قوی‌ترین سموم بیماری‌زا در مواد غذایی فاسد و کپک‌زده هستند رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی: اگر اقدام فوری نشود، کالابرگ در حد شعار می‌ماند مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی: آموزش‌ و پرورش باید از نگاه صرف آموزشی خارج شود و به جایگاه فرهنگی خود بازگردد معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش: تأکید رئیس‌جمهور بر عدالت آموزشی است | آموزش باکیفیت برای همه کودکان ایرانی تصویب طرح حمل سلاح محیط‌بانان در مجلس تأسیس اولین هنرستان سمپادی در مشهد | تعداد مراکز سمپاد در خراسان رضوی به ۵۲ رسیده است مصرف بیش از حد ویتامین C خطر تشکیل سنگ کلیه را افزایش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۶ آبان ۱۴۰۴) | مشهد اندکی خنک می‌شود اهدای اعضای کودک ۱۱ ساله مشهدی، به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آبان ۱۴۰۴) مقاوم‌سازی ۶۰ درصد پل‌های جاده‌ای خراسان رضوی دربرابر سیل و زلزله تا پایان سال ۱۴۰۵ یک آتش کوچک برای تهیه چای، جنگل ارس خراسان رضوی را سوزاند | آتش‌سوزی ۱۵ هکتار از اراضی هزارمسجد ثبت بیش از ۲ هزار پرونده قضایی مربوط به رمزارز‌ها در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۴ سامانه بارشی از پنجشنبه (۸ آبان ۱۴۰۴) وارد کشور می‌شود | پیش‌بینی اولین باران پاییزی در خراسان رضوی شیر گیاهی را جایگزین شیر گاو کنیم؟ عفونت ادراری در کودکان، زنگ‌خطری جدی برای سلامت کلیه‌ها همه چیز درمورد آزمون دکتری ۱۴۰۵ + جزئیات ثبت‌نام و سهمیه‌ها راهکار‌های واقعی برای مقابله با خشکی پوست در سرما | چرا بیشتر کرم‌ها جواب نمی‌دهند؟ سازمان غذا و دارو: از قارچ‌های خودرو در طبیعت به هیچ وجه استفاده نکنید ادعای شاکی پرونده بازیگر سینما: پیشنهاد ۵۰ میلیارد تومانی داد تا شکایت نکنم افزایش مسمومیت کودکان با مواد شبه‌تریاک در سال‌های اخیر مخلوط سفیدکننده‌ها، قاتل خاموش خانه! انار بدن را برای مقابله با بیماری‌های فصل سرد واکسینه می‌کند | داروخانه سیار پاییز اوضاع شیرتوشیرِ شیرِ مدارس ۱۷هزار و ۶۶۰ تماس با اورژانس اجتماعی مشهد از ابتدای ۱۴۰۴ | کودک‌آزاری در صدر تماس‌های سامانه ۱۲۳ مدیریت بحرانِ آلودگی هوا نیازمند بازنگری راهکارهایی برای گذار بهتر از سالمندی | نه تجربه داریم، نه آماده ایم جوانی که استادکار بود، اما راه زندگی‌اش را اشتباه رفت | چرا سنگ‌کار ۲۴ ساله دزد شد؟ شکایت از برادر به خاطر سرقت پس از هشت ماه | دعوای کودکانه برادران میان‌سال دستگیری سرکرده‌های باند «ساعت‌های طلایی» در مشهد
سرخط خبرها

بیماری دیابت بی مزه چیست؟

  • کد خبر: ۱۴۰۷۵۵
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۶
بیماری دیابت بی مزه چیست؟
یک متخصص داخلی گفت: دیابت ملیتوس، دیابت شیرین یا همان مرض قند که معمولاً به‌اختصار دیابت نامیده می‌شود، هیچ ارتباطی با دیابت بی‌مزه ندارد و تنها به‌واسطه شباهت برخی علائم مانند احساس تشنگی به این نام خوانده می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، یک متخصص داخلی اظهار کرد: دیابت بی‌مزه اختلالی است که در آن حجم ادرار افزایش پیدا می‌کند، به‌طورطبیعی روزانه بین یک تا سه لیتر ادرار تولید می‌شود، این میزان در دیابت بی‌مزه می‌تواند به ۲۰ لیتر در روز هم برسد.

