اصلاح قانون محکومیت‌های مالی در دستور کار مجلس | آخرین اخبار از قانون مهریه بیست‌وهشتمین فرزند جانباز کرمانی متولد شد شناسایی نوعی از کرونا در خفاش‌ها | خطر شیوع همه‌گیری جدید مرکز نوآوری و فناوری غذا‌های خاص در مشهد افتتاح شد (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) گم شدن دو دختر تکواندوکار در تهران + جزئیات هشدار استفاده افراطی کودکان از «گوشی» و خطر افزایش ابتلا به چاقی و دیابت ۱۳ زائر ایرانی تاکنون در عربستان جان باختند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) مهلت معرفی دانشجویان مشمول سربازی برای تعیین تکلیف وضعیت خدمت تعیین شد اختلالی در ایستگاه خواب | «آپنه خواب» زمینه‌ساز مشکلات سلامتی فروش ویژه حدود هزار عنوان کتاب کانون پرورش فکری نوجوانان به مناسبت عید غدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنان به دنبال توله خرس‌ گمشده آیا ورزش در حالت ناشتای صبحگاهی، تأثیر بیشتری بر کاهش وزن دارد؟ تشدید بازرسی‌های وزارت بهداشت در فصل گرما همراه غذا آب بخوریم یا نه؟ مهلت انتخاب رشته کارشناسی ارشد امروز به پایان می‌رسد (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) ۱۱ نفر از اعضای یک شرکت هرمی دستگیر شدند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) وضعیت خطرناک اشعه ماورای بنفش با گرم تر شدن هوا دوباره کرونا! | پیش بینی شیوع سویه جدید کرونا با بازگشت حجاج مراقبت‌های مرزی برای جلوگیری از ورود بیماران تنفسی تشدید می‌شود رشد خطرناک جلبک در تالاب دُرگه سنگی نقده توانگران، پرچمدار حذف پذیرایی در مراسم ترحیم شوند! قاتل الهه حسین‌نژاد قصاص می‌شود + توضیحات قوه قضائیه اهدای اعضای بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۲ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) پلاک‌های شهرستان در تهران حق مسافرکشی ندارند | باید نظارت بر تاکسیرانی دقیق‌تر شود حمایت اهالی منطقه بهمن از پلیس مشهد در برابر حمله متهمان | از سرقت خودرو در ساعت ۴ تا دستگیری در بهمن ۴ رئیس سازمان برنامه‌ریزی آموزش و پرورش: مشکلات برق و کمبود کاغذ برطرف شده‌اند؛ کتب درسی به‌موقع توزیع می‌شوند پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۷ خرداد ۱۴۰۴) | احتمال وقوع رگبار و رعدوبرق تا روز چهارشنبه تشدید تحریم‌ها زندگی معلولین را تهدید می‌کند دستگیری دومین قاتل محیط‌بان منطقه خائیز
سرخط خبرها

علت همه‌گیری ناگهانی آنفلوآنزا در کشور چیست؟ |مهمترین علائم آنفلوآنزا

  • کد خبر: ۱۳۱۳۳۸
  • ۰۴ آبان ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۱
علت همه‌گیری ناگهانی آنفلوآنزا در کشور چیست؟ |مهمترین علائم آنفلوآنزا
معاون درمان وزارت بهداشت ضمن تشریح علل شیوع آنفلوآنزا در کشور و علائم آن، گفت: در حال‌حاضر روزانه ۳۰ هزار بیمار تنفسی به صورت سرپایی به بیمارستان‌های کشور مراجعه می‌کنند و نمونه‌گیری‌ها نشان می‌دهد که بالای ۵۰ درصد از این افراد به آنفلوآنزا مبتلا هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سعید کریمی درباره ویژگی‌های پیک فعلی آنفلوآنزا که در کشور اوج گرفته است، گفت: در پیک فعلی آنفلوآنزا با آنفلوآنزای تیپ A، H۱N۱ و H ۳ N ۲ مواجهیم که البته یک سوش قدیمی است و جهش جدیدی کشف نکردیم و همان سوش‌های قدیمی است.

علت همه‌گیری ناگهانی آنفلوآنزا در کشور

وی افزود: علت اینکه امسال آنفلوآنزا ناگهانی همه‌گیرشد، به این بازمی‌گردد که دو تا سه سال است که به دلیل استفاده از ماسک در همه‌گیری کرونا، خوشبختانه آنفلوآنزا نداشتیم و در نتیجه سیستم ایمنی ما به تدریج در برابر این ویروس‌ها ضعیف شده و اکنون که دوباره بروز پیدا کرد و ماسک‌ها هم برداشته شد، یک همه‌گیری را ایجاد کرد.

