۲ توله خرس بر اثر برخورد با قطار در مرودشت تلف شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۰ مهر ۱۴۰۴) | کاهش دما به ۵ درجه در مناطق سردسیر وزیر میراث فرهنگی: تکمیل ۲۷۰۰ پروژه گردشگری در کشور منتظر سرمایه‌گذاری است همه خوراکی‌های بوفه مدارس موردتأیید دانشگاه علوم پزشکی هستند ۸ توصیه کلیدی برای ارتقای سلامت جسم و روان سالمندان نتایج انتخاب رشته کارشناسی ناپیوسته بر اساس سوابق تحصیلی دانشگاه آزاد اعلام شد + مهلت ثبت‌نام حکمت کارت مهرماه ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری شارژ شد مهلت ثبت نام آزمون وکالت مرکز وکلا تمدید شد + جزئیات (۱۰ مهر ۱۴۰۴) آتش‌نشانی مشهد نهادی پیشرو و فعال است | دستگاه قضایی از نظرات کارشناسی آتش‌نشانی، برای جلوگیری از بروز خطر بهره می‌برد توصیه‌های طب سنتی برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا در پاییز چرا گاهی شکم باد می‌کند؟ | نفخ شکم، نشانه‌ بیماری یا تغذیه نادرست؟ چرا استرس و اضطراب وزن ما را افزایش می‌دهد؟ اطلاعیه جدید تأمین‌اجتماعی برای مستمری‌بگیران و بازنشستگان (۱۰ مهرماه ۱۴۰۴) «سیگار» شایع‌ترین عامل بیماری‌های ریوی و سرطان ریه اجرای طرح‌های ملی موفق مدیریت مصرف آب در مشهد | انتقال پساب به غرب شهر راه نجات دشت مشهد مشکلات بیمه تکمیلی و درمان بازنشستگان تأمین اجتماعی همچنان از اصلی‌ترین دغدغه‌هاست هر نخبه، یک سنگر در دفاع از ایران «پرواز  اندیشه ها» به  جای «فرار مغزها» چالش های جذب استعدادهای برتر در  دستگاه های اجرایی | شایسته‌سالاری با توان نخبگان پیش‌بینی بارش باران و رعدوبرق در برخی استان‌های کشور (۱۰ مهر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ گوشی قاپ جوان توسط ماموران کلانتری خواجه ربیع مشهد | مهاجرت، نقطه آغاز یک سقوط ۸ نفر از هر ۱۰۰ نفر جمعیت ایران در سن بالای ۶۵ سال هستند | جوان‌ترین و پیرترین استان‌های کشور کدامند؟ واژگونی قایق مسافربری در نیجریه با ۲۶ کشته آیین نکوداشت فعالان و پیشکسوتان صنعت گردشگری خراسان رضوی برگزار شد| ۶۰درصد اقتصاد استان در بخش خدمات زیارت است + فیلم ثابت ماندن در هر وضعیتی برای مدت طولانی مضر است خرس قهوه‌ای دنا شکار و به آتش کشیده شد! هشدار پلیس فتا درباره شگرد جدید مجرمان سایبری با ابلاغیه جعلی ناخوانا زنان، قربانی اصلی سکته‌های قلبی در استان | طرح غربالگری بیماری‌های قلبی در مراکز بهداشت اجرا می‌شود دادستان مشهد: مزاحمت‌های تلفنی برای سازمان‌های امدادی بین ۱۵ روز تا ۳ ماه حبس خواهد داشت
سرخط خبرها

تجارت اینترنتی مواد مخدر در جهان افزایش یافت

  • کد خبر: ۱۶۳۱۱۲
  • ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۳
تجارت اینترنتی مواد مخدر در جهان افزایش یافت
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: شواهد حاکی از افزایش استفاده از اینترنت در تجارت، قاچاق و خرید و فروش مواد مخدر و روان‌گردان و همچنین قاچاق و مصرف متامفتامین در دنیا است.

