اولویت در برنامه‌ریزی امتحانات، آرامش روان دانش‌آموزان است جزئیات اصابت پرتابه به آزادراه تهران-قم آزمون‌های ورودی مقطع متوسطه دوم در البرز به تعویق افتاد امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی حضوری شد سامانه‌های ۱۴۸۰ و ۱۲۳، آماده حمایت روانی از مردم در شرایط جنگی مدارس مشهد و خراسان رضوی آماده اسکان اضطراری در شرایط بحرانی هستند توصیه های حیاتی برای بیماران قلبی در شرایط بحرانی نشانه‌ها و امید‌ها سرنوشت صدور شناسنامه ویژه برای مادران دارای سه فرزند و  بیشتر چه شد؟ | سرنوشت نامعلوم امتیاز‌های مادری تولد اولین بره آهو در سال ۱۴۰۴ در دشت مغان کمک قارچ‌های ناشناخته زیرزمینی به حفظ اکوسیستم‌ها وعده بانک مرکزی برای تخصیص ارز به واردات دارو و تجهیزات پزشکی افزایش خطر شیوع بیماری سالک در فصول گرم سال بیماری خطرناکی که ممکن است حجاج ناقل آن باشند جزئیات استرداد هزینه بلیت پروازهای لغوشده گلایه مردم مشهد از گرانی انشعاب برق، نبود شفافیت در خرید کنتور و بلاتکلیفی در جبران خسارات نوسانات برقی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش، امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) + جزئیات سرقت‌های سریالی با  خودرو‌های سرقتی آسیب به بیمارستان فارابی کرمانشاه در حمله رژیم صهیونیستی (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) سامانه ۱۱۰ فعال است | درخواست سخنگوی فراجا از مردم برای اعلام فعالیت‌های مشکوک دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی بر تشدید رصد و نظارت بر فضای مجازی تأکید کرد توصیه‌های طب سنتی به سالمندان در شرایط جنگی لغو موقت امتحانات پایان ترم در دانشگاه ملی مهارت خراسان رضوی وضعیت ذخایر خونی در کشور مطلوب است آیا زمان مصرف مکمل ویتامین دی مهم است؟ حدود ۴۰ درصد از سیگاری‌ها دچار ناتوانی هستند ساعت کار متروی تهران تغییر کرد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

خواص باورنکردنی هِل | از درمان بوی بد دهان تا خاصیت ضد سرطانی

  • کد خبر: ۱۴۳۲۶۳
  • ۱۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۹
خواص باورنکردنی هِل | از درمان بوی بد دهان تا خاصیت ضد سرطانی
پودر هِل می‌ تواند فعالیت آنزیم ‌های خاصی را که به مبارزه با سرطان کمک می‌ کنند، افزایش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، هل ادویه‌ای با طعمی تند و کمی شیرین است که برخی افراد آن را با نعناع مقایسه می‌کنند. گفتنی است که این ادویه از دانه چندین گیاه در خانواده زنجبیلیان به دست می‌آید. با وجود آن که منشا اولیه آن هند است، امروزه در سراسر جهان در دسترس عموم قرار دارد و در دستور العمل‌های غذایی مختلف استفاده می‌شود.

طبق مطالعات معتبر انجام شده، دانه، روغن و عصاره هل دارای خواص دارویی چشمگیر است و همین موضوع سبب شده تا قرن‌ها در طب سنتی مورد استفاده قرار بگیرد. تمامی نکاتی که در ادامه توضیح داده می‌شوند، از طریق کتابخانه دیجیتال ساینس دایرکت و مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا قابل دسترس هستند.

خواص آنتی اکسیدانی و دیورتیک آن می‌توانند فشار خون را کاهش دهند

هل ممکن است برای افرادی که فشار خون بالا دارند مفید باشد. در یک مطالعه، محققان روزانه سه گرم پودر هل را به ۲۰ بزرگسال مبتلا به فشار خون بالا دادند. پس از ۱۲ هفته، سطح فشار خون به طور قابل توجهی به محدوده طبیعی بازگشته بود.

نتایج امیدوار کننده این مطالعه می‌تواند مربوط به سطوح بالای آنتی اکسیدان‌ها در هل باشد. در واقع، پروفایل آنتی اکسیدانی شرکت کنندگان تا پایان مطالعه ۹۰ درصد افزایش یافته بود. طی پژوهش‌های علمی مشخص شده که آنتی اکسیدان‌ها با کاهش فشار خون مرتبط هستند.

محققان همچنین گمان می‌کنند که این ادویه به دلیل اثر ادرار آوری که دارد هم فشار خون را کاهش می‌دهد. به این معنی که می‌تواند دفع ادرار را برای از بین بردن آبی که در بدن تجمع می‌یابد؛ به عنوان مثال اطراف قلب، افزایش دهد.

