به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده سالانه ۴۸ میلیون نفر در ایالات متحده به بیماریهای ناشی از غذا مبتلا میشوند ۱۲۸۰۰۰ نفر در بیمارستان بستری شده و ۳۰۰۰ نفر میمیرند.
هر فردی ممکن است دچار مسمومیت غذایی شود، اما برخی افراد در معرص خطر بیش تری برای بیمار شدن و ابتلا به بیماری شدید قرار دارند. طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده این افراد اعضای بالای ۶۵ سال جامعه، کودکان با سن کمتر از ۵ سال، زنان باردار و افرادی با سیستم ایمنی ضعیف را شامل میشوند. این افراد ممکن است نیاز به اقدامات احتیاطی بیشتری داشته باشند.
با این وجود، مصرف برخی از مواد غذایی برای هر فردی خطرناک است، زیرا از ظرفیت بالقوه بالاتری برای ایجاد بیماریهای ناشی از غذا برخوردار هستند.
در ادامه به مواد غذاییای میپردازیم که خوردن شان خطرناک است:
۱- جوانههای تازه
مصرف خام یا نیم پز جوانه ها، لوبیا، عدس یا شبدر میتواند برای سلامتی تان بسیار خطرناک باشد. هر محصول خام دارای ظرفیت بالقوه داشتن پاتوژنهای بیماری زا است به همین دلیل مهم است که میوهها و سبزیجات را پیش از خوردن بشویید. جوانههای خام در مقایسه با سایر محصولات در معرض خطر بیش تری برای حمل پاتوژنهای بیماری زا هستند.
تولید جوانهها به شیوهای کاملا ایمن بسیار دشوار است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری امریکا اشاره کرده که جوانهها برای رشد به شرایط گرم و مرطوب نیاز دارند که هم چنین شرایط ایده آلی برای رشد پاتوژنهایی مانند اشریشیا کلی، سالمونلا یا لیستریا است. جوانههای خام مقصر اصلی تعداد از بیماریهای شایع در ایالات متحده شناخته شده اند.
۲- شیر خام
شیر خام پاستوریزه نشده است یعنی فرآیندی که شیر را تا دمای خاصی گرم میکند که باکتریهای آن از بین برود را طی نکرده است. سازمان غذا و داروی ایالات متحده اشاره میکند که پاستوریزه کردن شیر باید با هدف ایمن سازی آن محصول صورت گیرد. شیر یک محصول دامپروری خام است که از پستان گاو درست در کنار بخش دفع مدفوع استخراج میشود و به احتمال زیاد پستان آلوده شده و باکتریها وارد شیر میشوند از جمله پاتوژنهایی مانند اشریشیا کلی، کامپیلوباکتر، لیستریا، بروسلا و سالمونلا. این امر در مورد شیر خام گوسفند، بز، شتر و بوفالو صدق میکند.
۳- صدف
خطر اصلی در مورد خوردن صدف احتمال آلوده شدن آن با باکتری ویبریو و ایجاد عفونت است. این باکتریها به طور طبیعی در آبهای ساحلی جایی که صدفها زندگی میکنند وجود دارند و انواع خاصی از آنها میتوانند باعث ویبریوز یک بیماری گوارشی شوند. ویبریو ولنیفیکوس نوع دیگری از باکتری ویبریو است و میتواند وارد جریان خون شده و عوارض تهدید کننده زندگی مانند شوک سپتیک را ایجاد کند. اخیرا در امریکا گزارش شد که مردی ۵۴ ساله در میسوری بر اثر خوردن صدف خام به ویروس ولنیفیکوس مبتلا شد.
سایر عفونتهای مرتبط با صدف خام و صدف سالمونلا، نورویروس و هپاتیت را شامل میشوند. با توجه به آن که دو کفه ایها پالیده خوار (Filter Feeder) هستند آب اطراف خود و هر گونه آلودگی را نیز میمکند که در آن جانور متمرکز میشود. اگر آب آلوده به فاضلاب خام باشد احتمال آلودگی دو کفه ایها توسط مدفوع انسان نیز وجود دارد.
۴- تخم مرغ خام یا نیمپز
تخم مرغهای خام و نیم پز ظرفیت بالقوه بیش تری برای آلوده شدن به عوامل بیماری زا مانند سالمونلا را دارند. طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری عفونت با سالمونلا میتواند باعث اسهال، استفراغ و گرفتگی معده شود که تا یک هفته به طول بیانجامد. تخممرغها را تا زمانی که سفیده و زرده آن سفت شود بپزید و هر ظرفی را که تخم مرغ در آن قرار دارد تا دمای ۷۳ درجه سانتیگراد گرم کنید.
۵- استیک تارتار