قیمت امروز ارز، طلا، سکه و رمزارز‌ها (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) | رشد دلار به کانال ۸۳ هزار تومان کمیسیون اصل نود پیگیر تسریع در واگذاری زمین به مردم | اجرای برنامه هفتم و قانون جوانی جمعیت در واگذاری زمین باید جدی‌تر پیگیری شود هشدار به مشترکان پرمصرف برق: صدور قبض ۲ بار در ماه قیمت مرغ در خرده‌فروشی‌ها به کیلویی ۱۰۵ هزارتومان رسید تداوم اجرای طرح کالابرگ ضرورتی انکارناپذیر برای حمایت از دهک‌های پایین صعود طلا در مشهد به کانال جدید (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) حداقل درآمد برای حذف یارانه نقدی چقدر است؟ هزار و ۲۵۰ تن مرغ گوشتی از تولیدکنندگان خراسان رضوی به صورت حمایتی خریداری شد (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) آیا مشهد با افت فشار آب مواجه می‌شود؟ | توصیه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد به نصب پمپ آب در طبقات سوم به بالا کدام کارگران قرارداد دائم می‌شوند؟ قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد کامیون‌داران خراسان رضوی: اجازه نخواهیم داد از ناحیه حمل و نقل جاده‌ای به ایران آسیبی برسد میوه امروز در تره‌بار مشهد چقدر قیمت دارد؟ (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) توقف ۵ساعته پرواز‌های فرودگاه مهرآباد در چهاردهم خرداد ۱۴۰۴ + علت اطلاعیه بانک مرکزی درباره وضعیت بانک آینده قیمت‌ها در بازار طلا و سکه همچنان نزولی است (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) واگذاری ۵۹ هزار زمین به خانوار‌های دارای ۳ فرزند و بیشتر نان آزادپز مشهد در تنور گرانی، مسئولان در صف تأیید و تکذیب جدایی اشتغال از تولید در خراسان رضوی| بررسی روند تغییر سهم اشتغال در گروه‌های خدمات، کشاورزی و صنعت استان از سال ۹۶ تغییر نرخ بیکاری و مشارکت اقتصادی در سال ۱۴۰۳ رشد روزانه ۵ درصدی سفر باری از مبادی شهر‌های استان خراسان رضوی (۹ خرداد ۱۴۰۴) معاون وزیر راه از اصلاح جدول سوخت کامیون‌داران خبر داد + جزئیات پیگیری برای افزایش نرخ حمل کالا بر اساس تن بر کیلومتر چه مقدار بیت‌کوین برای استخراج باقی مانده است؟ حجم مبادلات تجاری ایران و عمان چقدر است؟ نرخ بهره بین‌بانکی افزایش یافت (۸ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو داخلی و خارجی (۸ خرداد ۱۴۰۴) | بازار ترمز برید؟ بانک مرکزی: وام سامانه حمایت، کلاهبرداری است یک اقتصاددان: اقتصاد ایران حداقل باید به اندازه ترکیه یا عربستان باشد
سرخط خبرها

اقدامات جدی برای مبارزه با قاچاق لوازم یدکی

  • کد خبر: ۱۵۹۴۳۷
  • ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۶
اقدامات جدی برای مبارزه با قاچاق لوازم یدکی
برنامه‌های کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان در سال ۱۴۰۲ اعلام شد.

به گزارش شهرآرانیوز، قاچاق کالا در سال‌های اخیر همواره یکی از معضلات جدی در کشور بوده و ضرر‌های فراوانی به بخش‌های تولیدی و وارداتی کشور وارد کرده است. قاچاق کالا از‌یک‌سو درآمد‌های گمرکی و مالیاتی دولت را کاهش می‌دهد و از طرفی سبب خروج بی‌حاصل ارز، فرار گسترده سرمایه، افزایش بیکاری، کاهش تولیدات صنعتی داخلی و... می‌شود.

پدیده قاچاق کالا در کشور ما علاوه بر آثار سوء اقتصادی به‌عنوان یک چالش اقتصادی و اجتماعی حائز اهمیت است. امروزه این پدیده علاوه بر اینکه به‌عنوان یک تهدید جدی بر سر راه تجارت آزاد است، هزینه‌های زیادی نیز بر بدنه اقتصادی کشور تحمیل می‌کند.
پایین‌بودن ریسک قاچاق، مشکلات موجود در واردات قانونی کالا، نداشتن اختیارات لازم و عملکرد ضعیف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، از‌جمله‌عواملی بوده که قاچاق کالا در کشور را افزایش داده است.

