بیش از ۲۵ درصد نیاز آبی فضای سبز مشهد از پساب تامین می‌شود سخنگوی شورای شهر مشهد: انعقاد قرارداد تولید ۶۰ دستگاه واگن خط یک متروی مشهد اتفاقی بسیار مهم در طول تاریخ دوران مدیریت شهری است ماجرای گلوله‌زنی به حرم مطهر امام رضا (ع) در ۱۱۹ سال پیش | گلوله‌های احتکار بر تن مردم سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد: نظراتم در خصوص شهردار جنبه شخصی ندارد عضو شورای اسلامی شهر مشهد: نباید به مسائل کوچک و پیش‌پا افتاده در شورا اهمیت دهیم| در هر جلسه شورا باید طرح جدیدی را برای مردم ارائه دهیم رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد خبر داد: افزایش ۲ هزار میلیارد تومانی بودجه معاونت خدمات شهری رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: دولت، سهم مشهد در مالیات بر ارزش افزوده را مشخص کند + فیلم ۳۰ تصویر، ۵۰ قاب، یک افتخار مشترک | تصاویر شهدای فتح‌المبین قاب‌های مفاخر شهری مشهد را مزین کردند آغاز جشنواره گل‌های لاله در مشهد | بوستان ملت و باغ گل‌ها میزبان هزاران بوته گل لاله آلودگی هوای مشهد برای سومین روز پیاپی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد: شهرداری‌ها پیشران سرمایه‌گذاری برای تولید باشند معاون اول رئیس جمهور وارد مشهد شد (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | مسائل شهر مشهد جهت فراهم کردن شرایط مناسب‌تر برای زائران بررسی می‌شود شهردار مشهد مقدس تاکید کرد: «کار برای مردم»؛ بیشتر از قبل آدرس و زمان بازار‌های روز و شب مشهد + جزئیات بهره برداری از فاز اول خط ۳ قطار شهری مشهد در اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور رئیس‌جمهور | باب الجواد؛ زیباترین ایستگاه مترو کشور به‌زودی افتتاح می‌شود روایت شکل‌‏گیری محله چهارچشمه مشهد | چهارچشمه‌ای که کوثر شد گلایه های بی سرانجام از کمبودهای درمانی و زیرساخت های شهری محله «عباس آباد» مشهد عبور سبز از تابستان تشنه مشهد
سرخط خبرها

 نخستین بیمارستان مشهد توسط ناظم‌الاطباء کرمانی راه‌اندازی شده است

  • کد خبر: ۱۳۲۴۹
  • ۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۲
 نخستین بیمارستان مشهد توسط ناظم‌الاطباء کرمانی راه‌اندازی شده است
معاون سیاسی استاندار کرمان گفت: نخستین مریض‌خانه دولتی در تهران و نخستین بیمارستان مشهد توسط میرزا علی‌اکبر خان نفیسی راه‌اندازی شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدصادق بصیری صبح امروز در نشست خبری همایش ناظم‌الاطباء کرمانی با گرامیداشت ۹ دی اظهار داشت: اکرام و تجلیل مفاخر استان کرمان چندین سال آغاز شده و این کار با در نظر گرفتن صرفه‌جویی است.

وی با بیان اینکه این اقدام فارغ از هر گونه حاشیه انجام می‌شود و هدف ما معرفی مفاخر کرمان به مردم است گفت: ناظم‌الطبای کرمانی حکیم و طبیب بسیار حاذقی بوده و شهرت جهانی داشته است.

معاون سیاسی استاندار کرمان با اشاره به اینکه این حکیم و طبیب بزرگ در کرمان به دنیا آمده و پدرش نیز حکیم بوده است افزود: خانواده میرزا علی‌اکبرخان نفیسی اهل علم و تقوا بودند و در سن ۱۹ سالگی در دانشگاه دارالفنون به تحصیل علم پرداخت و به سرعت دستیار پزشکان آن زمان شد.

وی با بیان اینکه خانواده او خدمتگزار مردم بودند و در زمانی که قحطی ایران را فرا گرفته بود یک بیمارستان تاسیس کردند و رایگان مردم را مداوا می‌کردند گفت: نخستین مریض‌خانه دولتی که بیمارستان سینا امروز در تهران است توسط میرزا علی‌اکبر خان نفیسی و به دستور ناصرالدین شاه راه‌اندازی شده است.

بصیری با عنوان اینکه نخستین بیمارستان مشهد را هم میرزا علی‌اکبرخان نفیسی راه‌اندازی کرده است افزود: میرزا علی‌اکبرخان نفیسی ناظم‌الاطباء کرمانی در سن ۷۷ سالگی و در سال ۱۳۴۲ دار فانی را وداع گفت.

وی با بیان اینکه میرزا علی‌اکبرخان نفیسی رساله‌های پزشکی زیادی دارد و کتاب‌هایی را نیز ترجمه کرده است و پل ارتباط طب سنتی با طب نوین را آفریده است گفت: دانشگاه شهید باهنر کرمان آثار ادبی ناظم‌الاطبای کرمانی را شناسایی کرده است.

معاون سیاسی استاندار کرمان با اشاره به اینکه کتاب فرهنگ نفیسی در سال ۴۳ که توسط انتشارات خیام در پنج جلد چاپ شده است و نسخه اصلی آن به خط مولف است افزود: «نامه زبان‌آموز» نیز عنوان یکی دیگر از کتاب‌های میرزا علی‌اکبرخان نفیسی در غیرپزشکی است که مجموعه‌ای از فعل و اسم و حرف را با دسته‌بندی در این کتاب آورده است و اولین کتاب در این حوزه است.

وی با بیان اینکه کتاب «دیوان میرزا کاظم طبیب» نیز که از شجره ناظم‌الاطبای کرمانی است آماده چاپ است که طبیبی حاذق و دانشمند بوده و فرد بسیار خیری بوده و موقوفات زیادی دارد گفت: روز شنبه ۱۴ دیماه همایش علمی ناظم‌الاطبای کرمانی برگزار می‌شود.

بصیری با عنوان اینکه این همایش در دو بخش افتتاحیه و نشست‌های تخصصی برگزار می‌شود افزود: سخنران اصلی همایش دکتر بلخاری است و ریاست انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور را به‌عهده دارد و در بخش دوم همایش بعد از افتتاحیه سه استاد مشهور کشوری صحبت می‌کنند و پشتوانه علمی زیادی پشت این همایش است.

معاون سیاسی استاندار کرمان با اشاره به اینکه در همایش ناظم‌الاطبای کرمانی از پنج عنوان کتاب مربوط به شخصیت این مفاخر کرمانی رونمایی می‌شود گفت: در این همایش از مولفان و گردآوران این کتب نیز تجلیل می‌شود.

 

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->