توقیف یک لنج با ۱۵۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در خلیج فارس جاده‌های خراسان رضوی امشب بارانی و مه‌آلود است (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) زمین‌لرزه ارومیه را لرزاند + جزئیات (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) مصدومیت ۲۰۹ نفر در آستانه چهارشنبه‌سوری| خراسان رضوی رتبه ششم تعداد مصدومان پایان عملیات امدادی در محل تخریب ساختمان چهار طبقه در تهران با سه مصدوم + فیلم و تصاویر(۲۱ اسفند ۱۴۰۳) کولیوند: ۱۷ درصد از بودجه کشور صرف حوادث ترافیکی می‌شود نقش ورزش در سلامت مغز حضور ۶ سگ زنده‌یاب در محل آوار ساختمان ۴ طبقه در طالقانی| نجات یک زن باردار| آواربرداری ادامه دارد (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) قطار ۵ ستاره مشهد - کرمانشاه روی ریل افتاد (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) تردد روزانه ۳۵۰۰ مسافر ایرانی و افغانستانی در مرز دوغارون خراسان رضوی دستگیری متهم متواری قبل از خروج از کشور توسط مرزبانی خراسان رضوی (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی کشور تا پایان فروردین ۱۴۰۴ تاثیر قطعی معدل برای داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ دانشگاه فرهنگیان «انبه» میوه‌ای که مقاومت به انسولین را کاهش می‌دهد شاخص کیفیت هوای خوزستان قابل قبول است | تکذیب وضعیت قرمز اهواز (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) قراردادن آبزیان غیرمجاز در سفره هفت‌سین، تهدیدی برای سلامت خانواده وزیر سابق آموزش و پرورش: مدرسه‌سازی به معنای تحقق عدالت آموزشی نیست کشف بیش از ۱۲ میلیون مواد محترقه غیرمجاز طی یک ماه گذشته دستمزد معلمان خریدخدمات، اسفند ۱۴۰۳ به طور کامل پرداخت می‌‎شود فقر، بزرگ‌ترین دشمن حاکمیت‌ها و بشریت پیشنهاد اصلاح قانون تامین اجتماعی برای برقراری «حق اولاد» | کاهش روز‌های متصل به بیمه از ۷۲۰ به ۳۰ روز مراجعه به دندانپزشکی در دوران بارداری؛ آری یا خیر؟ نذر خون در ماه مبارک رمضان مدیرکل رفاه وزارت آموزش و پرورش: بیمه تکمیلی فرهنگیان جدید‌الاستخدام آغاز می‌شود ۴۷ درصد ظرفیت واحد‌های اقامتی خراسان رضوی تکمیل شد (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) سرقت‌های سریالی از فروشگاه زنجیره‌ای فعالیت ۵ بیمارستان و درمانگاه تأمین‌اجتماعی در ایام تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ در مشهد دیدار نماینده ایران با سفیر هلند با محوریت مبارزه با موادمخدر پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۱ اسفند ۱۴۰۳) | فردا از گسترش بارش‌ها در سطح استان کاسته می‌شود
سرخط خبرها

ازدواج‌های فامیلی موجب شیوع زیاد PKU در ایران شده است

  • کد خبر: ۱۷۱۷۰۳
  • ۰۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۹
  • ۱
ازدواج‌های فامیلی موجب شیوع زیاد PKU در ایران شده است
همزمان با ۲۸ ژوئن، مصادف با هفتم تیرماه روز جهانی بیماری متابولیک فنیل‌کتونوری (PKU) رئیس سازمان بهزیستی کشور در پیامی اعلام کرد: اتخاذ سیاست‌ها و راهکارهای درمانی مؤثر در رابطه با این دسته از مبتلایان، ضمن جلوگیری از بروز معلولیت‌های ذهنی و ارتقای سطح توانمندی این افراد، موجب حفظ ظرفیت‌های انسانی و شناختی آنان در مسیر رشد و بالندگی همه‌جانبه خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز، در متن پیام علی محمد قادری- معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور آمده است: ایمان به ذات اقدس پروردگار، دارای نشانه‌هایی است که بارزترین آن خدمت خالصانه به خلق خدا و تلاش برای بهبود کیفیت زندگی انسان‌ها، با تکیه بر ظرفیت‌های معنوی و اندوخته‌های علمی روز است.

پیشگیری از انواع معلولیت‌ها بر اساس یافته‌های علمی و تجارب تخصصی در حوزه بهداشت، توانبخشی و درمان نیز از جمله مهم‌ترین اقداماتی است که با هدف ارتقای سطح سلامت و کیفیت زندگی اقشار مختلف جامعه صورت می‌پذیرد. افراد مبتلا به فنیل‌کتونوری (PKU) نیز از جمله گروه‌هایی به شمار می‌روند که تحت پوشش برنامه‌های سازمان بهزیستی قرار گرفته‌اند.



بیماری فنیل‌کتونوری از جمله بیماری‌های متابولیک نادری است که به علت ازدواج‌های فامیلی، در ایران نسبت به جهان شیوع بالایی دارد. اما همین بیماری نادر، هزینه‌های سنگین روانی، اجتماعی و اقتصادی، بر بیماران، خانواده‌های ایشان و نظام سلامت تحمیل می‌کند.

پر واضح است که اتخاذ سیاست‌ها و راهکار‌های درمانی مؤثر در رابطه با این دسته از مبتلایان، ضمن جلوگیری از بروز معلولیت‌های ذهنی و ارتقای سطح توانمندی این افراد، موجب حفظ ظرفیت‌های انسانی و شناختی آنان در مسیر رشد و بالندگی همه‌جانبه خواهدبود، لذا این سازمان با اجرای برنامه‌های آموزشی برای افراد مبتلا و خانواده‌های آنان و پرداخت کمک‌های معیشتی، تلاش می‌کند، تا در حد بضاعت، مسیر توانمندسازی و پیوند‌های اجتماعی این خانواده‌ها با سایر بخش‌های جامعه را بیش از پیش هموار نماید. بدیهی است با افزایش منابع اعتباری و همکاری مجدانه سایر دستگاه‌های دست‌اندرکار مانند وزارت بهداشت، سازمان‌های غیردولتی و خیّرین فعال در این حوزه، می‌توان دورنمای امیدبخش‌تری را برای حمایت و قادرسازی کودکان مبتلا و خانواده‌های آنان جستجو نمود.

گرامیداشت روز جهانی بیماری متابولیک فنیل‌کتونوری (PKU)، فرصتی است تا بار دیگر بر نیاز‌های اساسی افراد مبتلا به این بیماری و خانواده‌های آنان تاکید کنیم، تا قلب تپنده و گوش‌های شنونده حقیقت را، بیش از پیش به همدلی با این گروه از افراد و تلاش همه جانبه برای برآوردن مطالبات آنان ترغیب کنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۱
0
0
سلام چرا حق وسایل بهداشتی ماه آذر راپرداخت نکنید یه کم هم انصاف داشته باشید ....
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->