مشکلات سرویس مدارس قبل از مهر ۱۴۰۴ حل می‌شوند آخرین وضعیت ذخایر شیرخشک‌های رژیمی | علت کمبود مقطعی آپتامیل پپتی چند راهکار درمانی برای دوری از آلزایمر در خانه نشستن طولانی‌مدت سلامت شما را تهدید می‌کند پیش‌بینی هواشناسی امروز (۷ مرداد ۱۴۰۴) | هشدار طوفان و باد شدید در ۸ استان آب مروارید و سرطان پلک از عوارض اشعه فرابنفش شیرین‌کننده‌ها ممکن است باعث بلوغ زودرس شوند دو بار اعدام برای قاتل سنگدل و هوسران در دو راهی مشهد-طرقبه | هشدار: خواندن این خبر برای افراد زیر ۱۸ سال و بیماران قلبی توصیه نمی‌شود درخشش ۴ مدال نقره و برنز بر گردن تیم دانش‌آموزی ایران در المپیاد جهانی اقتصاد آتش‌سوزی در نخلستان‌های روستای رُمیله آبادان مهار شد (۶ مرداد ۱۴۰۴) بهره‌مندی ۶.۵ میلیون سالمند از خدمات مستمر دولتی اشعه فرابنفش خورشید در مشهد به شاخص «خطر بسیار زیاد» رسید درخواست طلاق از مردی که برای دزدی از خانه پدرزنش نقشه کشید درخواست نبش قبر برای کشف راز مرگ مرد تهرانی در ترکیه میدری: حذف یارانه یا تغییر دهک‌بندی قبل از اعمال به افراد اطلاع داده می‌شود عسلویه روی دور زلزله؛ زمین‌لرزه ششم هم ۴ریشتری بود (۶ مرداد ۱۴۰۴) شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی پساب خروجی «زبرخان» را تعیین تکلیف کند راهکارهایی ساده برای صرفه جویی بیشتر در مصرف آب و مدیریت اقتصادی خانواده توضیحات رئیس کل دادگستری استان تهران درباره درخواست توبه «تتلو» ماده ۲۱۵ آیین نامه راهنمایی و رانندگی به عابران پیاده چه می‌گوید؟ بررسی چند راهکار برای کاهش اثرات زیست‌محیطی فاضلاب‌های شهری نظام تعلیم و تربیت کشور باید با رویکرد آینده‌نگری از چالش‌ها عبور کند تأکید دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش بر ارتقای جایگاه معلمان درخواست وزیر محیط زیست زیمباوه برای گسترش همکاری دوجانبه با ایران آیا خشم به ارث می‌رسد؟ | بررسی عوامل ژنتیکی در بروز عصبانیت آمبولانس وسیله تبلیغات نیست | با متخلفان تا حد «لغو پروانه» برخورد خواهد شد زائران اربعین زمان مواجهه با تشعشعات فرابنفش خورشید را محدود کنند هر آنچه که باید در مورد درد سیاتیک بدانید میانگین سن بازنشستگی در کشور ۵۱ تا ۵۲ سال اعلام شد
سرخط خبرها

روستای آبرود تربت حیدریه به مشکل تامین آب خورد

  • کد خبر: ۱۶۰۹۶۱
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۴
روستای آبرود تربت حیدریه به مشکل تامین آب خورد
روستای آبرود تربت‌حیدریه که تا چند سال پیش به عنوان یکی از مناطق پرآب خراسان رضوی تامین کننده نیاز شهرستان مادری خود بود؛ این روزها تشنه تر از همیشه حتی توان تامین آب آشامیدنی اهالی خود را نیز ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، روستای آبرود در ۱۰ کیلومتری تربت‌حیدریه به طرف شهرستان زاوه قرار دارد که شغل بیشتر ۲ هزار و ۱۵۰ نفر جمعیت آن کشاورزی با محوریت تولید پسته و زعفران است.

