به گزارش شهرآرانیوز، موضوع مسمومیت غذای دانشجویان از آن دست موضوعاتی است که هر از گاهی مطرح شده و پس از بررسی علل آن و اطلاع رسانیهای مختلف فراموش میشود.
این موضوع این روزها با انتشار اخبار مسمومیت پی در پی دانشجویان در سه دانشگاه بزرگ کشور در فضای رسانهای مطرح شد و با توجه به در پیش بودن روز ۱۶ آذر و روز دانشجو جدیتر از قبل به نظر میرسد.
ماجرای سریالی مسمومیت سه دانشگاه کشور
ماجرای سریالی مسمومیت دانشجویان، دوم آذر از دانشگاه صنعتی اصفهان شروع شد. مسئولان دانشگاه ابتدا از آلودگی ۲۷۰ نفر از دانشجویان سخن گفتند، اما رئیس دانشگاه روز ۶ آذر و پس از بررسی نهایی، از آلوده شدن ۶۰۰ دانشجو در این ماجرا خبر داد.
به گفته مسئولان دانشگاه، عامل آلودگی دانشگاه باکتری شیگلاسونئی بود و مرکز بهداشت اصفهان هم بعد از بررسی وضعیت تعدادی از دانشجویان مبتلا، شیوع این باکتری را میان دانشجویان از طریق غذای مسموم تایید کرده بود.
پس از دانشگاه صنعتی اصفهان، نهم آذر ماه، پردیس کرج دانشگاه خوارزمی، با موضوع مشابهی مواجه شد. با وجود اینکه تعداد قابل توجهی از دانشجویان به صورت سرپایی درمان شدند، تعدادی از آنها به بیمارستان منتقل شدند، اما روابط عمومی دانشگاه خوارزمی آلودگی دانشجویان به دلیل صرف غذای سلف را تایید نکرد و اعلام کرد تعدادی از مراجعین به بهداری این دانشگاه، غذای سلف را مصرف نکرده بودند و پزشک بیمارستان محل مراجعه دانشجویان نیز اعلام کرده بود که بیماری دانشجویان مربوط به یک پیک بیماری فصلی است و اثبات مسمومیت نیازمند مراحل آزمایشگاهی و پزشکی خاص دارد.
پس از دانشگاه خوارزمی، این بار تعدای از دانشجویان دانشگاه صنعتی اراک در روزهای پایانی هفته گذشته دچار مسمومیت شدند و رئیس دانشگاه اعلام کرده بود که علت این اتفاق به صورت دقیق مشخص نیست.
پاسخ وزارت بهداشت به موضوع مسمومیتهای دانشجویی
وزارت بهداشت در پاسخ به پیگیریهای صورت گرفته تسنیم اعلام کرد به دلیل اینکه این اتفاقات در دانشگاههای آموزش عالی رخ داده هرگونه اظهار نظری در این خصوص خارج از وظیفه قانونی این وزارت خانه است و مرجع قانونی در این خصوص را سازمان امور دانشجویان اعلام کرد.
سازمان امور دانشجویان نیز امروز در اطلاعیهای از بررسی کمیتهای در این خصوص خبر داد و ضمن تایید عامل ویروسی در مسمومیت دانشجویان دانشگاه اصفهان از نامشخص بودن عامل اصلی در ماجرای مسمومیت دانشجویان دانشگاه صنعتی اراک و خوارزمی خبر داد.
در این اطلاعیه با اشاره به بیماری گوارشی دانشجویان دانشگاههای صنعتی اصفهان، صنعتی اراک و خوارزمی آمده است: به دنبال بروز بیماری گوارشی تعدادی از دانشجویان دانشگاههای صنعتی اصفهان، صنعتی اراک و خوارزمی «پردیس کرج» نظر به اهمیت سلامت دانشجویان، سازمان امور دانشجویان به عنوان حامی حقوق مادی و معنوی دانشجویان، از ابتدای بروز این بیماری، اقدامات نظارتی و پیگیری مسائل بوجود آمده را در این دانشگاهها دنبال نموده و تا حصول نتیجه نیز ادامه خواهد داد.
با توجه به شیوع بیماریهای تنفسی و گوارشی در فصل پاییز، با پیگیریهای انجام شده اقدامات نخستین، اعم از آزمایشهای مختلف از آب آشامیدنی و غذای دانشجویان و همچنین نمونه برداریهای انسانی صورت گرفته است که نتایج آن در دست بررسی است و تحقیقات اولیه پاتولوژیستها در دانشگاه صنعتی اصفهان، حاکی از منشا ویروسی این بیماری گوارشی است و در دانشگاه خوارزمی و صنعتی اراک منتظر دریافت نتیجه آزمایشات انجام شده میباشیم.
این سازمان با تشکیل کمیتهای متشکل از کارشناسان و متخصصان مرتبط ضمن بررسی همه جانبه و بازدید میدانی از دانشگاههای مذکور، برنامه ریزی و اقدامات لازم را آغاز کرده است؛ لذا هماکنون شرایط دانشگاهها در حالت پایدار بوده و همکاران ما با هماهنگی دانشگاههای علوم پزشکی مربوطه بر کلیه فرایندهای تهیه، طبخ و توزیع غذا نظارت دارند.
در همین راستا، سازمان امور دانشجویان به دانشگاهیان محترم و خانواده گرانقدر دانشجویان ضمن تأکید بر حفظ آرامش و عدم توجه به شایعات، این اطمینان را میدهد که متخصصان حوزه سلامت و مسئولین دانشگاهها در تلاش هستند تا ضمن جلوگیری از تکرار اینگونه اتفاقات با جدیت پیگیر علل و عوامل این حادثه باشند.
منبع: تسنیم