جزئیات از برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۴ دستگیری عاملان کلاهبرداری ۲.۵ میلیون دلاری در مشهد انتقاد متخصصان از «بستن دهان با چسب»، یک ترفند اشتباه هنگام خواب که بسیار محبوب شده! کشف دپوی ۶۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مشهد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) کدام کیسه، ایمنی بیشتری برای نگهداری غذا دارد؟ معاون علمی رئیس جمهور خبر داد: صادرات تجهیزات پزشکی به ۶۰ کشور ارتباط بدنسازی با مرگ ناگهانی ناشی از حمله قلبی سرگردانی ۱۲ ساعته مسافران آبادان پارس ایر در مشهد | اتوبوس جایگزین هواپیما شد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) هشدار محیط زیست خراسان رضوی درباره وقوع آتش در طبیعت درخواست نماینده مردم اصفهان در مجلس برای تشکیل ستاد احیای زاینده‌رود مجموعه تاریخی «چغازنبیل» خوزستان به نام دولت سند خورد انتقاد نماینده مجلس از کنکور دومرحله‌ای رئیس موسسه تحقیقات آب کشور: چهار سال گرم در پیش است کمبود نیروی انسانی یکی از مشکلات محیط زیست گلستان است تذکر عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خصوص نحوه اعطای وام ازدواج بهترین سن برای تزریق واکسن پاپیلوما چه زمانی است؟ نظارت کامل وزارت بهداشت بر تولید تا عرضه محصولات آرایشی چند توصیه برای تقویت و رشد مجدد ابرو‌ها بخش‌های وی‌آی‌پی بیمارستان‌های دولتی به بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری اضافه شدند جزئیات قتل هانیه بهبودی، ورزشکار فریمانی، از زبان دادستان عمومی و انقلاب فریمان | قاتل دستگیر شد معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست: ۵۰ درصد آب‌شیرین‌کن‌های دنیا در خلیج‌فارس و دریای سرخ متمرکز است تبر در دست گل فروش انتشار ۲ عنوان دیگر از دانشنامه محیط زیست با هدف آموزش حفاظت از طبیعت به نوجوانان آغاز ثبت‌نام امریه سربازی در دانشگاه‌ها از امروز (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۸ خرداد ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما در استان طی امروز نامه سرگشاده جمعی از بازنشستگان تأمین اجتماعی درباره بانک رفاه به مدیرعامل سازمان (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) مشهد طی ۲ سال آینده در تامین درختان شهری خودکفا خواهد شد وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری ۶۰ میلیون تومان شد | زمان ثبت نام اعلام شد
سرخط خبرها

راه‌هایی برای داشتن تغذیه سالم در سالمندی

  • کد خبر: ۱۴۲۳۹۷
  • ۰۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۵
راه‌هایی برای داشتن تغذیه سالم در سالمندی
تغذیه سالم یکی از نکات ضروری برای داشتن زندگی سالم و بانشاط در دوران سالمندی است و باید در این دوران به توصیه‌های مهم جهت برخورداری از تغذیه مناسب توجه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، یکی از راه‌های حفظ سلامتی در دوران سالمندی، تغذیه مناسب است که نکته‌ای ضروری برای داشتن زندگی سالم و بانشاط در این دوران محسوب می‌شود. افراد باید در این دوران از تمامی گروه‌های غذایی به مقدار توصیه شده، استفاده کنند.

نان و غلات 

یکی از مهم‌ترین و ارزان‌ترین منابع تأمین انرژی مصرف نان و غلات است و بیش از نیمی از انرژی مورد نیاز بدن از طریق آن‌ها تأمین می‌شود. این مواد علاوه بر تأمین انرژی، خواص فراوانی را دارا هستند. در این گروه مصرف نان‌ها و غلات سبوس‌دار بهتر از انواع سبوس‌گرفته، است. بر این اساس در طول روز شش تا ۱۱ واحد از این گروه باید مصرف شود. منابع غذایی این گروه شامل انواع نان‌ها، برنج، ماکارونی، رشته و غلات است.

میوه و سبزی 

این گروه از تنوع بسیار زیادی برخوردار است و شامل انواع میوه و سبزی‌هاست و همان‌طور که تنوع زیادی دارند، خاصیت‌های فراوانی نیز در آن‌ها به چشم می‌خورد. در اصطلاح به این گروه جاروی بدن می‌گویند. زیرا سموم بدن را خارج می‌کند. از گروه میوه‌ها در طول روز دو تا چهار واحد و از گروه سبزی‌ها سه تا پنج واحد موردنیاز است.

پروتئین 

این گروه شامل انواع گوشت، حبوبات، تخم‌مرغ، حبوبات و مغز‌ها بوده و توصیه می‌شود سالمندان به‌جای گوشت قرمز بیشتر از گوشت مرغ و ماهی استفاده کنند که میزان چربی و کلسترول کمتری دارد.
از گروه مواد پروتئینی دو تا سه واحد مورد نیاز است.

لبنیات 

این گروه شامل شیر، ماست، دوغ، کشک و پنیر است. لبنیات سرشار از کلسیم است که مصرف کافی آن سبب پیشگیری از پوکی استخوان می‌شود. مصرف لبنیات کم‌چرب مناسب‌تر از انواع پرچرب آن است. از گروه لبنیات روزانه دو تا سه واحد موردنیاز است.

آب و مایعات 

با افزایش سن در مرکز تشنگی بدن اختلال ایجادشده و سالمند احساس تشنگی نخواهد کرد. از این‌رو بهتر است روزانه شش تا هشت لیوان آب و مایعات مصرف کرده و منتظر تشنه شدن نماند.

در عین حال استفاده از مواد متفرقه‌ای مانند چربی، قند و شکر، نمک نیز وجود دارند که توصیه می‌شود از این مواد به‌صورت محدود در رژیم غذایی استفاده شود.

باید توجه کرد که فرد سالمند نسبت به قبل به کالری کمتری نیاز دارد. در صورتی‌که این مهم را مدنظر قرار ندهد، به چاقی دچار می‌شود. همچنین دریافت انواع نوشابه‌های گازدار، سس مایونز، شیرینی و شکلات، غذا‌های چرب و سرخ‌شده باید در سنین سالمندی محدود شود.

بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تهران، از جمله مهم‌ترین مشکلات این دوران یبوست است. در صورتی‌که سالمندی به نکات تغذیه‌ای ذیل توجه کند تا حد زیادی به برطرف شدن این مشکل کمک خواهد کرد؛ بنابراین سالمندان باید میوه‌ها و سبزی‌ها را بیشتر از قبل استفاده کنند، افزایش مصرف فیبر شامل انواع سبزی‌ها، میوه‌های هسته چوبی، انجیر و یا آلوی خیسانده در آب، مصرف روغن‌زیتون و مصرف کافی مایعات تا حد زیادی این مشکل را برطرف خواهد کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->