وی ادامه داد: در دیابت بی‌مزه، سیستم تعادل آب بدن به‌درستی عمل نمی‌کند و منجربه افزایش حجم ادرار می‌شود، افراد مبتلا به دیابت بی‌مزه به‌طور مکرر نیاز به دفع ادرار دارند و مدام احساس تشنگی می‌کنند.

هادیان‌پور با اشاره به این‌که دیابت بی‌مزه به دلیل اختلال در عملکرد هورمون وازوپرسین یا ADH ایجاد می‌شود، عنوان کرد: این هورمون نقش مهمی در تنظیم سطح مایعات بدن دارد، هورمون وازوپرسین توسط غده هیپوتالاموس تولید و در هیپوفیز ذخیره می‌شود.

این متخصص داخلی تصریح کرد: زمانی‌که بدن به هر دلیلی با کم‌آبی مواجه می‌شود، غده هیپوفیز هورمون وازوپرسین را در خون آزاد می‌کند تا از طریق تغلیظ ادرار به حفظ سطح آب بدن کمک کند.

وی افزود: در دیابت بی‌مزه، بدن قادر به تولید هورمون وازوپرسین نیست و به‌دنبال آن تولید ادرار در کلیه‌ها افزایش پیدا می‌کند، در برخی موارد نادر، وازوپرسین به‌میزان کافی تولید می‌شود، اما کلیه‌ها پاسخ مناسبی به این هورمون نمی‌دهند؛ این وضعیت دیابت بی مزه نفروژنیک نام دارد.

هادیان‌پور با اشاره به این‌که دیابت بی‌مزه انواعی دارد، عنوان کرد: از انواع این بیماری می‌توان به دیابت بی‌مزه مرکزی اشاره کرد.

این متخصص داخلی تصریح کرد: آسیب به غدد هیپوفیز یا هیپوتالاموس در اثر جراحی، توده، جراحت سر یا بیماری می‌تواند منجربه دیابت بی‌مزه مرکزی شود که در این وضعیت هورمون وازوپرسین به‌میزان کافی تولید، ذخیره و رهاسازی نمی‌شود.

وی عنوان کرد: نوع دیگر دیابت بی‌مزه نفروژنیک است که در آن بدن وازوپرسین ترشح می‌کند، اما کلیه‌ها به‌درستی به هورمون پاسخ نمی‌دهند بنابراین مایعات بیش‌ازحد در ادرار دفع می‌شوند.

هادیان‌پور عنوان کرد: دیابت بی‌مزه بارداری یک بیماری نادر و موقتی است که در دوران بارداری رخ می‌دهد، این بیماری زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های جفت میزان زیادی از آنزیمی را ترشح می‌کند که باعث تجزیه وازوپرسین می‌شود.

این متخصص داخلی با اشاره به این‌که مهم‌ترین علائم دیابت بی‌مزه شامل افزایش حجم ادرار و احساس تشنگی مدام است، افزود: از دیگر علائم این بیماری می‌توان به تشنگی شدید، پُر ادراری یا دفع ادرار بیش‌از سه لیتر در روز، ادرار بی‌رنگ، شب‌ادراری، کاهش غلظت ادرار، تمایل به نوشیدنی‌های سرد، کم‌آبی، درد عضلانی و ضعف، بیدار شدن از خواب شبانه برای دفع ادرار و بدخُلقی اشاره کرد.

وی با اشاره به عوارض دیابت بی‌مزه، تصریح کرد: مهم‌ترین عارضه دیابت بی‌مزه، کم‌آبی و عدم تعادل الکترولیت‌های بدن است، افراد مبتلا به دیابت بی‌مزه برای جبران آب از دست رفته باید میزان زیادی مایعات و آب بنوشند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->