زائران اربعین فقط از مرز مهران تردد نکنند شبکه تجارت محتوای مستهجن در اینستاگرام و انفعال در نظارت | چرا پلیس امنیت اخلاقی چشمش را روی شبکه‌های ضدخانواده بسته است؟ مرگ مشکوک پیرزن تهرانی پس از مواجه با ۳ سارق نقاب‌دار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۱۹ مرداد ۱۴۰۴) | آیا هوای مشهد گرم‌تر می‌شود؟ آب‌لیمو با آب ولرم؛ شروعی ساده برای پاکسازی بدن و تقویت گوارش حمله ناجوانمردانه به پلیس در شب گذشته | جان‌باختن خداداد باقری یکی از حافظان امنیت در سراوان + عکس معرفی مسجد تاریخی «خسرو شیر» جغتای اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد نجات بخش زندگی بیماری دیگر شد (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان بهزیستی: ۸۶ درصد کودکان کار، اتباع هستند و خانواده دارند نکات کاربردی برای مصرف درست مکمل‌های دارویی اصلاح احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان وزارت کشور به زودی انجام می‌شود پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در نیمه شمالی کشور احتساب خدمت در جبهه به عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور و اصلاح حکم بازنشستگی بازنشستگان + نحوه برخورداری تاریخ واریز حقوق مردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری وضعیت مطلوب ذخایر خونی کشور (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) بازنشستگی «مشاغل سخت» را سخت‌تر نکنید! | تعیین سقف سنی برای کارگران مشاغل سخت و زیان آور آبله مرغان در بزرگسالان | خطرناک و شدیدتر از کودکان توصیه‌های مراقبتی برای حفظ سلامت گروه‌های آسیب‌پذیر در پیاده روی اربعین راه‌های پیشگیری از بیماری‌های گوارشی در اربعین | هنگام مسمومیت چه کنیم؟ تازه‌ترین توصیه‌های پزشکی برای کنترل لک‌های پوستی درمان ریشه‌ای آسم | راهکاری متفاوت از طب ایرانی پلیس مشهد راز خیانت خانوادگی را فاش کرد | سارق طلاهای ۲۵۰ میلیونی، خواهرزاده مالباخته بود! انهدام باند جعل اسناد در مشهد؛ دسته‌چک‌های بانکی به نام کارتن‌خواب‌ها شوهر متهم به قتل در دادگاه: همسرم خیلی به خانواده‌اش وابسته بود اعترافات هولناک زن خیانتکار که راز قتل شوهرش را برملا کرد درددل‌های مادر سروش ستوده، مربی مشهور بدنسازی که توسط زورگیران به قتل رسید تصادف اتوبوس با کامیون در برزیل با ۱۱ کشته و بیش از ۴۰ مصدوم (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) جزئیات جدید از آتش‌سوزی موکب در مرز مهران: یک نفر جان‌باخت و ۳ تن مصدوم شدند (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) آغاز به کار بیمارستان صحرایی ۳۲ تختخوابی در مرز مهران
سرخط خبرها

ماجرای تخریب بی‌سروصدای بخشی از ساختمان‌های قدیمی بیمارستان امام رضا(ع) چیست؟

  • کد خبر: ۱۸۳۰۲۹
  • ۱۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۶
ماجرای تخریب بی‌سروصدای بخشی از ساختمان‌های قدیمی بیمارستان امام رضا(ع) چیست؟
در اقدامی عجیب ساختمان قدیمی رادیولوژی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد که قدمتی بیش از ۷۰ساله داشته و یکی از مکان‌رویدادهای مهم حوادث انقلاب اسلامی محسوب می‌شود، تخریب شد تا ساختمان دیگری جایگزین این اثر تاریخی شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مجموعه باغ بیمارستان امام رضا (ع) یکی از آخرین بازماندگان واجد ارزش تاریخی و معماری در دوران معاصر مشهد است که در دوره پهلوی اول ساخته شد. این مجموعه عظیم در طول سال‌های اخیر با مرمت‌های متعدد و افزودن ساختمان‌های گوناگون در خدمت درمان مردم مشهد و سایر نقاط کشور بوده است و از ۸ مرداد سال ۱۳۸۱ با شماره ثبتی ۵۹۵۸ به عنوان اثری ملی شناخته می‌شود.

با این حال، به تازگی خبری منتشر شد که بخشی از بناهای تاریخی این بیمارستان برای ساخت واحد مدرن و مجهز «پیوند مغز استخوان» تخریب شده است. تصاویر نشان می‌دهد بنای اصلی تخریب و فقط نمای تاریخی آن به لطف داربست باقی مانده است.  

ماجرای تخریب بی‌سروصدای بخشی از ساختمان‌های قدیمی بیمارستان امام رضا(ع) چیست؟

مدیران دانشگاه علوم پزشکی مشهد و همچنین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی تاکنون از اعلام پاسخی قانع کننده در ارتباط با تخریب شبانه و بی سر و صدای این ساختمان قدیمی طفره رفته اند. با این حال، برخی مدیران اسبق و کنونی این نهادهای مرتبط با ساختمان تخریب شده، پاسخ هایی را ارائه داده اند.

