرفتن شهید مقاومت آیت‌الله علم‌الهدی: موعظه حسنه، کلید گرایش دل‌ها به‌سوی خداوند است
سرخط خبرها

امیرعبداللهیان: به دنبال توافقی هستیم که منافع کشور و مردم تامین شود

  • کد خبر: ۱۳۰۱۹۷
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۳
امیرعبداللهیان: به دنبال توافقی هستیم که منافع کشور و مردم تامین شود
وزیر امور خارجه ایران گفت: با توافق در سه موضوع باقیمانده با ادبیات و محتوایی که مد نظر ماست، پنج کشور دیگر آمادگی دارند که نسبت به رسیدن به نقطه توافق حرکت کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین امیرعبداللهیان در مستند «میدان دیپلماسی» که عصر امروز (سه‌شنبه) از شبکه یک سیما با محوریت بررسی عملکرد وزارت خارجه در ۱۳ ماه گذشته پخش شد، در بخشی از سخنان خود در این مستند با اشاره به مذاکرات احیای برجام و رفع تحریم‌ها اظهار کرد: یکی از مشکلات در برجام این است که آنچه که مربوط به تعهدات هسته‌ای ماست در این توافق روشن است ولی موضوع لغو تحریم‌ها که منافع ما در آن است به این روشنی نیست.

وی با بیان اینکه در جریان مذاکرات احیای برجام شاهد پیشرفت‌هایی به صورت نسبی بوده‌ایم، اظهار کرد: فرسایشی شدن مذاکرات به خاطر رفتارهای طرف‌های مقابل است. ما دارای صبر راهبردی و استراتژیک هستیم. از میز مذاکره فاصله نگرفته و نخواهیم گرفت و اگر در سه موضوع باقیمانده ادبیات و محتوایی که مد نظر ماست و خارج از زیاده‌خواهی های آمریکاست، مورد توافق طرف آمریکایی قرار بگیرد پنج کشور دیگر آمادگی دارند که نسبت به رسیدن به نقطه توافق حرکت کنند.

منافع اقتصادی برجام برای مردم

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان با بیان اینکه ما حاضر به هر توافقی توأم با هر خسارتی نیستیم، اظهار کرد: ما به دنبال توافقی هستیم که منافع کشور و مردم ایران تامین شود. وقتی به برجام برمی‌گردیم باید سطح قابل قبولی از تضمین‌ها در دست ما باشد که ملت ما از منافع اقتصادی برجام سود ببرند.

وزیر خارجه ادامه داد: در هر نقطه‌ای از توافق و عدم توافق باشیم برای ما یک موضوع اصل است و آن تلاش برای بی‌اثر کردن تحریم‌ها و گره نزدن اقتصاد کشور به موضوع برجام است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به سیاست دولت سیزدهم برای گسترش تعامل با همسایگان افزود: ما گسترش تعامل با همسایگان و کشورهای آسیایی را به عنوان یک اولویت انتخاب کرده‌ایم و در همین چارچوب حجم تجارت خارجی کشور با این کشورها رشد چشمگیری داشته است.

امیرعبداللهیان با اشاره به سیاست ایران در ارتباط با جنگ اوکراین افزود: ما بر موضع پایان جنگ و برقراری آتش‌بس بین دو کشور روسیه و اوکراین تاکید داریم و در همین راستا تلاش‌های خود را ادامه می‌دهیم.

آخرین روند مذاکرات با سعودی ها

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان همچنین به برگزاری پنج دور گفت‌وگو بین تهران و ریاض اشاره کرد و گفت: چندی پیش مقامات سعودی به ما اعلام کردند که در سطح سیاسی گفت‌وگوها بین دو کشور برقرار شود و ما امیدواریم که اجرای هر چه زودتر توافق‌هایی که بین دو کشور در دور پنجم مذاکرات انجام شده است زمینه و مسیر را برای گفت‌وگوهای سیاسی و آشکار بین دو کشور و بازگشت روابط دو کشور به حالت عادی فراهم کند.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه پرونده ترور سردار سلیمانی از سوی وزارت خارجه و دیگر دستگاه‌های مربوطه از بعد سیاسی، حقوقی و بین‌المللی پیگیری می‌شود، ادامه داد: زمانی که سردار عزیز، سردار سلیمانی ترور شدند ایران، آمران و عاملان شناسایی شده این جنایت را در بلک لیست قرار داد.

وی در این ارتباط افزود: چند ماه پیش در جریان مذاکرات برجام این انتظار از سوی آمریکایی‌ها مطرح شد که ما این ۶۰ نفر را که در بلک لیست قرار داده‌ایم از لیست خارج کنیم که ما تاکید کردیم که این انتظار و توقع بی‌جایی است. این موضوع خط قرمز ماست و پرونده شهید سلیمانی قابل معامله نیست.

امیرعبداللهیان همچنین در این مستند تلویزیونی با اشاره به اقدام برخی از کشورهای عربی منطقه جهت عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در چند ماه گذشته اظهار کرد: تردید نداریم که در آینده‌ای نه‌چندان دور این چند کشور عربی محدود، چاره‌ای جز تجدیدنظر و بازگشت به حالتی که صهیونیست‌ها را دوست خود ندانند، نخواهند داشت و ما شاهد این خواهیم بود.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان همچنین به برگزاری نشست سران آستانه در تهران در چند وقت پیش در تهران و سفر پوتین و اردوغان به ایران اشاره کرد و گفت: برگزاری نشست آستانه در آن مقطع زمانی مورد نظر، تصادفی نبود و این نشست با هدف دستاوردهای بین‌المللی، منطقه‌ای و دستاوردهای دو جانبه برگزار شد.

تهیه یش نویس قانون جامع حمایت از ایرانیان خارج از کشور

وزیر امور خارجه همچنین در بخش دیگری از این مستند اعلام کرد: پیش نویس قانون جامع حمایت از ایرانیان خارج از کشور با همکاری مجلس، قوه قضاییه و وزارت خارجه و دیگر دستگاه‌های مربوطه آماده شده و بعد از ارائه به جلسه هیات دولت باید در مجلس شورای اسلامی تصویب شود.

وی همچنین در سخنان خود در این مستند تلویزیونی تاکید کرد: ما تلاش کرده‌ایم که هیچ تریبون بین‌المللی را خالی نگذاریم و در مجامعی همچون مجمع عمومی سازمان ملل، اجلاس امنیتی مونیخ، اجلاس دائوس و دیگر کنفرانس‌های شناخته شده، مشارکت داشته باشیم و از فرصت پیش آمده برای اعلام مواضع‌مان استفاده کنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->