اولین ویدیو از رابط کاربری One UI 8 سامسونگ منتشر شد + فیلم جیمز وب شواهدی از حیات فرازمینی در فاصله ۱۲۴ سال نوری زمین کشف کرده است گلکسی M56 سامسونگ معرفی شد + مشخصات و قیمت یک میلیون و ۱۲۲ هزار شماره تلفن فعال در مشهد وجود دارد| ایجاد ۶۰۰ کیلومتر فیبر نوری جدید در سال ۱۴۰۴ بالاخره توکن «پاوز» لیست شد + قیمت و آموزش برداشت نگاهی به اکوسیستم استارتاپی در خراسان رضوی | فرازونشیب‌های یک قطب نوآوری دانشجویان از امروز (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) می‌توانند برای بیمه موبایل و لپ‌تاپ ثبت‌نام کنند کیتی پری و ۵ زن دیگر در مأموریتی کاملا زنانه به فضا رفتند + فیلم ایران آماده است با کمک کشورهای همسایه منظومه ماهواره اینترنتی بسازد اسناد تازه‌منتشرشده سیا از حمله تلافی‌جویانه آدم فضایی‌ها به نظامیان شوروی افزایش قیمت پلی استیشن ۵ در بازار‌های جهانی (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) کاهش سود بازرگانی گوشی موبایل بعد از تغییر نرخ محاسباتی ارز برای واردات کالا محبوبیت ایلان ماسک در آمریکا به‌شدت رو به کاهش است فصل دوم سریال لست آف آس (The Last of Us ۲) در چه لوکیشن‎‌هایی فیلمبرداری شده است؟ ویدئویی از ربات انسان‌نمای اطلس درحال کار با دوربین فیلم‌برداری ترامپ گوشی‌ها، کامپیوترها و تراشه‌ها را از تعرفه‌ها معاف کرد برای نخستین‌بار نوزادی با لقاح مصنوعی رباتیک و تحت کنترل هوش مصنوعی به‌ دنیا آمد درگذشت اکبر اعتماد پایه گذار صنعت هسته ای ایران واتساپ با چند قابلیت جدید آپدیت شد: نمایش افراد آنلاین گروه و زوم کردن در تماس‌ها صدای راه‌اندازی ویندوز ۹۵ به آرشیو صداهای ملی کتابخانه کنگره آمریکا اضافه شد + صوت چین در اقدامی تلافی‌جویانه تعرفه واردات کالا‌های آمریکایی را به ۱۲۵ درصد افزایش داد
سرخط خبرها

بهادری جهرمی: ایران دارای سریع‌ترین نرخ رشد علمی در جهان است

  • کد خبر: ۱۸۸۴۹۶
  • ۲۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۶
بهادری جهرمی: ایران دارای سریع‌ترین نرخ رشد علمی در جهان است
سخنگوی دولت گفت: علیرغم نسبت جمعیتی ۱ درصدی ایران نسبت به جهان، حدود ۲ درصد از تولید علم جهان توسط ایران صورت می‌گیرد و سهم ایران در تولید علم در خاورمیانه از ۳/۴۴ درصد در سال ۱۳۷۵ به ۲۶/۶ درصد در سال ۱۴۰۱ رسیده است. ایران دارای سریع‌ترین نرخ رشد علمی در جهان و نرخ رشد علمی ایران ۱۱ برابر میانگین جهانی است.

به گزارش شهرآرانیوز، علی بهادری جهرمی در مقدمه سخنان‌اش با اشاره به موضوع این نشست که «ایران؛ پیشرفت یا عقبگرد» بود، گفت: بنده در این خصوص بر مبنای آمار‌های بین‌المللی، مصادیقی از پیشرفت‌های کشور را عرض می‌کنم. اصلی‌ترین عامل پیشرفت یا عقبگرد هر ملتی، عامل نیروی انسانی آن کشور است. امروز نسبت به گام اول انقلاب اسلامی، جمعیت کشور ما بیش از دوبرابر شده است. از نظر کیفی نیز نرخ باسوادی ملت ما از حدود ۳۷ درصد قبل از انقلاب اسلامی، مطابق گزارش سازمان‌های بین‌المللی در سال ۲۰۲۱ به ۸۹ درصد رسیده است.