کریمی با بیان اینکه آنفلوآنزا معمولا در افراد عادی مشکلی ایجاد نمی‌کند، کفت: در سنین بالا، زنان باردار، بیماران قلبی، تنفسی، دیابت‌های کنترل نشده و در یکسری از کودکان می‌تواند عوارض جدی ایجاد کند.

مهمترین علائم آنفلوآنزا

وی ادامه داد: مهمترین علائم آنفلوآنزای فعلی تب، لرز، سرفه، تنگی نفس، بی حالی شدید، بدن‌درد و در برخی افراد علائم گوارشی مانند تهوع و استفراغ است. نحوه کنترل آن، کنترل تب، مصرف مایعات و استراحت است.

مراجعه روزانه ۳۰ هزار بیمار تنفسی به بیمارستان‌ها

کریمی درباره میزان مراجعات و بستری ناشی از آنفلوآنزا در کشور، گفت: در حال حاضر روزانه ۳۰ هزار بیمار تنفسی به صورت سرپایی به بیمارستان‌های کشور مراجعه می‌کنند که شامل تمام بیماران تنفسی است. نمونه‌گیری‌ها نشان می‌دهد که بالای ۵۰ درصد از این افراد به آنفلوآنزا مبتلا هستند. همچنین روزانه حدود ۱۲۰۰ نفر بستری بیماران تنفسی را داریم که در بستری‌ها هم بالای ۵۰ درصدشان به آنفلوآنزا و کمتر از ۱۰ درصدشان به کرونا مبتلا هستند و بقیه هم به سایر بیماری‌های تنفسی مبتلا هستند.

وی درباره نحوه افتراق کرونا از آنفلوآنزا نیز گفت: علایم آنفلوآنزا به صورت انفجاری و ناگهانی آغاز می‌شود و ناگهانی تب بالا، لرز و ... در بیمار ایجاد می‌شود. البته تست قطعی با تست PCR انجام می‌شود.

معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: اولا کسانی که در معرض خطر هستند واکسن آنفلوآنزا و دز یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند. دوما کسانی که علامت‌دار بوده و بیمار هستند، از حضور در مدرسه، محل کار، اجتماعات، مترو و... پرهیز کنند. همچنین مردم خودسرانه آنتی‌بیوتیک مصرف نکنند. زیرا آنتی‌بیوتیک تاثیری در بیماری ویروسی ندارد.

کریمی درباره دستورالعمل‌های تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها نیز گفت: روز پنجشنبه دستورالعملی را به کل کشور ارائه کردیم که پزشکان مدنظر داشته باشند و برای بیماری آنفلوآنزای اولیه اصلا آنتی‌بیوتیک ننویسند. همچنین گروهی را در معاونت درمان تعیین کردیم تا دستورالعمل‌ها را تدوین کنند و بعد در نسخه الکترونیک اعمال کنند. به این معنا که اگر پزشکی خواست خارج از این دستورالعمل‌ها دارویی تجویز کند، نتواند آن را در داخل نسخه‌نویسی الکترونیک ثبت کند. این باعث می‌شود نظم ایجاد شود و برای یک بیماری با تشخیص خاص، درمان‌های قابل قبول و موثر انجام شود.

وضعیت کرونا در کشور

وی درباره وضعیت کرونا در کشور و چرایی قرمز شدن چهار شهر نیز گفت: رنگبندی کرونایی شهر‌ها بر حسب میزان بستری است. وقتی بستری افزایش یابد، شهر قرمز می‌شود. برخی از شهر‌ها از آنجایی که جمعیت‌شان کم است، با کوچک‌ترین افزایش بستری، قرمز می‌شوند. در حال حاضر پیک کرونا نداریم و پیک آنفلوآنزا داریم و به تبع آن بیماری‌های تنفسی در حال افزایش است.

کریمی همچنین درباره جزئیات طرح دارورسان نیز گفت: جزئیات این طرح برعهده سازمان غذا و دارو است، اما در کل برای اینکه بیماران خاص و صعب‌العلاج در صف‌های طولانی تهیه دارو قرار نگیرند، همه کارهایشان به صورت الکترونیک انجام می‌شود و دارو درب خانه‌شان تحویل داده می‌شود.

وی درباره بحث پرداخت وام قرض‌الحسنه به زوج‌های نابارور نیز گفت: در این زمینه دانشگاه‌های علوم پزشکی زوج‌های نابارور را به بانک‌های عامل معرفی می‌کنند و این بانک‌های عامل هم بر اساس بودجه‌ای که دارند وام را به زوج‌های نابارور اختصاص می‌دهند.

کریمی افزود: طبق قانون جوانی جمعیت، ارائه این وام‌های قرض الحسنه جزو الزاماتی است که بانک باید به زوج‌های نابارور ارائه دهد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->