معاون وزیر کشور: استانداران اختیار تجارت استانی با کشور‌های همسایه را دریافت کردند خودسوزی یک نظامی صهیونیست (۹ آبان ۱۴۰۴) توقیف شناور حامل ۲۴۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در خلیج فارس (۹ آبان ۱۴۰۴) نماینده مجلس: قطع یک‌باره یارانه سه دهک، اشتباه است رابرت مالی: اسرائیل قادر به مقابله با موشک‌های ایران نبود | به نظر می‌آید ترامپ مصمم است که به توافقی با ایران دست بیابد وزارت اقتصاد مامور ساماندهی مدیریت مرزها شد آیت‌الله علم‌الهدی: آمریکا هیچ‌گاه به دنبال دوستی با ایران نیست| عبرت دشمنی آمریکا با ایران باید به نسل‌های بعد منتقل شود پشت پرده لغو دیدار ترامپ و پوتین در بوداپست چه بود؟ ثبت ۹ آذر به عنوان روز ملی جزایر سه‌گانه در تقویم رسمی کشور سقوط بی‌سابقه محبوبیت مکرون در فرانسه جزئیاتی جدید از پیشنهاد آمریکا به حماس حمله پهپاد اسرائیلی به یک موتورسیکلت در جنوب لبنان (۹ آبان ۱۴۰۴) انصارالله: به یک جنایتکار اجازه تهدید یمن را نمی‌دهیم ۱۳۰ پهپاد اوکراینی فقط در یک شب سرنگون شدند (۹ آبان ۱۴۰۴) بیش از ۱۰ هزار نظامی صهیونیست در جنگ غزه کشته و زخمی شدند ترامپ به دموکرات‌ها حمله کرد ادعای آمریکا درباره توافقنامه چارچوب دفاعی ۱۰ ساله با هند یک بالگرد در مزرعه‌ای در شمال انگلیس سقوط کرد (۹ آبان ۱۴۰۴) رسوایی خاندان ویندزور به اوج رسید؛ اندرو از سلطنت خلع شد پایان مذاکرات افغانستان و پاکستان در استانبول با توافق بر ادامه آتش‌بس واکنش عراقچی به دستور ترامپ مبنی بر از سرگیری آزمایش سلاح‌های هسته‌ای در آمریکا اتحاد کم سابقه ارتش لبنان و حزب‌الله در برابر رژیم اسرائیل جنجال تازه در اسرائیل؛ نامزدی پسر نتانیاهو برای سمت هم‌رتبه وزیر دیدار نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن با معاون سیاسی وزارت امور خارجه برگزاری یازدهمین نشست کمیته مشورت‌های راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان در مسقط هکرها اسناد سری شرکت اسرائیلی را به فروش گذاشتند سردار سلیمانی: دشمن از روز اول جنگ ۱۲ روزه طعم شکست را چشید
سرخط خبرها

سفیر سابق ایران در شوروی: اختلافات در روسیه می‌تواند به سرانجام جنگ اوکراین کمک کند

  • کد خبر: ۱۷۰۹۵۷
  • ۰۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۲
سفیر سابق ایران در شوروی: اختلافات در روسیه می‌تواند به سرانجام جنگ اوکراین کمک کند
سفیر ایران در شوروی معتقد است: شورش «واگنر» علیه پوتین یک شروع است، اما الزاما به نتیجه نمی رسد. ادامه اختلافات و تنش‌ها ممکن است به سرانجام رسیدن جنگ اوکراین کمک کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نعمت‌الله ایزدی، آخرین سفیر ایران در شوروی، در آغاز درباره تحولات شب گذشته در روسیه گفت: این اتفاق قابل پیش بینی بود. من ابتدای جنگ روسیه و اوکراین گفته بودم که یکی از چالش‌های مهم پوتین مشکلات داخلی است، چون مردم روسیه در این شرایط خیلی علاقه‌ای به این تنش‌ها ندارند و اگر ابعاد آن گسترده شود می‌تواند باعث مشکلات جدی برای پوتین گردد. این اتفاق یک شروع است البته الزاما به نتیجه نمی‌رسد اما نشان می‌دهد زمینه های تنش در داخل روسیه وجود دارد. تحریم ها و سیاست های پوتین باعث ایجاد این زمینه ها شده است اما قابل دوام نیست. البته برای روشن تر شدن ماجرا باید صبر کرد.

وی ادامه داد: کما و بیش می‌توان این نظر را تایید کرد که مشکل سیاسی بین روس ها وجود دارد. ارتش روسیه و سازمان اطلاعاتی آن تغییر اساسی نسبت به زمان شوروی نکرده و هنوز از افراد قدیمی استفاده می‌کنند. در مقابل گروه‌های شبه نظامی حرفه ای نیستند و می‌خواهند از یک شرایط استثنایی بهره‌های موقت و کلان ببرند. مثل کاری که در سوریه کردند. به هر حال رفتار گروه‌های شبه نظامی با یک ارتش با سابقه فرق می‌کند و طبیعی است که رفتار واگنر با ارتش روسیه هماهنگی نداشته باشد. به همین دلیل رو به روی هم قرار گرفته‌اند، هرچند ارتش خیلی علاقه‌ای ندارد که درگیر یک جنگ داخلی شود اما وقتی اتفاق می‌افتد ناچاراند که به آن تن دهند.

ایزدی سپس درباره نتایج تنش های فعلی در داخل روسیه برای ایران اظهار داشت: من امیدوارم که اگر نتایجی هم داشته باشد آن  نتایج مثبت باشد. ایران بی جهت و از روی سهل‌انگاری و محاسبات غلط وارد جنگ اوکراین شد و نتایج آن هم برای ایران خوب نبوده و همواره ما را اذیت کرده است. اگر این مسئله در داخل روسیه اوج بگیرد ما خیلی در مسائل داخلی آن‌ها نمی‌توانیم کمک کنیم، اما ادامه آن ممکن است به سرانجام رسیدن جنگ اوکراین کمک کند. کلا جنگ اوکراین برای ما شرایط مناسبی ایجاد نکرده و ما را درگیر پرونده‌های سختی کرده است؛ به نوعی تحریم‌های روسیه دامن ما را نیز گرفته است. شاید اگر این اختلافات درونی روسیه به سمتی برود که آن‌ها ناچار شوند سیاست هایشان را تعدیل کنند، وضعیت مثبتی برای ما به وجود آید که مسلما از جنگ اوکراین بهتر است.

ایزدی در پایان درباره ادعا روس‌ها مبنی بر نفوذ غرب در واگنر گفت: به نظر من بحث نفوذ غرب در واگنر سابقه دارد، وقتی نیروهایی در داخل پیدا می‌شوند که علیه حاکمیت واکنش نشان می‌دهند این گزاره ها درباره آن مطرح می‌شود، حتی در شوروی نیز سر جریان کودتا بخشی از مسائل را به نفوذ خارجی منتسب کردند البته خیلی هم بی راه نبود. به هر حال کسانی در روسیه هستند که علاقه مند به غرب اند و خواهان رفت و آمد با غرب هستند. به هر حال یک زمانی روسیه به گروه هفت وارد و سپس اخراج شده است. مردم روسیه نیز احساسشان این است که به شرایط زمان شوروی برمی گردند و راضی نیستند که چهره نامناسبی در غرب داشته باشند. مردم حس می‌کنند تاریخ در حال تکرار شدن است.

منبع: انتخاب

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->