علوم پزشکی مشهد: با هماهنگی میراث تخریب کردیم

رئیس اسبق بیمارستان امام رضا (ع) در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز با اشاره به این ساختمان عنوان کرد: ساختمان رادیولوژی بیمارستان اواخر دهه ۳۰ شمسی در باغ بیمارستان اضافه شد و نمای خاصی نداشت.

دکتر عبدا... بهرامی ادامه داد: دکتر داوودی که از پزشکان و اعضای کادر درمان بیمارستان در آن سال‌ها بودند، دستور دادند تا نمای این ساختمان با قالب‌هایی که از دوران مهندس کریم طاهرزاده بهزاد به جا مانده بود، تزئینی مشابه ساختمان‌های اصلی بیمارستان پیدا کند و اینگونه شد که شکل این ساختمان، هم تراز با ساختمان‌های قبلی شد.

این عضو هیات علمی دانشگاه  در مورد اتفاق پیش آمده در تخریب این ساختمان عنوان کرد: ساختمان بازسازی خواهد شد و قرار است نمای اصلی حفظ شود. از سوی دیگر، ما برای بخش پیوند مغز استخوان نیازمند ساختمانی بودیم که از نظر وسعت، استقلال از سایر ساختمان‌ها و شرایط زیست محیطی مناسب باشد. بخش قدیمی رادیولوژی بیمارستان، سال‌ها بود که خالی بود و ریاست دانشگاه تشخیص داد مکان مناسبی برای بیماران مبتلا به سرطان خون باشد.

ماجرای تخریب بی‌سروصدای بخشی از ساختمان‌های قدیمی بیمارستان امام رضا(ع) چیست؟

دکتر بهرامی در واکنش به چرایی تخریب ساختمانی ۷۰ ساله و عدم یافتن مکانی دیگر برای ساخت مرکز جدید درمانی تصریح کرد: من پزشک هستم و جان بیمار برای ما اهمیت دارد. البته این به منزله بی توجهی ما نسبت به تاریخ و هویت مان نیست. بهتر آن است که میراث فرهنگی پاسخ لازم را بدهد؛ زیرا تخریب بنا با همراهی میراث فرهنگی انجام شده است و اگر آن‌ها چنین مجوزی نمی‌دادند، ما هم ساختمان جدید را در آن نقطه کلید نمی‌زدیم.

میراث فرهنگی: ساختمان تخریب شده، ثبت تاریخی نبود

سرپرست معاونت میراث فرهنگی خراسان رضوی با تایید تخریب ساختمان قدیمی رادیولوژی بیمارستان امام رضا(ع) عنوان کرد: ساختمان ثبت ملی نشده بود و مدیران بیمارستان بنا به نیاز توسعه مجموعه های درمانی خود اقدام به راه اندازی ساختمان پیوند مغز استخوان کردند.

احسان زهره وندی ادامه داد: نمای اصلی ساختمان حفظ شده است و کارشناسان مرمت میراث فرهنگی در مدت زمان ساخت و ساز جدید، برای نگهداری و عدم تخریب این ساختمان حضور خواهند داشت.

ماجرای تخریب بی‌سروصدای بخشی از ساختمان‌های قدیمی بیمارستان امام رضا(ع) چیست؟

معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی یادآور شد: هر ساختمان ارزش تاریخی خود را دارد و اینگونه نیست که اگر ساختمانی ثبت نشود، فاقد وجاهت تاریخی است. اما در مورد این ساختمان، ما به نیاز بیمارستان توجه کردیم و البته ملاحظات خود را هم اعلام کردیم.

تغییر و تحول سال های اخیر درون بیمارستان، سیمای کلی آن را تغییر داده است و جز ابنیه های تاریخی، بسیاری از ساختمان های قدیمی بیمارستان قربانی توسعه شده اند. محل یکی از سرنوشت‌سازترین تحصن‌های علما و مردم این شهر علیه رژیم ستمشاهی به ساختمان توسعه بیمارستان تبدیل شد.

ماجرای تخریب بی‌سروصدای بخشی از ساختمان‌های قدیمی بیمارستان امام رضا(ع) چیست؟

حال پرسش این است که ضرورت توسعه خدمات در یکی از منحصربفردترین محوطه‌های واجد ارزش تاریخی چیست؟ مجموعه‌ای که علاوه بر ارزش‌های معماری، یادآور اتفاقات دوره‌های تاریخی ۹۰ساله اخیر بوده و به‌صورت مصداقی محل سخنرانی خاطره‌انگیز رهبر معظم انقلاب در جریان واقعه ۲۳ آذر ۱۳۵۷ بوده است. آیا با وجود تنوع محیط‌های بیمارستانی و مجموعه درمانی و امکان توسعه و ساخت محیط‌های تازه، همین معدود فضاهای باقیمانده از تاریخ این شهر نیز قابل چشم‌پوشی از تخریب نیست؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->