انهدام باند مخوف آدم‌ربایان بی‌رحم در پایتخت اختلاف خانوادگی برچسبی خطرناک برای خشونت خانگی ماجرای انفجار معدن گنجه رودبار چه بود؟ مرگ سه کارگر جوان حین لایروبی در خیابان پنجتن مشهد + تصاویر(دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳) آیا مدارس مشهد فردا (سه شنبه ۶آذر ۱۴۰۳)تعطیل است؟ مهمترین ویژگی‌های نسل آلفا(متولدین سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۴) را بشناسید خارج کردن توده ۱۵ کیلویی از شکم دختر ۱۳ ساله اهوازی تشخیص ۲۸ نوع سرطان با رادیوداروی جدید در مشهد اعلام وضعیت هشدار آلودگی هوا برای دانش‌آموزان حساس و افراد دارای بیماری زمینه‌ای در مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) کشف ۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد (۵ آذر ۱۴۰۳) رشد جمعیت ایران سال ۱۴۲۰ صفر می‌شود زن ضایعات‌فروش؛ عضو اصلی باند سرقت نیم میلیاردی در مشهد + عکس کمبود نیروی متخصص در زمینه بیهوشی و اطفال بیش از ۵۲۳ هزار خانوار تحت پوشش برنامه‌های داوطلبان سلامت قرار دارند روند افزایشی آمار مشمولین بیمه بیکاری در خراسان رضوی رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به ایدز توقیف دو خودرو شوتی و کشف بیش از ۵ میلیارد ریال کالای قاچاق در زنجان قرعه‌کشی عمره دانشجویی ۱۰ آذر ۱۴۰۳ انجام خواهد شد + فیلم حریم خانه، حرم خانواده رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی در جلسه رسیدگی شعب خانواده مشهد شرکت کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) مداخله زودهنگام نقش مؤثری در درمان لکنت زبان دارد  کاهش بارش و افزایش دما طی آذرماه تا نیمه بهمن‌ماه ۱۴۰۳ تداخلات مصرف برخی دارو‌های گیاهی و شیمیایی نقص ایمنی، یک معدن در استان گلستان را تعطیل کرد قطعی برق جاده‌ها برای کاهش مصرف | آیا نبود استاندارد‌ها جان انسان‌ها را به خطر نمی‌اندازد؟ دستگیری عامل شهادت سرگرد یاسر عبدلی در سیستان و بلوچستان خواستگاری عجیب مجرم از قربانی‌اش در دادگاه اعلام محدودیت تردد از ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳ در محور‌های شمالی کشور | پلیس راهور: بدون زنجیر چرخ تردد نکنید پیشتازی مراکز «مهر خانواده» خراسان رضوی در صلح و سازش پرونده‌های طلاق امدادرسانی به ۸۴  هزار حادثه‌دیده طی ۸ ماه در خراسان‌رضوی تنها با این رژیم غذایی سرطان پروستات بهبود می‌یابد از جمله عوارض کرونا، مشکلات قلبی طولانی‌مدت است
سرخط خبرها

درباره «حکمت خاموشی» و فوایدش

  • کد خبر: ۱۸۴۹۳۹
  • ۲۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۰
درباره «حکمت خاموشی» و فوایدش
درباره تأثیر مثبت سکوت در مراوده‌های اجتماعی بیشتر بدانیم.

به گزارش شهرآرانیوز گاهی پیش می‌آید که درست نمی‌توانیم در موقعیتی خاص تصمیم‌گیری کنیم و احتیاج داریم روی ذهنمان متمرکز شویم تا نتیجه خوبی بگیریم. در این موقعیت‌ها به محیطی نیازمندیم که بتوانیم بهتر فکر کنیم. ذهنمان باید روشن باشد تا تصمیم بهتر را بگیریم. در خیلی از مواقع «سکوت» حلال مشکلات است. در سکوت و آرامش است که می‌توانیم از خودمان شناختی بهتر پیدا کنیم، رفتارهایمان را سنگین و سبک کنیم و....

