سه علت اصلی سقط جنین در کشور باران و لغزندگی برخی جاده‌های شمالی خراسان رضوی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان باختن یک چوپان بر اثر سقوط از ارتفاعات شهرستان قوچان خراسان رضوی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در بزرگراه کلانتری مشهد؛ ۶ مصدوم به بیمارستان منتقل شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه روند رسیدگی قضایی پرونده حادثه انفجار بندر شهید رجایی افزایش قیمت داروی راپامیون صحت ندارد واکنش پلیس به حادثه پیست اتومبیلرانی ورزشگاه آزادی تلاش ناکام قاچاقچیان برای ربودن کتیبه باستانی در حریم تخت جمشید حادثه هولناک در پیست آزادی | برخورد خودروی مسابقه با عکاس و فیلمبردار + فیلم تصادف زنجیره‌ای در جاده شاندیز| یک تن کشته و ۴ نفر مصدوم شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷۶۰ متهم به سرقت و معتاد متجاهر در مشهد دستگیر شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی بر گسترش نهضت عدالت آموزشی بدون تشریفات ۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند
سرخط خبرها
معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی در واکنش به احتمال تخریب روستای کنگ؛

تجاری‌سازی، به نوعی حذف ارزش‌ها و از بین بردن اصالت یک اثر تاریخی است

  • کد خبر: ۱۶۷۲۸
  • ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۹
تجاری‌سازی، به نوعی حذف ارزش‌ها و از بین بردن اصالت یک اثر تاریخی است
برای حفظ ارزش‌ها باید از ابزار خود آن استفاده کنیم، حدود تردد ماشین در روستا که تاکیدی روی آن وجود دارد و موضوع تجاری‌سازی در حاشیه این معبر به نوعی حذف ارزش‌ها و از بین بردن اصالت یک اثر تاریخی است و باعث تخریب این اثر که در طول سالیان ساخته شده است، خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی با اعلام این خبر افزود: عمر طرحی که قرار بود در روستای کنگ اجرا شود به پایان رسیده و پاسخگوی بافت این روستا نیست. ضمنا درست است که این طرح‌ها می‌تواند به نوعی یک سند واحد باشد؛ اما میراث فرهنگی هیچ چیز را تایید نکرده است.

مرجان اکبری با تاکید بر این که برای سازمان‌دهی این روستا باید به دنبال نسخه‌ای باشیم که آن نسخه با شکل و ویژگی‌های کنگ هم‌خوانی داشته باشد، گفت: برخی پیشرفت روستا را در تعریض معابر و تخریب قسمتی از آثار تاریخی می‌بینند که قطعا این راهی برای رسیدن به مقصود نیست و به لحاظ ارزش‌های تاریخی- فرهنگی مردود است؛ افرادی که به عنوان گردشگر از آب‌وهوای کنگ بهره می‌برند، بخش اعظم خاطرات و یادگاری‌هایی که با خود می‌برند، به دلیل معماری خاص کنگ بوده و دردوره‌ای تحت عنوان «ماسوله خراسان» شناخته می‌شده است.

معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: برای حفظ ارزش‌ها نیز باید از ابزار خود آن استفاده کنیم تا بتوانیم از ارزش‌ها به نحو شایسته بهره ببریم، حدود تردد ماشین در روستا که تاکیدی روی آن وجود دارد و موضوع تجاری‌سازی در حاشیه این معبر به نوعی حذف ارزش‌ها و از بین بردن اصالت یک اثر تاریخی است و باعث تخریب این اثر که در طول سالیان ساخته شده است، خواهد شد.

اکبری افزود: این آثار سالیان سال در یک فضای فرهنگی، تاریخی و بومی- محلی شکل گرفته‌اند و مشابه این موارد را نمی‌توان در زمان کوتاه و با هزینه‌های مشخص ساخت. لذا حفظ این ارزش‌ها به همگان مربوط می‌شود که میراث فرهنگی بخش تخصصی کار را بر عهده دارد.

تعدد اقامتگاه‌های بوم‌گردی نشانه توسعه روستاست

وی خاطرنشان کرد: چند نمونه بوم‌گردی در این روستا ایجاد شده که هرکدام شخصیت کاری خود را دارند و روابط سالمی نیز با هم برقرار کرده‌اند و این که این روابط می‌تواند افزایش پیدا کند، تعدد اقامتگاه‌ها یک نوع توسعه محسوب می‌شود و میراث فرهنگی هیچ موقع با تعریض معبری موافق نبوده است. ضمنا در این روستا معبری جایگزین این معبر وجود دارد که از ضلع شمالی به ضلع غربی دسترسی ایجاد کرده و در حال حاضر از آن استفاده می‌شود.

معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: نه تنها در ایران و در این روستا؛ بلکه در بسیاری از نقاط دنیا محدودیت‌های وسیله نقلیه وجود دارد و این ما هستیم که باید از این محدودیت به عنوان یک فرصت و یک قوت استفاده کنیم.

اکبری در خصوص حل مسأله روستای کنگ افزود: با توجه به آنچه گفته شد، طرح این مسأله به نظر می‌رسد جایگاهی ندارد، یا ما می‌خواهیم ارزش‌ها و اصالت‌هایمان را حفظ کنیم یا تصمیم گرفته‌ایم همه چیز را نابود کنیم، یعنی از اساس این موضوع جایگاه ندارد. اگر افراد می‌خواهند چیزی را حل کنند باید صورت مسأله شفاف باشد.

وی خاطرنشان کرد: از سال‌های قبل به بنیاد مسکن هم نوشته شد که طرح هادی پاسخگوی ویژگی‌های بافت با ارزش روستای کنگ نیست و این روستا نیازمند طراحی و نوعی طرح بهسازی است؛ هم‌زمان نیز طرح بهسازی برای این روستا تهیه شد و حال آن که طرح هادی برای این مدل روستا پاسخگو نیست.

معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: روستای ریاب روستایی کویری بود که بافت منسجمی مانند روستای کنگ نداشت ولی مشاور و بنیاد مسکن، با تایید بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور طرح بهسازی برای این روستا را به پیشنهاد میراث فرهنگی طراحی کردند که نتیجه آن رونق گردشگری و توسعه فرهنگی این روستا شده است.

اکبری افزود: اهداف طرح بهسازی با طرح هادی بسیار متفاوت است و روستایی که دارای بافتی با ارزش است، طرح هادی برای این روستا با هر شکل ظاهری که دارد مناسب نیست. بنابراین برای ساماندهی این روستا باید به دنبال نسخه‌ای باشیم که آن نسخه با شکل و ویژگی‌های کنگ هم‌خوانی داشته باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->