بخشی از آب مورد نیاز کشاورزی آبرود از طریق رودخانه دائمی روستا سرچشمه گرفته از ارتفاعات بخش "کدکن" حد فاصل شهرستان‌های تربت حیدریه و نیشابور تامین می‌شود که طی سال‌های اخیر و به سبب خشکسالی با کاهش خروجی مواجه است.

همچنین بیشتر چاه‌های آبرود به سبب خشکسالی با افت ذخایر زیرزمینی و کاهش خروجی مواجه شده و در این بین حتی تامین نیاز آب آشامیدنی اهالی روستا هم به سختی امکان پذیر است.

اهالی آبرود می‌گویند؛ همچنانکه تشدید خشکسالی باعث تضعیف بنیه کشاورزی و اقتصادی روستا شده است، کمبود آب آشامیدنی فشار مشکلات بر مردم آبرود را شدت بخشیده است.

یک خانم خانه دار آبرودی که به کار کشاورزی هم مشغول است در این باره گفت: طی چند سال اخیر و با شروع فصل گرما مشکل کمبود آب آشامیدنی روستا تشدید می‌شود که آغازی بر دیگر مشکلات اهالی است.

مریم محمدی افزود: کمبود آب باعث بروز مشکلات مختلف مانند تضعیف بهداشت خانواده‌های اهل آبرود بویژه کودکان شده است.

دریایی که خشکید؛ روستای آبرود تربت حیدریه هم با مشکل تامین آب مواجه شد

دهیار آبرود نیز گفت: امسال و برای پنجمین سال پیاپی اهالی روستا با کمبود آب شرب و جیره بندی مواجهند و این در حالیست که بخشی از نیاز آبی شهر تربت حیدریه از منابع حومه آبرود تامین می‌شود.

علی اکبری افزود: اکنون آب آشامیدنی اهالی آبرود به کمک پمپاژ وارد یک مخزن ذخیره شده و پس از جیره‌بندی با فشار نسبتا خوب بین اهالی توزیع می‌شود.

در همین خصوص معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری تربت‌حیدریه گفت: جمعی از اهالی روستای آبرود امروز با مراجعه به فرمانداری خواستار رفع مشکل کمبود آب روستا شدند که موضوع در دستور کار قرار گرفت.

سیدعلی موسوی افزود: هیات فنی کارشناسی از فرمانداری و شرکت آبفای تربت حیدریه با حضور در روستای آبرود از نزدیک موضوع را بررسی و رسیدگی خواهند کرد.

همچنین مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب تربت حیدریه گفت: تا چند سال پیش منابع زیرزمینی آبرود تامین کننده بخش زیادی از آب آشامیدنی شهرستان بود که به سبب خشکسالی با افت شدید خروجی مواجه شده است.

علیرضا عباسی افزود: از مجموع ۶ حلقه چاه روستای آبرود که تامین کننده بخشی از آب تربت حیدریه بود؛ ۵ مورد خشک شده است که تاثیر منفی آن دامن گیر اهالی خود روستا در طول خط لوله انتقال شد.

وی با بیان اینکه مشکل کمبود آب آشامیدنی آبرود بصورت موقت و با نصب موتور پمپ برطرف خواهد شد، اظهار کرد: با پایان یافتن طرح انتقال آب جعفرآباد به تربت حیدریه کمبود این شهرستان در سطح شهر و روستا‌ها تا حدود زیادی رفع می‌شود.

وی گفت: در صورت همکاری مردم حتی با شرایط موجود هم می‌توان کمبود آب را در تربت حیدریه مدیریت کرد مثلا در بازدیدی که از آبرود داشتم برخی از اهالی روستا، دام‌ها و حتی درختان و محوطه سرسبز حیاط خانه هایشان را به کمک آب لوله کشی سیراب می‌کردند که دور از انتظار و انصاف است.

مدیرعامل آبفای تربت حیدریه با یادآوری استمرار خشکسالی و بهار کم بارش امسال خراسان رضوی از عموم مردم خواست نهایت صرفه جویی را در مصرف آب داشته باشند.

تربت حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قطب کشاورزی و اقتصادی خراسان رضوی است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->