معاون وزیر آموزش و پرورش: مشایعت حماسی مردم چشم دشمنان انقلاب و ایران را کور کرد حضور رئیس سازمان محیط زیست در مراسم تشییع پیکر شهدای اقتدار در تهران مهلت ثبت‌نام فرهنگیان در سامانه نقل و انتقالات تمدید شد (۷ تیر ۱۴۰۴) ۳ کشته و ۵ مصدوم در تصادف دو خودرو سواری در اردبیل (۷ تیر ۱۴۰۴) تاکسی گردشگری چیست و چه مزایایی دارد؟ | اجرای طرح در تهران، به‌زودی بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی مغایرت در عناوین شغلی و دستمزد را اطلاع بدهند اطلاعیه جدید سازمان بازنشستگی نیرو‌های مسلح درخصوص حقوق خرداد (۷ تیرماه ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۷ تیر ۱۴۰۴) | گرمای شدید در راه مشهد چگونه با پیاده‌روی کلسترول را به تعادل برسانیم؟ عادت‌هایی که متابولیسم را کند می‌کنند غربالگری سلامت روان در تمام مقاطع سنی برای مردان انجام می‌شود یک جامعه‌شناس: مسئله وطن بسیار مهم است | نقطه قوت ایران، مردم هستند رئیس سازمان محیط زیست: نباید از خسارات زیست‌محیطی جنگ غافل شویم معاون آموزش متوسطه آموزش‌ و پرورش: واحدهای آموزشی باید به هوش مصنوعی مجهز شوند پیش‌بینی هواشناسی کشور (۷ تیر ۱۴۰۴) | ورود سامانه بارشی به کشور چند نکته مهم درباره سلامت سالمندان هشدار سازمان تأمین اجتماعی درخصوص کلاهبرداری از پزشکان تشدید نظارت بازرسان بهداشتی در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴ انجام ۱۰ پرواز از مدینه به مشهد در روز جاری (۶ تیر ۱۴۰۴) فراجا اعلام کرد: عدم تغییر در سیاست‌های فراجا درباره طرد اتباع غیرمجاز اسامی فرآورده‌های بهداشتی و تمیز کننده غیرمجاز منتشر شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: ذره‌ای در مسیر خدمت مجاهدانه و مخلصانه به مردم کم نگذاریم متروی تهران فردا رایگان است (۷ تیر ۱۴۰۴) دستور اخراج همه اتباع غیرمجاز از کشور صادر شد (۶ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) | وزش باد، پدیده غالب جوی در سطح استان ۴ پروتکل بهزیستی برای حفاظت از سلامت روان کودکان تحت پوشش در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی عبور دومین هواپیمای خارجی از آسمان ایران (۶ تیر ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش، امروز (۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

«نظام دوری» از مهر ماه در ۶۴۰ کلاس اول ابتدایی پیاده می‌شود

  • کد خبر: ۱۸۴۳۱۱
  • ۲۴ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۴
«نظام دوری» از مهر ماه در ۶۴۰ کلاس اول ابتدایی پیاده می‌شود
از مهر امسال «نظام دوری» در ۶۴۰ کلاس اول ابتدایی کل کشور اجرا می‌شود، یعنی معلم دانش آموزان کلاس اولی در این تعداد کلاس درس تا سوم ابتدایی همراه دانش آموزان خواهند بود؛ بنابراین معلم این دانش آموزان کلاس اولی تا سال سوم دبستان تغییر نمی کند.

به گزارش شهرآرانیوز در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که قریب به ۱۲ سال از تصویب آن می‌گذرد، به‌صراحت اجرای نظام دوری در مدارس ابتدایی عنوان و به تفکیک تدریجی مدارس ابتدایی به دو دوره سه ساله تحت عنوان نظام دوری تاکید شده است.

استقرار نظام دوری به معنای همراهی معلم با دانش آموزان در چند پایه تحصیلی است و طبق سند تحول بنیادین وزارت آموزش و پرورش باید این نظام را برای سه پایه اول دوره ابتدایی محقق کند.

بر این اساس معلمان کلاس اولی‌ها در پایه دوم و سوم ابتدایی نیز به آن‌ها درس می‌دهند و دیگر معلم کلاس اول، دوم و سوم ابتدایی تغییر نمی‌کند بلکه تمام این سه پایه را یک معلم تدریس می‌کند.

هدف از این کار برقراری ارتباط عاطفی و نزدیکی دانش آموزان با معلم و ایجاد یک شناخت کافی نسبت به دانش آموزان برای معلم به منظور کیفیت‌بخشی به آموزش است.

اینگونه در دوره اول ابتدایی (پایه‌های اول، دوم و سوم دبستان) به عنوان دوره کسب شایستگی‌های پایه، یک فضای تربیتی واحد ایجاد می‌شود و اگر دانش‌آموز کلاس اول تا سوم دبستان را با یک معلم طی کند شرایط به گونه‌ای می‌شود که در مدت سه سال همانند یک خانواده شوند و فضای تربیتی خاصی برای دانش‌آموز ایجاد می‌شود.

در همین راستا وزارت آموزش و پرورش هر ساله بر اساس امکاناتی که دارد برنامه‌ای را به استان‌ها ارائه داده و استان‌ها بر اساس امکانات خود تعهد می‌کنند که چه تعداد از مدارس را به سمت استقرار نظام دوری ببرند و تفکیک کنند.

گرچه همزمان با ایجاد نظام آموزشی جدید یعنی نظام شش، سه، سه در وزارت آموزش و پرورش باید «نظام دوری» نیز در سه پایه اول مقطع ابتدایی مستقر می‌شد، اما مناسب نبودن فضا و امکانات مدارس همچنین نبود زیرساخت‌های فیزیکی لازم باعث شد استقرار این نظام به کندی پیش رود. به طوری که نظام دوری در سال ۹۲ تنها در پنج درصد مدارس اجرا شد و تا سال ۹۵ در ۶۰ درصد مدارس بالای ۲۰۰ دانش‌آموز کشور مستقر شده بود.

علیرغم تمامی محدودیت‌ها امسال نظام دوری در ۶۴۰ کلاس درس اول ابتدایی به صورت آزمایشی اجرا می‌شود و دانش‌آموزان پایه اول تا مقطع سوم دبستان خود را با یک معلم درس می‌خوانند، این تعداد از دانش آموزان از اول ابتدایی تا سال سوم دبستان یک معلم دارند و معلم آن‌ها تغییر نمی‌کند.

بنا بر اعلام معصومه نجفی پازوکی - معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش - امسال پس از اجرای آزمایشی این نظام، نتایج مورد بررسی قرار می‌گیرد و درباره آن تصمیمات جدیدی گرفته می‌شود.

پازوکی همچنین تاکید کرده است که هیچ الزامی برای حضور معلمان و دانش‌آموزان در نظام دوری وجود ندارد، اما با برنامه‌ریزی انجام شده قطعاً از سال ۱۴۰۳ نظام دوری جای خود را میان معلمان و خانواده‌ها خواهد یافت و خانواده‌ها از آن استقبال خواهند کرد چراکه شرایط تربیتی برای دوره اول ابتدایی به صورت ویژه برنامه‌ریزی شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->