زبان و ادبیات زنده است؛ نویسندگان باید خود را به‌روز نگه دارند انجمن موسیقی تئاتر به دنبال آثار نو + فراخوان حضور «باشو، غریبه کوچک» در پنجاهمین جشنواره فیلم تورنتو «محمد رسول‌الله»؛ فیلمی با مخاطب جهانی «فاتحه‌ای در کمین یک سکته»؛ رونمایی از کتاب جدید محمد دانشور در نگارخانه آسمان مشهد تتلو عفو‌ رهبری می‌گیرد؟ | ولادت پیامبر (ص) و‌ روز سرنوشت ساز برای آقای خواننده رقابت سریال‌سازان بزرگ در نمایش خانگی «اپرای عروسکی حافظ» با صدای علیرضا قربانی روی صحنه می‌رود ویدئو | درخواست جناب‌خان از رئیس‌جمهور | بیمارستان سوختگی چه شد؟ پژوهشگران برجسته در هیئت انتخاب سمینار تئاتر آیینی قرار گرفتند وقتی سریال‌ها در تلویزیون امن‌اند، اما در تلوبیون خطرناک! بهنام تشکر در نمایش «بار هستی» به روی صحنه می‌رود گزارشی از نمایشگاه شعر و نقاشی «و خون هنوز زنده است» در هنرخانه درخت | فریاد کلمات در تلفیق شعر و نقاشی آموزش داستان نویسی | گسل‌های آدمیزادی (بخش پنجم) درباره حسن عمید مؤلف پرفروش ترین لغت نامه فارسی | فرهنگِ ۱۵۰هزاردلاری زمان پخش «مسابقه بزرگ ۱۰۰» با اجرای هادی حجازی‌فر آمیتاب باچان و شاهرخ خان در فیلم «دون» هم‌بازی شدند
سرخط خبرها

شرط سپرده‌گذاری برای وام اربعین خلاف شرع است

  • کد خبر: ۱۷۹۶۸۲
  • ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۳
  • ۱
شرط سپرده‌گذاری برای وام اربعین خلاف شرع است
شورای فقهی بانک مرکزی در بررسی مجدد تسهیلات اربعین اعلام کرد: شرط سپرده گذاری قرضی برای پرداخت تسهیلات راخلاف شرع است.

به گزارش شهرآرانیوز، همزمان با فرارسیدن ایام اربعین، بانک ملی طرحی را معرفی کرده بود که براساس آن به متقاضیان، وام اربعین به مبلغ ۱۰ میلیون تومان با سود ۲۳ درصدی (مصوب شورای پول و اعتبار) پرداخت کند البته به شرط اینکه متقاضی زمان افتتاح حساب ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بعنوان ودیعه، واریز کند.

طی روز‌های نخست معرفی این طرح، اعلام شده بود که مبلغ ودیعه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی در حساب بلوکه می‌ماند، ولی بعد از گسترش اعتراضات به طرح مذکور، بانک ملی اعلام کرد که ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان زمان پرداخت وام در اختیار مشتری قرار می‌گیرد و تا زمان تسویه وام بلوکه نمی‌ماند.

متقاضیان باید پس از بازگشت از سفر اربعین، طی ۶ ماه (از تاریخ دریافت تسهیلات) نسبت به بازپرداخت اقساط خود اقدام کنند. مبلغ هر قسط یک میلیون و ۸۷۰ هزار تومان است و وام گیرنده در مجموع ۱۰ میلیون و ۶۸۰ هزار تومان به بانک پرداخت می‌کند.

با این حال، اما اعتراضات به وام اربعینی و شبهات غیرشرعی بودن آن باعث شد تا شورای فقهی بانک مرکزی در این خصوص بررسی مجدد انجام دهد.

برهمین اساس و در هشتاد و پنجمین جلسه شورای فقهی، گزارش دبیرخانه این شورا در رابطه با شبهات شرعی مطرح در خصوص اعطای تسهیلات به زائرین اربعین طرح شد و این شورا مصوب کرد: «اصل پرداخت تسهیلات اربعین در قالب مرابحه بر اساس مصوبات قبلی شورای فقهی بلااشکال است. با این حال با توجه به اینکه سپرده پذیری در قالب حقوقی قرض به عنوان پیش شرط دریافت تسهیلات مرابحه مطرح شده است، لذا این بخش خلاف شرع تشخیص داده شد».

شایان ذکر است شورای فقهی بانک مرکزی عالی‌ترین نهاد در زمینه نظارت شرعی و انطباق با شریعت در نظام بانکی کشور محسوب می‌شود که وظیفه پایش اسلامی بودن فعالیت‌های بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی را برعهده دارد.

بر اساس مصوبات پیشین شورای فقهی بانک مرکزی، طرح‌هایی که توسط شبکه بانکی در زمینه تجهیز یا تخصیص منابع طراحی می‌شود، لازم است پیش از اجرا از منظر انطباق با شریعت به تایید شورای فقهی بانک مرکزی رسیده باشد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ف د
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۶
0
0
سلام. مبلغ نهایی وام پرداخت شده به بانک رو اشتباه محاسبه کردید،به ازای ماهی میلیون و 870 هزار تومان در 6 ماه، درنهایت متقاضی باید 11 میلیون و 220 هزار تومان پرداخت کنه! که بازم میشه ربا
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->