حرم حضرت زینب(س) سیاه‌پوش شد اقتدای حسینی برای شهدای ایران | استقبال باشکوه از ۱۵ شهید حملات رژیم صهیونیستی در حرم مطهر رضوی محل و زمان تدفین پیکر سرداران و دانشمندان شهید اعلام شد آیین اذن عزای محرم در حرم مطهر رضوی برگزار شد+ فیلم (۵ تیر ۱۴۰۴) دیدار رئیس شورای عالی استان‌ها با خانواده شهیدان نظری در مشهد جزئیات برگزاری آیین شیرخوارگان حسینی در حرم امام‌رضا(ع) (۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز بازگشت هوایی زائران حج به کشور | نخستین پرواز در فرودگاه مشهد به زمین نشست (۵ تیرماه ۱۴۰۴) ۲ هزار و ۲۰۰ بقعه متبرکه در سراسر کشور میزبان برگزاری نمایش‌های آیینی در محرم ۱۴۰۴ بیش از ۶۰ هیئت در مشهد میزبان مراسم شیرخوارگان حسینی در محرم ۱۴۰۴ پیکر شهید «امیرحسین مزینی» در فریمان تشییع می‌شود بزرگ‌ترین اجتماع شیرخوارگان حسینی، در حرم امام‌رضا(ع) برگزار می‌شود پایگاه‌های بسیج مشهد و خراسان رضوی از علاقه‌مندان ثبت‌نام می‌کنند ۳ شهید از یک خانه؛ صبر بانوی مشهدی دربرابر جنایت صهیونیست‌ها + فیلم برافراشته‌شدن پرچم‌های سیاه عزای امام‌حسین(ع) بر فراز گلدسته‌ها و ایوان‌های حرم امام‌رضا(ع) نماز و اعمال دهه اول ماه محرم محرم ۱۴۰۴ جلوه‌ای از مقاومت فرهنگی ملت ایران دربرابر حمله متجاوزانه اسرائیل به ایران است حسینیه‌ای به وسعت مشهد | برنامه هیئت‌های مذهبی مشهد در محرم ۱۴۰۴ سومین گردهمایی ملی کودکان عاشورایی برگزار می‌شود میدان شهدا مشهد میزبان برنامه «روضه خانگی به وسعت یک میدان» در دهه اول محرم ۱۴۰۴ محرم حماسی در مشهد | آوای بصیرت و مقاومت، محور نوحه‌های امسال خواهد بود
سرخط خبرها

در عید غدیر چگونه به یکدیگر تبریک بگوییم؟

  • کد خبر: ۱۷۲۹۷۳
  • ۱۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۰
در عید غدیر چگونه به یکدیگر تبریک بگوییم؟
در عید غدیر با چه جمله‌ای به یکدیگر تبریک بگوییم؟ تبریک و تهنیت و شادباش‌گویی در عید غدیر از اعمال این روز است.

امام‌رضا (ع) متن تبریک گفتن در روز عید غدیر را به غدیریان آموخته‌اند و درباره تهنیت در این روز فرموده‌اند: «هو یوم التهنیه یهنئ بعضکم بعضاً، فاذا لقی المؤمن اخاه یقول: الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایه امیر‌المؤمنین و الائمه علیهم‌السلام؛ روز عید غدیر روز تهنیت است. بعضی از شما به بعضی دیگر تهنیت می‌گویند، پس هنگامی که مؤمن برادر مؤمنش را ملاقات کرد بگوید: ستایش خاص خدایی است که ما را از تمسک‌جویان به ولایت امیرالمؤمنین و سایر امامان قرار داد». (الاقبال‌بالاعمال‌الحسنه، سیدبن‌طاووس، ص ۴۶۴-۲۰۳).

در این متن زیبا و روشنگرانه، نکته‌های ناب و درس‌های بزرگی نهفته است. راغب اصفهانی در بیان معنای امساک و تمسک می‌نویسد: «امساک الشئ التعلق به وحفظه و استمسکت بالشئ اذا تحریّتُ الامساک؛ امساک شیء به معنای تعلق به آن و حفظ آن است و زمانی که من امساک چیزی را در سطح مطلوب و شایسته کسب کنم، استمساک به آن شیء کرده‌ام.» (المفردات فی غریب‌القرآن، ماده مسک، ص ۴۱۸).

«تمسک» به معنای چنگ زدن و گرفتن و تعلق یافتن کامل و وابستگی همه‌جانبه و حفظ کردن است.
امیرالمؤمنین امام علی‌بن‌ابیطالب (ع) و سایر امامان، عروه‌الوثقای الهی‌اند که باید به آنان وابستگی پیدا کرد و به آن‌ها اختصاص یافت و به آنان چنگ زد. باید آنان را به امامت و مرجعیت علمی و سیاسی پذیرفت و همواره از آن‌ها پیروی کرد.

در روز عید غدیر به‌صورت برجسته و آشکار و عمومی، حکم وحی الهی را پیامبر خدا (ص) به جهانیان ابلاغ کردند و همه انسان‌ها و اهل ایمان به تمسک کردن به امیرالمؤمنین، امام علی‌بن‌ابیطالب (ع) و سایر امامان دعوت شدند. پیامبر (ص) از همه حاضران خواستند پیام غدیر را به غایبان و از همه پدران خواستند این پیام را به فرزندانشان برسانند.

در روز عید غدیر با تبریک گفتن به یکدیگر، به‌عبارت مذکور این حقیقت الهی را یادآوری و بازگویی می‌کنیم و خدای سبحان را بر توفیق خویش در تمسک به اهل‌بیت (ع) می‌ستاییم. تمسک به امام‌علی (ع) و اهل‌بیت (ع) بر هر مسلمانی واجب است؛ چون امامت و ولایت از اصول دین است. ایمان به امامت و اظهار آن و اطاعت کامل از امام در واژه تمسک، نهفته است. باید حقیقت و جایگاه امامت را شناخت و شناساند و لازم است پدران و مادران، تمسک به امیرالمؤمنین امام علی‌بن‌ابیطالب و سایر ائمه (ع) را به فرزندان خویش آموزش بدهند تا والدین و فرزندان همه از متمسکان به اهل‌بیت (ع) شوند.

«امیرالمؤمنین» لقب ویژه امام علی‌بن‌ابیطالب (ع) است و برای هیچ شخص دیگری به‌کار نمی‌رود. براساس وحی الهی و فرمان پیامبر اعظم (ص) فقط حیدر، امیرالمؤمنین (ع) است. امام‌رضا (ع) در این متن تبریک‌گویی از لزوم تمسک به ولایت امیرالمؤمنین و دیگر امامان یاد کرده‌اند و به‌جای نام علی‌بن‌ابیطالب، لقب امیرالمؤمنین را قرار داده‌اند تا جهانیان بدانند که تنها علی‌بن‌ابیطالب (ع)، امیرالمؤمنین است.

سزاوار است این متن تهنیت در ملاقات‌های روز عید غدیر تکرار شود و همگان با همین جمله به یکدیگر تبریک بگویند و نظام امت و امامت را استمرار بخشند.
متمسک به اهل‌بیت (ع) شخصی است که کوشش می‌کند سبک زندگی برتر اهل‌بیت (ع) را بشناسد و با اندیشه و معرفت به سبک زندگانی آنان آراسته شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->