به گزارش شهرآرانیوز، اسکندر مومنی در نشست منطقه‌ای مبارزه با مواد مخدر که از امروز به مدت دو روز در بغداد آغاز به کار کرده است، اظهار کرد: براساس گزارش UNODC، کشت تریاک در افغانستان در سال ۲۰۲۲ به میزان ۳۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

وی افزود:افغانستان ۸۰ درصد تقاضای تریاک جهان را تأمین می‌کند و کماکان بزرگترین تولید کننده تریاک در جهان است و علاوه بر تولید تریاک و متامفتامین، افغانستان دومین کشور جهان در زمینه تولید کانابیس محسوب می‌شود.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر بیان کرد: گزارش‌های جهانی حاکی از آن است که قاچاق و مصرف متامفتامین از نظر جغرافیایی همچنان در جهان در حال گسترش است و شواهد نیز نشان دهنده افزایش استفاده از اینترنت در تجارت، قاچاق و خرید و فروش مواد مخدر و روان‌گردان در جهان می‌باشد.

مومنی ادامه داد: ۱۱۲۷ نوع ماده روانگردان جدید تا به امروز در جهان شناسایی و گسترش بازار این مواد به ویژه در اروپای شرقی و آسیای مرکزی گزارش شده است.

وی گفت: میزان مصرف مواد مخدر در میان جوانان در بسیاری از کشور‌ها بیشتر از نسل قبلی گزارش شده است و آنچه مسلم است مواد مخدر، خسارات مالی و انسانی فراوانی را بر کشور‌های منطقه تحمیل می‌کند. در این رابطه، میلیارد‌ها دلار که می‌توانست برای برنامه‌های توسعه کشور‌ها هزینه گردد، در مبارزه با معضل جهانی مواد مخدر مصرف می‌شود.

دبیرکل ستاد افزود: جمهوری اسلامی ایران با کشف ۷۱۶ تن از انواع موادمخدر و روانگردان، شامل ۵۴۰ تن تریاک،۷۶ تن حشیش، ۳۰ تن هروئین و مرفین و ۳۰ تن متامفتامین، بالاترین آمار کشفیات را داشته و این دستاورد با شهادت تعدادی از نیرو‌های فداکار پلیس مبارزه با مواد مخدر، همراه بوده است.

مومنی افزود: برای تبیین نقش جمهوری اسلامی ایران در مقابله با مساله جهانی مواد مخدر، توجه جلسه را به این مهم جلب می‌نمایم که با استناد به گزارش جهانی مواد مخدر، منتشره از سوی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC)، ۹۲ درصد کشفیات جهانی تریاک، ۲۷ درصد کشفیات جهانی هروئین و ۵۹ درصد کشفیات جهانی مرفین توسط جمهوری اسلامی ایران صورت می‌گیرد. ضمن آنکه۸۰ درصد متامفتامین مکشوفه در خاورمیانه و جنوب غرب آسیا در سال ۲۰۲۰ توسط جمهوری اسلامی ایران بوده است.

به گفته وی، جمهوری اسلامی ایران نه تنها راهبرد‌های مقابله‌ای شامل مبارزه فراگیر و قاطع علیه کلیه فعالیت‌ها و اقدامات غیرقانونی مرتبط با مواد مخدر و روانگردان و پیش ساز‌های آن‌ها، تعقیب و انهدام شبکه‌ها و مقابله با عوامل اصلی داخلی و بین المللی مرتبط، کنترل مرز‌های ورودی و خروجی کشور را در پیش گرفته است بلکه به طور متوازن در اجرای راهبرد‌های پیشگیری، درمان و بازتوانی مصرف کنندگان، کاهش آسیب و حمایت‌های اجتماعی پس از درمان تلاش می‌کند. مشارکت مردم و NGO‌ها در زمینه‌های پیشگیری، کاهش آسیب و درمان در کشور بسیار جدی و قابل توجه می‌باشد.

