کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) شرط سامانه جامع تجارت برای سرمایه‌گذاران خارجی: به ازای وارد کردن هر خودرو، در ایران ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید ۹۷ درصد از کارگاه‌های کارگری امن نیستند سکه‌های پارسیان گران شدند (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت علت اصلی گرانی گوشت و مرغ، نبود پیش‌بینی در واردات نهاده‌های دامی است قیمت طلا در بازار‌های جهانی امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد ادامه رشد ورود سرمایه‌گذاران جدید به بازار سرمایه تولید وانت‌بار جدید در خراسان رضوی تأییدیه استاندارد گرفت سهم ۴۷ درصدی بیمه‌های تکمیلی از بازار | جیب مردم، قربانی هزینه‌های درمان
سرخط خبرها
نرخ بیکاری روی نمودار نزولی

خراسان رضوی، رتبه دوم در کمترین نرخ بیکاری

  • کد خبر: ۱۳۶۸۶
  • ۱۵ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۳
خراسان رضوی، رتبه دوم در کمترین نرخ بیکاری
مرکز آمار ایران اعلام کرد نرخ بیکاری در جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر خراسان رضوی در پاییز امسال به ۶.۳ درصد رسیده است که نسبت به پاییز سال گذشته ۲.۸ درصد کاهش نشان می‌دهد.
جزایری - روز گذشته انتشار نرخ بیکاری کشور در پاییز ۹۸ نشان داد که خراسان رضوی رتبه دوم را در کمترین نرخ بیکاری کسب کرده است.
براین اساس مرکز آمار ایران اعلام کرد نرخ بیکاری در جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر خراسان رضوی در پاییز امسال به ۶.۳ درصد رسیده است که نسبت به پاییز سال گذشته ۲.۸ درصد کاهش نشان می‌دهد.
 
نرخ بیکاری روی نمودار نزولی
 
نرخ مشارکت اقتصادی
همچنین نرخ مشارکت اقتصادی در خراسان رضوی در پاییز به ۴/۵۲ درصد رسیده است. این نرخ نسبت به سال گذشته ۳/۰ درصد افزایش داشته است. نرخ مشارکت اقتصادی در خراسان رضوی ۱/۸ درصد بیشتر از میانگین کشوری است. نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعالیت)، به معنی نسبت جمعیت فعال (شاغل و بیکار) به جمعیت در سن کار است. محصلان، خانه‌داران و دارندگان درآمد بدون کار، چنانچه شاغل یا بیکار نیز بوده‌اند، فعال اقتصادی محسوب می‌شوند. نسبت اشتغال (نسبت افراد شاغلی که در سن کار هستند) در پاییز امسال در خراسان رضوی ۱/۴۹ درصد اعلام شده است. این رقم نسبت به سال گذشته ۸/۱ درصد افزایش را نشان می‌دهد. نسبت اشتغال در خراسان رضوی ۵/۹ درصد بیشتر از میانگین کشور است. همچنین نرخ بیکاری در جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر در خراسان رضوی در پاییز امسال نیز ۳/۶ درصد اعلام شده است. براساس این رده‌بندی نرخ مشارکت اقتصادی استان ۸/۴۶ درصد اعلام شده است. آمار‌های اعلامی نشان می‌دهد که بعد از خراسان رضوی، استان‌های سمنان با ۶/۷ درصد و ایلام ۱/۸ درصد کمترین نرخ بیکاری را در کشور دارند. با توجه به اینکه نرخ بیکاری ۳/۶ درصدی در ۱۰ سال اخیر به دست نیامده است، احتمالا اجرای طرح مثلث اقتصادی در خراسان رضوی یکی از عوامل موثر در کاهش نرخ بیکاری است. منظور از مثلث اقتصادی نهاد‌های حکومتی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، بخش خصوصی و اقتصاد مردمی است. در این مثلث ائمه جمعه و دانشگاهیان نیز به عنوان ناظر و مشاور حضور دارند.
براساس آخرین اطلاعات ۶۲۴ پروژه کسب‌و‌کار خرد توسط ۴۹ معین اقتصادی در ۲۶ شهرستان خراسان رضوی در سامانه عملکرد معین‌های اقتصادی ثبت شده است. حجم سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده در ۶۲۴ طرح یا کسب‌و‌کار خرد و متوسط، حدود ۳۷۸ میلیارد تومان است. مقرر شده تا با اجرای طرح مثلث اقتصادی بیش از ۱۵۷ هزار شغل در استان ایجاد شود.

وضعیت کشور
همچنین بر اساس اعلام مرکز آمار ایران نرخ بیکاری کشور در پاییزامسال به ۶/۱۰ درصد کاهش یافته است. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال ١٣٩٧، ۲/۱ درصد کاهش یافته است.
در پاییز امسال در کشور به میزان ۳/۴۴ درصد جمعیت ١٥ ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز ١٣٩٧) ۲/۰ درصد کاهش داشته است. نرخ بیکاری جوانان ١٥ تا ٢٤ ساله حاکی از آن است که ۸/۲۵ درصد از فعالان این گروه سنی در پاییز امسال بیکار بوده‌اند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز ١٣٩٧) ۲/۱ درصد کاهش یافته است. بررسی نرخ بیکاری جوانان ١٨ تا ٣٥ ساله نیز نشان می‌دهد که در پاییزامسال، ۹/۱۷ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند.
این در حالی است که تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد این نرخ نسبت به پاییز ١٣٩٧، به میزان ۴/۱ درصد کاهش یافته است. مطابق آمار‌های ارائه‌شده از سوی مرکز آمار ایران، بیشترین نرخ بیکاری به ترتیب در استان کرمانشاه با ۴/۱۸ درصد، استان چهارمحال و بختیاری با ۱/۱۷ درصد و استان البرز با ۱/۱۶ درصد است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->