پژوهش‌های زیادی دراین‌زمینه انجام شده است که گواهی می‌دهد آرامش و تمرکز در سکوت ریشه دارد و کارکرد و کارآمدی افراد را افزایش می‌دهد. درحالی‌که سکوت حاکم است، ایده‌ها رشد می‌کنند و از اتفاقات ناگوار تا حدودی جلوگیری می‌شود. به‌عنوان نمونه، تصادف دو خودرو را در نظر بگیرید؛ وقتی یک طرف ماجرا سکوت پیشه کند، از مراحل بعدی که ناسزاگویی و درگیری فیزیکی است، پیشگیری می‌شود. در این شماره، از تأثیر سکوت در مراوده‌های اجتماعی بیشتر می‌گوییم. چند خطی همراهمان باشید.

با آنکه حق باشماست سکوت کنید

یک جا‌هایی شاید حق با شما باشد، اما عقل حکم می‌کند که سکوت کنید. گاهی طرف مقابل کنترل اعصاب خودش را ندارد و رفتار‌هایی می‌کند که جبران‌نشدنی است و ممکن است دفاع از حقتان باعث عصبانیت طرف مقابل شود. دردسر‌های آپارتمان‌نشینی نمونه‌ای از این مهم است. گاهی همسایه‌ای کنترل خشم ندارد و اقدامی ناشایست انجام می‌دهد. به‌عنوان نمونه، بار‌ها واحد‌های مسکونی بر سر آویزان‌نکردن لباس‌ها، فرش، روفرشی خیس و... روی میله‌های تراس با واحد طبقه بالایی‌شان هم‌کلام شده‌اند و تذکر داده‌اند که متأسفانه مفید نبوده است. بهتر است ادامه این دل‌خوری را به مدیر ساختمان واگذار و خودتان سکوت کنید.

وقتی گفتگو بی فایده است

اگر اتفاقی شما را عصبانی می‌کند و از کوره درمی‌روید، بهتر است سکوت کنید. گاهی گفتگو بی‌فایده است و شما را بیشتر به‌هم می‌ریزد. تذکر و صحبت با همسایه‌ای که بار‌ها با وجود تذکر‌های پیاپی، ته‌سیگارش را درون بالکن واحد مسکونی شما یا در راه‌پله‌ها و حیاط آپارتمان رها کرده است، به‌جز درگیری لفظی و حتی یقه‌به‌یقه‌شدن نتیجه‌ای ندارد. بهتر است به‌جای سروصدا و ایجاد مزاحمت برای دیگر واحد‌های مسکونی، برای آن شخص متنی بنویسید یا از مدیر ساختمان بخواهید با او صحبت کند. در نهایت هم اگر این روند ادامه‌دار بود، به مراجع قضایی مراجعه کنید.

اول شناخت بعد اصلاح

شاید نیتتان این باشد که قصد کمک دارید، اما خیلی مواقع شناخت کافی نداشتن از طرف مقابل شما و او را به دردسر می‌اندازد. خیلی‌ها عادت دارند اشتباه دیگران را اصلاح کنند، درحالی‌که آن‌ها را خوب نمی‌شناسند. به‌عنوان نمونه، دو همسایه بر سر جای پارک دعوا دارند. همسایه دیگر، بی‌آنکه بداند ماجرا از چه قرار است و حق با چه کسی است، از همسایه‌ای که بیشتر با او خوش‌وبش دارد، دفاع می‌کند. بهتر است در چنین موقعیتی که وارد دعوای ناگهانی می‌شویم، سکوت کنیم و از نظردادن شخصی و غیرکارشناسانه پرهیز کنیم.

وقتی قدرت‌نمایی عواقب منفی دارد

بهتر است با طعنه‌زدن، باعث دل‌خوری کسی نشویم. خیلی مواقع از سر حسادت و قدرت‌نمایی صحبت‌هایی می‌کنیم که عواقب منفی به‌دنبال دارد. این اتفاق بسیار بین همکاران یک محیط کاری می‌افتد. اگر نیروی زیرمجموعه‌مان خطایی مرتکب شد، به‌جای استفاده از کلمات طعنه‌آمیز، سکوت کنیم و در وضعیتی آرام، اشتباهش را به او یادآور شویم. در این شیوه سکوت، باعث دل‌خوری کسی نمی‌شویم.

اظهار نظر غیر ضروری ممنوع!

