گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟ تخفیف های فروش؛ بازی دو سر بُرد یا شگردی برای گران فروشی اجناس؟ آیا با اجرای فیبرنوری، کابل‌دزدی به پایان می‌رسد؟ | پاسخ مسئولان به مطالبه شهروندان حمایت مدیریت شهری مشهد از صنایع و کارآفرینان ادامه‌دار خواهد بود + فیلم توضیحات مدیرعامل تامین اجتماعی درباره شیوه‌نامه بیمه کارگران ساختمانی پیش‌بینی قیمت دلار برای روز پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | امید به مذاکره باز هم دلار را عقب راند پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴ )| بازار طلا بازیچه افت دلار شد آیا قطعی برق در تهران ۴ ساعته شده است؟ (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) هدف‌گذاری ۳ هزار مگاواتی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۶ خرید طلا و سکه در سیزدهم ماه صفر | کشتی‌آرای: خرید طلا در سیزدهم صفر یک پدیده خرافاتی است پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ با توجه به معاملات امروز بورس کالا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ریزش ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مکان‌های اسکان اضطراری زائران در مشهد در سه روز پایانی ماه صفر قطعی برق نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد بانک مرکزی: خرید ارز اربعین از بانک سپه امکان‌پذیر شد بازگشت قطعی برق ۴ ساعته به کشور قیمت امروز دینار عراق در مشهد (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مهلت نهایی تمدید بیمه شخص ثالث با بخشودگی کامل جریمه اعلام شد
سرخط خبرها

یک ماده غذایی دیگر از سفره مردم حذف شد؟

  • کد خبر: ۱۹۶۸۳۳
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۳
یک ماده غذایی دیگر از سفره مردم حذف شد؟
بنا بر گفته فعالان صنعت لبنیات کشور آنچه سبب افزایش صادرات لبنیات کشور شده درواقع افزایش مازاد در داخل و به دلیل کاهش قدرت خرید مردم است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آمار گمرک از افزایش صادرات محصولات لبنی ایران در هفت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داده است، مبتنی بر این آمار ارزش صادرات ۱۳ درصد و وزن آن‌ها ۱۶.۵ درصد رشد داشته است.

در نگاه اول این خبر بار مثبتی دارد و به معنای افزایش درآمد‌های ارزی کشور است، اما واقعیت امر این است که صادرات افزایش پیدا کرده، چون صنعت لبنیات با مازاد شیر خام روبه‌رو شده آن هم نه به این دلیل که تولید از مصرف فراتر رفته بلکه به این دلیل که قدرت خرید مردم به قدری پایین آمده که توان مصرف لبنیات را ندارند آن در حالی که قیمت این گروه کالایی توسط نهاد‌های دولتی کنترل می‌شود و عرضه و تقاضا قیمت را تعیین نمی‌کند.

رضا باکری، دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران با اعلام این خبر گفت: سرانه مصرف لبنیات جامعه ایرانی به دلیل کاهش قدرت خرید مردم پایین آمده و این امر دامداران را با مازاد شیر خام روبه‌رو کرده است.

وی افزود: مردم در حالی قدرت خرید لبنیات را ندارند که قیمت‌های این گروه کالایی توسط سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان کنترل می‌شود و هیچ گونه افزایش قیمتی خارج از چهارچوب این سازمان و مبنی بر عرضه و تقاضا در بازار لبنیات اتفاق نمی‌افتد.

باکری ادامه داد: در پی مازاد شیر خام تولید و صادرات شیر خشک صنعتی افزایش پیدا کرده است. ایران که تا سال ۱۳۹۲ واردکننده شیرخشک صنعتی بود و تا آن سال سالانه ۸۰۰۰ تن وارد می‌کرد، در سال گذشته ۱۳۰ هزار تن شیر خشک صنعتی تولید کرد و پیش‌بینی می‌شود حجم تولید آن در امسال از این رقم نیز فراتر رود.

دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران تصریح کرد: با این حال اگر صادرات نباشد، صنایع لبنی متضرر می‌شوند.

وی اضافه کرد: دولت تلاش کرده تا اندازه‌ای خالی شدن سبد خانوار از محصولات لبنی را از محل درآمد‌های خود پوشش دهد، نمونه‌ای از اقدامات دولت در این زمینه ازسرگیری توزیع شیر دبستان‌ها در امسال پس از حدود پنج سال توقف بود و با اینکه در ردیف بودجه رقمی به این امر اختصاص نیافته بود، اما اعتبار آن به دستور رئیس‌جمهوری تامین شد.

مصرف‌کننده و تولیدکننده قربانی تورم هستند

محمدرضا بنی‌طبا، سخنگوی صنایع لبنی ایران نیز گفته‌های باکری را تایید کرد و افزود: شیرخام کالا‌های فاسدشدنی است و امکان محدود و متوقف کردن تولید آن وجود ندارد، بنابراین بیشتر مازاد آن به شیر خشک صنعتی تبدیل و صادر می‌شود، اما افزایش صادرات لزوما به سود‌های هنگفت تولیدکنندگان نمی‌انجامد، زیرا تولیدکننده نیز با افزایش مستمر و بالای هزینه‌های تولید دست و پنجه نرم می‌کند.

بنی‌طبا تصریح کرد: هم مصرف‌کننده و هم تولیدکننده قربانی تورم هستند.

وی گفت: تولیدکنندگان از تورم سود نمی‌برند تنها هزینه‌های تولید خود را تامین می‌کنند. شاهد درستی این ادعا حاشیه سود صنعت لبنیات است که در سال گذشته تنها شش درصد بود، این در حالی است که در سال گذشته صنعت لبنیات سوددهی بیشتری نسبت به یک دهه گذشته داشته است.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->