پایتخت دل‌ها در حرم امام رضا(ع) | سکانسی از سریال پایتخت که ایران را به مشهد گره زد پیام تبریک سردار کارگر به‌مناسبت روز ارتش تغییر در سهمیه حج سوریه | سوری‌ها از سه کشور بدون قرعه به حج می‌روند مهم‌ترین خواسته‌های اموات از نگاه دین و عرف چیست؟ رئیس بنیاد شهید: ستاد‌های استانی بزرگداشت شهدای خدمت راه‌اندازی می‌شود عطر چای حرم از مشهد تا دیار سید سبزقبا| گشایش سومین چایخانه حضرتی امام رضا (ع) در دزفول صدای واژه‌های وحی؛ مستندی در مورد سلوک فعال قرآنی روی آنتن شبکه چهار سیما اعزام بیش از ۸۰ هزار زائر ایرانی به حج تمتع از ۲۳ فرودگاه کشور بازدید تولیت آستان قدس رضوی از مراحل ساخت تزیینات معماری رواق امیرالمؤمنین(ع) + فیلم گل‌هایی که عاقبتشان پژمردگی نیست رئیس سازمان تبلیغات اسلامی: هیئات مذهبی ایران و منطقه باید کار ویژه‌ای برای مظلومیت غزه انجام دهند کدامین آسمان دارد از این خورشید پیداتر عشق از اصول است حجت‌الاسلام‌والمسلمین راشدیزدی: احیاگر امر امام‌رضا(ع) باشیم اقامه نماز جماعت با حضور بیش از ۵۰۰ امام‌جماعت مساجد مشهد در حرم امام‌رضا(ع) توصیه‌های نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت به رابطان ارزیابی خادمان فرهنگی حج پیکر مطهر شهید علی‌اصغر مرشدلو پس از ۴۰ سال به زادگاهش بازمی‌گردد امام جمعه بوشهر: شبکه خادمیاران امام رضا (ع) در حوزه خلیج فارس تشکیل شود کنگره ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی با مشارکت مدیریت شهری مشهد برگزار می‌شود
سرخط خبرها

«روز نماز جمعه» در تقویم رسمی کشور چه روزی است؟

  • کد خبر: ۱۹۸۷۵۱
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۵
«روز نماز جمعه» در تقویم رسمی کشور چه روزی است؟
سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور از ثبت روز نماز جمعه در تقویم رسمی کشور خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی نوری، سخنگوی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور، گفت: پیشنهاد این شورا به شورای فرهنگ عمومی کشور پنجم مرداد همزمان با اقامه نخستین نماز جمعه به امامت مرحوم آیت‌الله طالقانی در تقویم رسمی کشور به نام «روز نماز جمعه» نامگذاری شد.

وی افزود: سال ۱۳۵۸ به پیشنهاد آیت‌الله طالقانی و با حکم امام خمینی (ره)، نخستین نماز جمعه در زمین چمن دانشگاه تهران و با حضور پرشور نمازگزاران اقامه شد و پس از پیشنهاد و پیگیری‌های شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، شورای فرهنگ عمومی با ثبت این روز در ضمیمه تقویم رسمی کشور به عنوان روز اقامه نخستین نماز جمعه موافقت و آن را ابلاغ کرد.

سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور به برپایی ۸۸۰ پایگاه نماز جمعه در کشور اشاره و بیان کرد: البته نماز جمعه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هم در برخی از نقاط کشور به همت علما اقامه می‌شد، اما این سازوکار، هماهنگی و یکپارچگی و وسعت را نداشت.

حجت‌الاسلام نوری همچنین درباره برنامه‌های این شورا برای پرشورتر شدن نمازهای جمعه‌ کشور با توجه به تعیین ۵ مرداد به عنوان روز نماز جمعه در تقویم کشور افزود: به این مناسبت برنامه‌های ویژه و متنوعی را با همکاری امامان جمعه و ستادهای نماز جمعه سراسر کشور به منظور جذب اقشار گوناگون مردم به نمازهای جمعه طراحی و اجرا خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه ۵ مرداد ۱۳۵۸ ، روز جمعه بوده، اما به سبب تغییرات تقویم ممکن است این روز در تقویم سال‌های بعد روز جمعه نباشد، خاطرنشان کرد: در صورت تقارن ۵ مرداد با روزی به جز جمعه، جمعه قبل و بعد از ۵ مرداد در نمازهای جمعه مورد توجه قرار خواهد گرفت.

سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور درباره پیشنهاد سال ۸۷ شورای ائمه جمعه به شورای فرهنگ عمومی برای ثبت روز نماز جمعه و موافقت صورت گرفته نیز گفت: در آن سال قرار شد نخستین جمعه ماه مرداد به نام روز نماز جمعه نامگذاری شود و تصویب شد، اما در تقویم رسمی درج نشده است.

حجت‌الاسلام نوری افزود: مصوبه اخیر شورای فرهنگ عمومی بر ثبت روز نماز جمعه به عنوان واقعه‌ای تاریخی و مهم از سال ۱۴۰۳ تاکید دارد.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->