دبیرکل ستاد اظهار داشت: ما مبارزه با مواد مخدر را بر پایه مطالعات و پژوهش و باتکیه بر دانش روز دنیا و استفاده از ظرفیت‌های علمی و تخصصی کشور و استفاده از شتابدهنده هایی، چون نوآوری، فناوری‌های دانش بنیان و مشارکت مردمی، بنا نهاده‌ایم.

مومنی افزود: با عنایت به اهمیت و نقش ابتکارات منطقه ای، جمهوری اسلامی ایران یکی از اعضای فعال و تاثیرگذار تشکل‌های منطقه¬ای در زمینه مبارزه با مواد مخدر، از قبیل پیمان پاریس، برنامه منطقه‌ای افغانستان و کشور‌های همسایه و ابتکار سه جانبه می‌باشد و به دنبال تاسیس ابتکار سه جانبه، واحد برنامه ریزی مشترک (JPC) از سال ۲۰۰۸ در تهران آغاز بکار کرد و توانست اقدامات مشترکی را از قبیل تبادل اطلاعات و اجرای گشت زنی و عملیات مشترک میان جمهوری اسلامی ایران، پاکستان و افغانستان را هماهنگ و برنامه ریزی کند.

وی بیان کرد: در عرصه کاهش تقاضا و درمان اعتیاد نیز، اقدامات و دستآورد‌های گسترده و چشمگیر جمهوری اسلامی ایران موجب شد تا سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۰، مرکز ملی مطالعات اعتیاد (اینکاس) را به عنوان مرکز منطقه‌ای تحقیقات و درمان اختلالات ناشی از مصرف مواد مخدر انتخاب کند.

دبیرکل ستاد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با روی کار آمدن طالبان در افغانستان، اغلب ساختار‌های منطقه¬ای موجود در زمینه مبارزه با موادمخدر، تحت تاثیر جدی قرار گرفته و فعالیت و اقدامات آن‌ها با کاستی روبرو شده است.

مومنی با توجه به اینکه وضعیت منطقه و چالش‌های جدی که منطقه را در عرصه‌های مختلف مرتبط با مواد مخدر با آن روبرو کرده است، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را در برگزاری دوره‌های آموزشی برای نیرو‌های پلیس و مبارزه با مواد مخدر کشور‌های منطقه، تبادل تجربیات در زمینه تولید دارو‌های نوین درمان اعتیاد و برگزاری دوره‌های آموزش در حوزه‌های پیشگیری، درمان، کاهش آسیب، مقابله با عرضه مواد مخدر اعلام کرد.

وی در خصوص ایجاد ائتلاف کشور‌های اسلامی در غرب آسیا در زمینه مبارزه با موادمخدر با اهداف کمک به امر مبارزه در افغانستان، و پیشبرد برنامه‌های توسعه و معیشت جایگزین در این کشور، راه اندازی مرکز تبادل اطلاعات و طراحی عملیات کشور‌های اسلامی غرب آسیا، معرفی نقاط تماس کشوری به منظور انجام تبادل اطلاعات میان کشور‌های اسلامی، برگزاری نشست سالانه رؤسای نهاد‌های ملی و نیز پلیس مبارزه با مواد مخدر کشور‌های اسلامی و اتخاذ مواضع مشترک از سوی کشور‌های اسلامی غرب آسیا در نشست‌های سازمان ملل متحد (مانند اجلاس CND) تاکید کرد.

مومنی در پایان با بیان اینکه علی‌رغم کسب جایگاه اول کشف مواد افیونی در جهان توسط جمهوری اسلامی ایران که با رشادت‌های نیرو‌های مقابله‌ای و شهادت نیرو‌های پلیس همراه بوده است، کشور ما بدلیل تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه از طرف برخی کشورها، با موانع و چالش‌های متعددی در مسیر مبارزه با مواد مخدر روبرو است، گفت: با اینحال بر عزم و اراده راسخ جمهوری اسلامی ایران در ادامه رسالت و ماموریت بشردوستانه خود در این مسیر تاکید می‌کنم.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->