حتما لازم نیست در هر موقعیتی که شاید به موضوع آن اشرافی ندارید، اظهارنظر کنید، صرف اینکه حرفی زده باشید. تا جایی که می‌توانید، از صحبت‌ها و اظهارنظر‌های غیرضروری پرهیز کنید. پرسیدن سؤالات نامربوط که در هیجانات و خودنمایی افراد ریشه دارد، باعث بروز مشکل برای دیگران می‌شود. به‌عنوان نمونه، در جلسات اولیا و مربیان برخی خانواده‌ها ایده‌های خامی می‌دهند که تاکنون تجربه اجرای آن را نداشته‌اند و این نظر‌ها باعث به‌دردسرافتادن دیگر اولیا می‌شود. بهتر است برای موضوعاتی که درباره‌شان آگاهی نداریم، سکوت کنیم.

راز دیگران را فاش نکنید

بسیاری از افراد زمانی که در یک موقعیت خاص گیر می‌افتند، حرف دیگران را وسط می‌کشند و راز آن‌ها را فاش می‌کنند. این اتفاق بار‌ها بین دو خواهر، دو دوست یا دو همکار رخ داده است که متأسفانه عواقب منفی به‌دنبال داشته است. جالب است که در بسیاری از مواقع کسی نظر این افراد را نمی‌خواهد و آن‌ها خودسرانه وارد بحث می‌شوند و حرف دیگران را پیش می‌کشند؛ درحالی‌که با سکوت در چنین موقعیتی می‌توان آتش یک اتفاق را خاموش کرد، نه آنکه در نقش هیزم آن را شعله‌ورتر کرد.

در برابر زورگویی سکوت لطفامنفی دارد

در رویارویی با افراد زورگو زبان ببندید. کل‌کل و مشاجره با این افراد بی‌فایده است، مگر اینکه از جنس همان فرد باشید که بتوانید گلیمتان را از آب بیرون بکشید، البته غرامت‌هایی دارد که گاهی سنگین و پرهزینه است. وقتی با فردی روبه‌رو می‌شوید که باتوجه‌به تابلو سر کوچه، ورود ممنوع وارد شده است و هرچه نوربالا می‌دهید، واکنشی دریافت نمی‌کنید و سرش را از شیشه خودرو بیرون می‌آورد و با فریاد می‌گوید «یه‌کم برو عقب تا من رد بشم و...»، بهتر است سکوت کنید. با این عمل، کار را به نفع خودتان تمام می‌کنید.

باعث آزار نشوید

روح و روان آدمی را نادیده نگیریم. گاهی یک حرف نسنجیده احساسات یک نفر را جریحه‌دار می‌کند و لطمه‌های سنگین روحی به او وارد می‌کند. بهتر است سکوت‌کردن را جایگزین صحبت‌های نسنجیده کنیم.

گفتن الفاظ به دوراز شأن والدین به فرزندان یا شنیدن یک حرف از سر خامی از سوی فرزندان یا مکالمه دو دوست یا گفت‌وگوی کاری دو همکار یا همسایه با هم تأثیر منفی روحی و روانی به‌دنبال دارد. بهتر است بیشتر مراقب رفتارمان با دیگران باشیم. به‌عنوان نمونه، گاهی گفتن یک حرف نسنجیده در دوران کودکی فرزندمان، تأثیری منفی در رفتارش در بزرگ‌سالی به بار می‌آورد.

کسی را وادار به صحبت نکنید

برای خیلی‌ها در زندگی زناشویی پیش آمده است که بر سر موضوعی قهر کرده‌اند. گاهی هر دوطرف و گاهی یک‌طرف ماجرا از صحبت‌کردن امتناع می‌ورزد. در این وضع به‌جای رفتار‌های پرخاشگرانه و وادارکردن او به صحبت، بهتر است برای مدتی سکوت کنیم. هرگونه صحبتی ممکن است اوضاع را بدتر کند و قهر طولانی‌تر شود. در این مدتی که سکوت پیشه کرده‌ایم، فرصت خوبی است تا به رفتارهایمان بیشتر فکر کنیم و برای اصلاح آن تلاش کنیم.

مشابه این اتفاق بین پدر و مادر‌ها با فرزندانشان هم رخ می‌دهد. سکوت بهترین درمانگر در این اوضاع است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->