وی افزود: قبل از انقلاب ۴۱ درصد از کودکان محروم از تحصیل بودند که این عدد در جهان ۲۸ درصد بوده است؛ اما در سال ۲۰۱۷ این عدد در ایران به ۰/۲ درصد و در جهان به ۹ درصد رسیده است و ما نسبت به میانگین جهانی نیز کاهش بسیار چشمگیرتری داشته‌ایم.

سخنگوی دولت در مورد رشد علمی کشور اظهار کرد: علیرغم نسبت جمعیتی ۱ درصدی ایران نسبت به جهان، حدود ۲ درصد از تولید علم جهان توسط ایران صورت می‌گیرد و سهم ایران در تولید علم در خاورمیانه از ۳/۴۴ درصد در سال ۱۳۷۵ به ۲۶/۶ درصد در سال ۱۴۰۱ رسیده است. ایران دارای سریع‌ترین نرخ رشد علمی در جهان و نرخ رشد علمی ایران ۱۱ برابر میانگین جهانی است.

بهادری جهرمی ادامه داد: ایران جز ۱۰ کشور برتر جهان با بیشترین تعداد ثبت اختراع در سال ۲۰۲۰ است. اکنون ما برترین کشور منطقه و چهارمین کشور آسیا از نظر تعداد اختراع هستیم. کشورما در زمینه تولید نانو نیز رتبه چهارم دنیا را در اختیار دارد.

وی با اشاره به پیشرفت‌های کشور در حوزه زیرساختی نیز در تشریح مصادیق آن گفت: قبل از انقلاب ۸۰ درصد مردم به برق دسترسی نداشتند، اما اکنون طبق آمار‌های نهاد‌های بین‌المللی ۱۰۰ درصد مردم شهر و روستا‌های ایران به برق دسترسی دارند درحالیکه میانگین جهانی ۸۲/۵ درصد است. قبل از انقلاب ۵۱ درصد از مردم به آب آشامیدنی دسترسی داشتند و این عدد اکنون به ۹۴ درصد رسیده است. این در حالی است که این عدد در کشور‌های همسایه ما بسیار پایین‌تر است و به عنوان مثال در پاکستان حدود ۳۶ درصد، در افغانستان ۲۸ و در عراق ۶۰ درصد است.

بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی در خصوص اثرات پیوستن به پیمان‌هایی مانند شانگ‌های و بریکس گفت: آمریکا با استفاده از قدرت نظامی خود، کشور‌های جهان را تهدید می‌کند که باایران مبادله اقتصادی نداشته باشند. تجربه دهه ۹۰ نشان داد توقف کشور برای مذاکره با غرب نه‌تن‌ها راهگشا نیست بلکه زیان‌آور است که آن را تجربه کردیم. برای مقابله با این وضعیت در دولت سیزدهم در ضمن تلاش برای رفع تحریم‌ها، به دنبال خنثی‌سازی تحریم‌ها رفتیم.

وی افزود: یکی از بهترین ابزار‌ها برای خنثی‌سازی تحریم‌ها، عضویت در سازمان‌های بین‌المللی است. گروه بریکس و سازمان شانگ‌های جزو نهاد‌های بزرگی هستند که تعدادی از بزرگترین اقتصاد‌های جهان در آن عضویت دارند.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در مورد تشکیل وزارت بازرگانی اظهار کرد: این وزارتخانه به هیچ وجه برای گسترش واردات نیست و به همین خاطر از عنوان «وزارت بازرگانی داخلی» استفاده شده است. این وزارتخانه در صورت تصویب مجلس، برای کنترل و نظارت بر بازار فعالیت خواهد کرد.

بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی در مورد نقش مردم در پیشرفت کشور اظهار کرد: دولت سیزدهم قائل به لزوم نقش‌آفرینی جدی مردم برای حل مشکلات کشور است. رسیدن به رشد اقتصادی از تقریباً صفر به بیش از ۶ درصد، افزایش ۵۰ درصدی خرید تضمینی گندم، رکوردشکنی تجارت خارجی در سال گذشته با ۱۱۲ میلیارد دلار و کاهش حدود ۱۵ درصدی نرخ تورم طی دو سال اخیر محقق نشد مگر با مشارکت مردم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->