به گزارش شهرآرانیوز، «محمدرضا حیدرهایی» سرپرست دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی با تأکید بر اینکه آموزش خودمراقبتی از وظایف حوزه پیشگیری سازمان بهزیستی است، گفت: یکی از وظایف اورژانس اجتماعی نیز آگاهیرسانی و اطلاعرسانی با هدف پیشگیری است تا مردم بدانند وظایف اورژانس اجتماعی چیست و در چه مواردی میتواند به مردم کمک کند.
وی با ابراز تأسف از اینکه در خصوص خدمات اورژانس اجتماعی با ضعف اطلاعرسانی مواجه هستیم، گفت: بسیاری از کودکان نمیدانند در چه مواقعی میتوانند با خط ۱۲۳ تماس بگیرند و بسیاری از والدین هم نمیدانند در چه مواردی میتوانند از اورژانس اجتماعی درخواست کمک کنند.
حیدرهایی افزود: اگر مدیران مدارس اعلام آمادگی کنند و از بهزیستی شهرستان و استان خود درخواست کنند، مسئولان اورژانس اجتماعی به مدارس رفته و به کودکان آموزشهای لازم برای خودمراقبتی ارائه و خط اورژانس اجتماعی را به کودکان معرفی میکنند.
وی در خصوص آموزشهایی که کارشناسان اورژانس اجتماعی به کودکان میدهند، گفت: در این آموزشها کودکان با بدن خود آشنا میشوند و به آنها آموزش میدهند چه کسانی اجازه دارند به بدن انسان را حس کنند و چگونه میتوانند از خود مراقبت کنند و در مواقع خطر با کجا تماس بگیرند.
سرپرست دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی تصریح کرد: بچهها باید یاد بگیرند به غیر از والدین و پزشکان در حضور والدین، فرد دیگری اجازه ندارد قسمتهای خصوصی بدن آنها را لمس کند. همچنین کودکان باید یاد بگیرند چه کسانی اجازه دارند آنها را در آغوش بگیرند. بسیاری از کودکانی که آزار جنسی دیدهاند این آزار از سوی اعضای خانواده یا افراد قابل اعتماد خانواده صورت گرفته و موجب شده کودکان جرئت نکنند این مسئله را به والدین خود بگویند و یا خجالت کشیدهاند که این مسئله را مطرح کنند. باید کودکان و والدین را آگاه و هوشیار کنیم که اگر فردی از اعضای خانواده یا فرد غریبه به اعضای خصوصی بدن کودک دست زد کودک باید این مسئله را با چه کسی مطرح کند.
وی در ادامه گفت: در این آموزشها کودکان یاد میگیرند اگر در مدرسه همکلاسیهای آنها حرکت ناخوشایندی انجام دادند و یا معلم و یا هر فرد دیگری رفتار ناشایستی داشت به چه کسی میتوانند بگویند. همچنین میآموزند اگر احساس خطر کردند و توسط کسی مورد آزار قرار گرفتند و به پدر و مادر گفتند اما آنها بیتوجهی یا غفلت کردند، میتوانند با خط ۱۲۳ تماس بگیرند.
سرپرست دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی در خصوص سایر برنامههای اورژانس اجتماعی، گفت: ناوگان اورژانس اجتماعی قدیمی و محدود است برای رفع این مشکل تا پیش از پایان سال جاری ۱۶۰ دستگاه ون مناسبسازی شده برای اورژانس اجتماعی به ناوگان ما اضافه خواهد شد.
وی در پایان افزود: یکی از اتفاقات مهمی که به زودی در تهران به صورت پایلوت اجرا و سپس در سراسر کشور عملیاتی میشود، استفاده از بیسیمهای اورژانس اجتماعی است. ما در اورژانس اجتماعی تاکنون بیسیم نداشتهایم. این بیسیمها قابلیت ارسال لوکیشن به سوپروایزر و فیلمبرداری را دارد و میتواند در اجرای مأموریتهای اورژانس اجتماعی به ما کمک کند.