صدور هشدار سطح نارنجی برای استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) هلاکت عامل مهاجم به ایست بازرسی در لرستان شرایط تقسیط حق ۲۷.۵ درصدی تامین اجتماعی از عوارض پروانه ساختمان تا ۳۶ ماه مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی: با وجود ۱۸ هزار نفر کمبود نیرو، کلاس‌ها در اول مهرماه بدون معلم نخواهد بود + فیلم تنش خشکسالی ۴۰ درصدی | کشاورزان قربانی کمبود آب و قطعی برق انگشت ماشه‌ای و گردن پیامکی، عوارض استفاده زیاد از گوشی‌های هوشمند یبوست ناگهانی در سنین بالا را جدی بگیرید توزیع دارو در موکب‌ها ممنوع است وزیر دادگستری: مردم کشور ما در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه پای آرمان‌های نظام و انقلاب ایستادند وقوع حریق در مجتمع تجاری کاسپین انزلی؛ آتش نشانان در تلاش هستند آتش‌سوزی در مجتمع تجاری کاسپین منطقه آزاد انزلی (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم کشف حدود ۴ هزار تن کالای احتکاری در سراسر کشور کاهش چشمگیر نرخ بلیت پروازهای اربعین در روزهای کم‌تقاضا جزئیات بیشتر از افزایش سن و سابقه بازنشستگی تأمین اجتماعی با دلالان و مدعیان نفوذ برخورد می‌کند کشف یک کارگاه تولید و توزیع قرص‌های غیرمجاز در البرز استرداد کلاهبردار ۱۱ هزار میلیارد ریالی به کشور | به دام انداختن ۱۶ مهره اصلی از پازل تبهکاری جهانی جمع‌آوری شربت «سگانوز» از بازار سارقان حرفه‌ای اربعین شناسایی و ممنوع‌الخروج شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۸ مرداد ۱۴۰۴) | افزایش دما از روز دوشنبه اخاذی و اغفال دختران توسط یک شیطان‌صفت به بهانه فروش سوالات کنکور ! این دمنوش‌ها را بخورید تا گرمازده نشوید عمل پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) چگونه از بروز سنگ کیسه صفرا جلوگیری کنیم؟ آبونمان متغیر تلفن ثابت! مصرف غذا‌های «پُرچرب» در تابستان به حداقل برسد زائران اربعین از غذا‌های خشک و کنسروی استفاده کنند توصیه‌های تخصصی برای پیاده‌روی ایمن در مسیر اربعین اهدای عضو جوان مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۸ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

علت گرانی دارو چیست؟

  • کد خبر: ۱۹۰۳۳۶
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴
علت گرانی دارو چیست؟
عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان تهران گفت: معیار قیمت دارو، قاعدتاً سامانه تی تک سازمان غذا و دارو است، اما برند‌های مختلف تفاوت قیمت جزئی را بر اساس داروی برندژنریک دارند که طبیعی است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدعلی اسفنانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در مورد تفاوت قیمت دارو‌های مشابه در داروخانه‌ها اظهار کرد: قیمت گذاری دارو‌ها تابع مقررات خاص مربوط به سازمان غذا و دارو است، البته ممکن است در برخی از داروخانه‌ها تفاوت قیمت داشته باشیم و چنانچه مربوط به کارخانه یا شرکت تولید کننده آن دارو باشد تا حدی قابل قبول و بستگی به نوع بسته بندی و کیفیت دارد و ایرادی ندارد.

وی افزود: اگر تفاوت قیمت دارو نامتعارف باشد احتمال گران فروشی هست بنابراین درج قیمتی که بر روی دارو قرار دارد باید مبنا قرار گیرد و اگر از قیمت درج شده بالاتر باشد گرانفروشی و تخلف محسوب شده و در صورت ارائه گزارش توسط مردم سازمان تعزیرات به طور حتم به آن رسیدگی و حکم صادر می‌شود.

اسفنانی ادامه داد: در حال حاضر هم بر اساس مصوبه سران سه قوه که میزان مجازات‌ها تا ۵ برابر افزایش یافته ممکن است متخلفان تا ۱۰ برابر میزان مبلغ گران فروشی جریمه شوند و در واقع کل فروش مبنا قرار می‌گیرد و بر اساس فاکتور‌هایی که در اختیارشان است مجازات‌ها اعمال خواهد شد.

افزایش قیمت دارو به خاطر مواد افزودنی!

در همین حال، آرش محبوبی رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: بحث تفاوت قیمت دارو در داروخانه‌ها، مربوط به دارو‌های برندژنریک است که اسامی علمی آن‌ها و همچنین ماده موثره دارو شبیه همدیگر است، اما هر کدام از شرکت‌های داروسازی برای اینکه کیفیت داروی تولیدی خود را افزایش دهد، از مواد افزودنی استفاده می‌کند که باعث تفاوت قیمت آن با داروی مشابه می‌شود.

وی افزود: البته تعیین قیمت‌ها در کمیسیون قیمت گذاری سازمان غذا و دارو انجام می‌شود و این طور نیست که شرکت تولید کننده بتواند افزایش قیمت را اعمال کند.

محبوبی ادامه داد: تفاوت کیفی دارو برای حق انتخاب بیمار است که البته در شرایطی اتفاق می‌افتد که دچار کمبود نباشیم. یعنی، وقتی یک محصول دارای فراوانی در بازار دارویی باشد، این بیمار است که حق انتخاب دارد از کدام برند استفاده کند.

دارو گران شده؛ بعضی دارو‌ها خرید قبل است 

محمدرضا کشاورز عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان تهران نیز گفت: معیار قیمت دارو، قاعدتاً سامانه تی تک سازمان غذا و دارو است، اما برند‌های مختلف تفاوت قیمت جزئی را بر اساس داروی برندژنریک دارند که طبیعی است.

وی افزود: البته بعد از اجرای طرح دارویاری، به صورت تدریجی شاهد افزایش قیمت‌ها بودیم که با تصمیم سازمان غذا و دارو صورت می‌گیرد و اینگونه نیست که شرکت دارویی یا داروخانه بخواهد دارو را گران کند.

کشاورز ادامه داد: برخی داروخانه‌ها خرید قبل دارند و با همان قیمت، دارو را عرضه می‌کنند که همین موضوع هم می‌تواند محل اختلاف قیمت دارو‌های مشابه باشد.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->