در مجموع عصاره هل باعث افزایش ادرار و کاهش فشار خون در موش‌های آزمایشگاهی شده است.

ممکن است حاوی ترکیبات ضد سرطان باشد

ترکیبات موجود در هل ممکن است به مبارزه با سلول‌های سرطانی کمک کنند. مطالعات روی موش‌های آزمایشگاهی نشان داده است که پودر هل می‌تواند فعالیت آنزیم‌های خاصی را که به مبارزه با سرطان کمک می‌کنند، افزایش دهد. این ادویه همچنین ممکن است توانایی سلول‌های کشنده طبیعی برای حمله به تومور‌ها را افزایش دهد.

در یک مطالعه، محققان دو گروه از موش‌ها را در معرض ترکیبی قرار دادند که منجر به سرطان پوست می‌شود. به یکی از گروه‌ها روزانه ۵۰۰ میلی گرم هل آسیاب شده به ازای هر کیلوگرم وزن بدن داده شد. پس از ۱۲ هفته، تنها ۲۹ درصد از گروهی که هل مصرف کرده بودند، در مقایسه با بیش از ۹۰ درصد از گروه کنترل، به سرطان مبتلا شدند.

تحقیقات روی سلول‌های سرطانی انسان نیز نتایج مشابهی را نشان داده است. طبق یکی از این پژوهش ها، ترکیب خاصی در هل وجود دارد که از تکثیر سلول‌های سرطانی دهان در لوله‌های آزمایش جلوگیری می‌کند.

بدن را از ابتلا به بیماری‌های مزمن در اثر التهاب محافظت می‌کند

هل سرشار از ترکیباتی است که ممکن است به خوبی با التهاب مبارزه کنند. التهاب زمانی رخ می‌دهد که بدن در معرض یک عامل خارجی قرار بگیرد. با این حال التهاب حاد در بسیاری از موارد ضروری و مفید است، اما التهاب طولانی مدت می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های مزمن شود.

آنتی اکسیدان‌هایی که به وفور در هل یافت می‌شوند، از سلول‌ها در برابر آسیب محافظت و از بروز التهاب جلوگیری می‌کنند. یک مطالعه نشان داده که عصاره هل در دوز‌های ۵۰ تا ۱۰۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در مهار حداقل چهار ترکیب التهابی مختلف در موش‌ها موثر بوده است.

به بهبود مشکلات گوارشی از جمله انواع زخم‌ها کمک می‌کند

هزاران سال است که هل برای کمک به هضم غذا استفاده می‌شود. این ترکیب اغلب برای تسکین ناراحتی معده، تهوع و استفراغ با سایر ادویه‌های دارویی مخلوط می‌شود.

مهمترین خاصیت هل در راستای رفع مشکلات معده، توانایی احتمالی آن در التیام زخم است. در یک پژوهش معتبر، موش‌ها قبل از قرار گرفتن در معرض دوز‌های بالای آسپرین برای القای زخم معده، با عصاره هل و زردچوبه در آب گرم تغذیه شدند. این موش‌ها در مقایسه با موش‌هایی که فقط آسپرین دریافت کرده بودند، زخم‌های محدودتری را نشان دادند.

مطالعه مشابهی روی موش‌ها نشان داد که عصاره هل به تنهایی می‌تواند به طور کامل از زخم معده جلوگیری کند یا حداقل اندازه زخم‌ها را تا ۵۰ درصد کاهش دهد. در واقع، در دوز‌های ۱۲.۵ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، عصاره هل موثرتر از یک داروی رایج ضد زخم بود.

بوی بد دهان را درمان و از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند

استفاده از هل برای درمان بوی بد دهان و بهبود سلامت دهان یک درمان قدیمی و سنتی است. حتی در برخی از فرهنگ‌ها امری معمول است که فرد نفس خود را با خوردن یک غلاف کامل هل بعد از غذا تازه کند.

برخی از شرکت‌های تولید کننده آدامس نیز از این ادویه در محصولات خود استفاده می‌کنند. دلیل اینکه هل می‌تواند طعمی تازه و نعناعی در دهان ایجاد کند، به احتمال زیاد به توانایی آن در مبارزه با باکتری‌های معمول دهان و دندان باز می‌گردد.

همچنین مطالعه‌ای دیگر نشان داده که عصاره هل در مبارزه با پنج باکتری که می‌توانند باعث ایجاد حفره‌های دندانی شوند، موثر است. در برخی از لوله‌های آزمایش، عصاره‌ها از رشد باکتری تا ۲.۰۸ سانتی متر جلوگیری کردند. تحقیقات بیشتر نیز اثبات کرده اند که عصاره هل می‌تواند تعداد باکتری‌های موجود در نمونه‌های بزاق را تا ۵۴ درصد کاهش دهد.

منبع:عصر ایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->