براساس آمارها، ارزش ریالی کشفیات مظنون به قاچاق توسط دستگاه‌های کاشف در سال گذشته در استان ۸ هزارو ۶۶۰ میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال۱۴۰۰، ۱۵درصد از نظر ارزشی کاهش داشته، اما ارزش ریالی کالا‌های ممنوعه مکشوفه در سال گذشته ۴۰۴میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال۱۴۰۰، ۶۵درصد افزایش داشته است.

در همین باره به سراغ حسین دشتبان، دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی، رفتیم تا برنامه‌های استان در سال ۱۴۰۲ در زمینه پیشگیری و مقابله با قاچاق کالا و ارز در استان را جویا شویم. وی در گفتگو با شهرآرا اظهار می‌کند: سالانه برنامه جامع پیشگیری و مقابله ازسوی ستاد مرکزی ابلاغ می‌شود که در این دو حوزه شامل موضوعات و اولویت‌‎های راهبردی، اهداف و اقدامات اساسی و ریزبرنامه‌هاست.

وی می‌افزاید: مطابق هر سال این برنامه‌ها برای سال ۱۴۰۲ به کمیسیون‌های استانی و دستگاه‌های عضو کمیسیون‌ها ابلاغ شده که دارای دو بخش پیشگیرانه و مقابله‌ای است. در حوزه پیشگیری پنج برنامه و اولویت راهبردی و در حوزه مقابله نیز سه اولویت راهبردی داریم که ذیل این اقدامات ۲۲‌هدف و راهبرد و بیش از ۴۵ عنوان برنامه برای دستگاه‌‎های مختلف تعریف کردیم تا این دستگاه‌ها بتوانند اقداماتشان را در زمینه‌های پیشگیری و مقابله انجام دهند.

دشتبان بیان می‌کند: اولویت‌های راهبردی حوزه پیشگیری شامل اصلاح سیاست‌ها و بهبود فرایند‌های تجاری و تولیدی، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اجتماعی، ترویج باور عمومی به مصرف کالای باکیفیت ایرانی و تقبیح کالای قاچاق، توسعه زیرساخت‌های سازمانی و منابع انسانی و دیپلماسی و تعاملات منطقه‌ای و بین‌المللی بوده و اولویت‌های راهبردی حوزه مقابله‌ای نیز شامل افزایش خطرپذیری و مقابله مؤثر و بازدارنده با قاچاق کالا و ارز، رصد و قطع جریان مالی قاچاق و مدیریت مؤثر مرزهاست.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی می‌گوید: از مهم‌ترین برنامه‌ها در سال ۱۴۰۲، اجرای طرح‌های مقابله‌محور در سطح عرضه برای پنج ردیف کالایی شامل لوازم خانگی، لوازم یدکی، پوشاک، کالا‌های دخانی و لوازم آرایشی-بهداشتی است. در سال گذشته باید در این حوزه کد شناسه و رهگیری دریافت می‌شد که امسال اقدام تکمیلی انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه مقابله و پیشگیری از قاچاق کالا و ارز فرایند تکمیلی است که باید در طول زمان ادامه‌دار باشد، عنوان می‌کند: مقابله و پیشگیری از قاچاق کالا و ارز جریانی نیست که امسال نسبت به یک کالا برخورد کنیم و قاچاق آن کالا تمام شود. امسال در حوزه لوازم یدکی اقدام جدیدی خواهیم داشت، سال گذشته موضوع دریافت شناسه را مطرح کردیم و فرصت دادیم اقدامات آن انجام شود، امسال اقدام عملیاتی نسبت به این موضوع خواهیم داشت و سال‌های بعدی اقدامات تکمیلی دیگری انجام خواهد شد.

دشتبان خاطرنشان می‌کند: هر کدام از این اقدامات تأثیر خود را در حوزه کاهش قاچاق خواهد داشت؛ اما با توجه به اینکه قاچاق پدیده‌ای چندوجهی و پنهان است، اقدامات در بلندمدت نتیجه می‌دهد. زمانی که راه‌هایی را در حوزه قاچاق کالا می‌بندیم، قاچاقچیان راه دیگری پیدا می‌کنند.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی ادامه می‌دهد: تازمانی‌که منافعی برای قاچاق یک کالا وجود داشته باشد، هر اقدام پیشگیرانه و مقابله‌ای هم که انجام شود، باز اقدام متقابل آن برای استفاده از منافع قاچاق وجود خواهد داشت. در حوزه کالا‌های یارانه‌دار نیز تازمانی‌که اختلاف قیمت بین داخل و خارج کشور وجود داشته باشد، تمایل به قاچاق کالا‌ها به‌سمت خارج وجود دارد؛ حتی اگر اقدامات مختلف انجام شود، قاچاق را به صفر نزدیک خواهد کرد، اما صفر نخواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->