دستگیری ۴ شرور در بولوار رسالت مشهد وسوسه‌ای که ممکن است به قیمت جانمان تمام شود | مثلث خطر صورت کجاست؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (۱۳ تیر ١۴٠٣) | افزایش دو تا چهاردرجه‌ای دما در سطح استان حوالی یک استخر پرماجرا | روایت شهرآرانیوز از چالش‌های مربوط به بوستان کوهسنگی پیش‌بینی حضور بیش از ۵ میلیون زائر ایرانی در مراسم اربعین ۱۴۰۳ اهدای ۴۰ هزار بسته معیشتی به محرومان خراسان‌رضوی به‌مناسبت چهلم شهدای خدمت+ فیلم شهید رئیسی ویترین خدمت به محرومان بود آمادگی بیمارستان شهید کامیاب مشهد برای خدمت‌رسانی به زائران و مجاوران حرم امام‌رضا(ع) استعمال سالانه بیش از ۲۰ پاکت سیگار فرد را در معرض ابتلا به سرطان ریه قرار می‌دهد «گیسو»؛ یوزپلنگ جدید در پارک ملی توران ۶ نکته کاربردی که در خرید سیسمونی باید رعایت کنیم ماه خودمراقبتی: بیدارکردن توانایی بالقوه افراد برای مراقبت از خود اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در صندوق آینده‌ساز | سه میلیون تومان علی‌الحساب پرداخت شد (۱۳ تیر ۱۴۰۳) اوقات گران‌قیمت فراغت | چطور کلاس‌های تابستانه ارزان پیدا کنیم؟ راز تیغ زنی مامور قلابی از دلالان ارز خیابان امام خمینی(ره) مشهد سفر به مشهد گران‌تر از قبل شد! در نشست هم‌اندیشی با کارشناسان تغذیه در مشهد مطرح شد: ۵۰ درصد بیماری‌ها با رژیم غذایی مرتبط هستند
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

چند راه حل ساده برای تشخیص چای مرغوب ایرانی از تقلبی

  • کد خبر: ۱۷۲۵۰۵
  • ۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۰۱:۴۴
چند راه حل ساده برای تشخیص چای مرغوب ایرانی از تقلبی
چای یکی از پر طرفدارترین نوشیدنی‌ها در کشور ایران است. بسیاری از ایرانیان با نوشیدن این محصول احساس شادابی و نشاط پیدا کرده و قادر به انجام فعالیت‌هایشان خواهند بود. این افراد ترجیح می‌دهند از میان انبوه چای‌های موجود در بازار به خرید چای ایرانی خوب، اصیل و با کیفیت دست بزنند تا طعم و عطر واقعی این نوشیدنی را احساس کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، چای ایرانی انواع بسیار مختلفی دارد؛ بنابراین بهتر است راه‌های شناسایی و تشخیص چای مرغوب و اصل را بدانید تا خرید خوبی داشته باشید و از نوشیدن چای ایرانی با کیفیت لذت ببرید. در این مطلب با نشانه‌های چای ایرانی خوب آشنا می‌شوید.

دم کردن چای ایرانی و تشخیص عطر و طعم آن

ناسایی چای از روی ظاهر آن بسیار سخت است. شاید فقط چای‌کاران و کارخانه‌داران می‌توانند از روی ظاهر چای، کیفیت آن را تشخیص دهند چرا که چای مرغوب بهاره، عطر و طعم و نرمی و لطافت خاصی دارد.

چای سرگل و بهاره ایرانی بهترین نوع چای محسوب می‌شود. این چای دارای بهترین عطر و طعم و کیفیت است. وقتی چای بهاره را درون قوری می‌ریزید، هنگام اضافه کردن آب جوش، عطر بسیار دلنشین چای بهاره به همراه بخار آب بلند می‌شود و بسیار به دل آدم می‌نشیند؛ بنابراین یکی از راه‌های شناسایی چای مرغوب این است که چای را دم کنیم و عطر و طعم چای را مقایسه کنیم.

بهترین راه خرید چای ایرانی، خرید مستقیم از کشاورز است. یکبار چای سرگل بهاره را در فصل بهار به صورت مستقیم از کشاورز خریداری کنید و کیفیت آن را مد نظر داشته باشید؛ و از آن به بعد می‌توانید کیفیت بقیه انواع چای را با آن مقایسه کنید.

آزمون آب سرد

یکی از روش‌های ساده تشخیص وجود رنگ مصنوعی در چای ایرانی یا خارجی، انجام آزمون آب سرد است، به این صورت که یک چای مرغوب و طبیعی که هیچ گونه رنگدانه شیمیایی به آن اضافه نشده است وقتی درون آب سرد ریخته می‌شود پس از گذشت زمان، آب را رنگی نخواهد کرد؛ اما بار‌ها مشاهده کرده‌اید که چای کیسه‌ای و یا چای نمونه‌های خارجی به راحتی حتی در آب سرد هم رنگ می‌دهد.

آزمون یک ساعت: تغییر رنگ و لایه چربی

یکی دیگر از نشانه‌های وجود مواد شیمیایی (معطر کننده‌ها و رنگدانه‌ها) در چای، کدر شدن چای و تیره شدن رنگ فنجان چای بر اثر گذر زمان است. چای خارجی که دارای مواد معطر شیمیایی است، پس از نیم ساعت یا یک ساعت به دلیل واکنش مواد شیمیایی با اکسیژن هوا، رنگ آن به سمت تیرگی و سیاهی میل می‌کند، که یکی از نشانه‌های بارز تفاوت چای ایرانی طبیعی با چای خارجی است.


چای ایرانی مرغوب با گذشت ساعت‌ها در فنجای چای تغییر رنگ نمی‌دهد و این موضوع یکی از راه‌های مهم تشخیص چای مرغوب و اصل است. حتی در بسیاری از چای‌های موجود در بازار که با نام چای خارجی یا چای سیلان عرضه می‌شود، دیده شده که پس از مدتی که در لیوان باقی ماند، یک لایه مانند چربی و به رنگ قهوه‌ای تیره بر روی سطح لیوان تشکیل می‌شود. درواقع وقتی چای وارد بدن شما می‌شود نیز همین رفتار را در دستگاه گوارش انجام می‌دهد و در بلندمدت مصرف این گونه چای‌ها برای سلامت بدن بسیار مضر است.

رنگ چای؛ راه مهم تشخیص چای اصل

چای ایرانی کاملا رنگ طبیعی دارد و دیر رنگ گرفتن چای در آب داغ نشان از مرغوبیت و اصالت چای ایرانی دارد، به طوری که چای ایرانی مرغوب و طبیعی برای دم کشیدن نیاز است که حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بر روی سماور (شعله غیر مستقیم) قرار داشته باشد تا عصاره طبیعی و رنگ‌دانه‌های گیاه خارج شود. اما در چای خارجی که دارای رنگ مصنوعی است و یا در چای غیر اصل و تقلبی چنین نیست و می‌بینیم که پس از اضافه کردن آب جوش به چای خارجی، بلافاصله رنگ می‌گیرد؛ بنابراین مشخص است که این چای خالص و طبیعی نیست.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->