استاندار خراسان رضوی: منابع پایدار لازمه توسعه پایدار است همه مرز‌های زمینی کشور باز است (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) معاملات در بازار سرمایه ایران تا یکشنبه (یکم تیر ۱۴۰۴) متوقف شد دستور استاندار خراسان رضوی برای صدور پروانه‌های صنایع محور غرب مشهد ظرف یک ماه آینده تداوم روند افت قیمت خودرو‌های داخلی (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) تداوم فعالیت‌های تجاری در مرز‌های پاکستان | واردات تمامی کالا‌ها به‌ویژه برنج از این مرز‌ها صورت می‌گیرد سخنگوی ستاد شرایط اضطراری خراسان رضوی: ارزاق، آرد نانوایی‌ها و سوخت در مشهد و استان به طور منظم توزیع می‌شود حمله رژیم صهیونیستی به ایران کدام ارز‌های جهانی را تهدید می‌کند؟ تأمین پایدار کالاهای اساسی در شهر‌های مسافرپذیر استقرار ۱۷ جایگاه سیار سوخت‌رسان در مناطق مختلف تهران (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) اعلام نرخ طلا در مشهد (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) | کاهش قیمت طلا آغاز فعالیت نانوایی‌های سیار طی روز‌های آینده تمدید مجدد لغو پرواز‌های داخلی و خارجی تا ۲ بامداد صبح چهارشنبه (۲۸ خرداد ۱۴۰۴) تشکیل قرارگاه مرکزی شهید سلامی برای توزیع گسترده کالاهای اساسی نحوه استرداد بلیت قطار اعلام شد (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) + جزئیات فعالیت شعب کشیک بیمه برای پرداخت خسارات شخص ثالث (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) دلار بازار آزاد امروز چند قیمت خورد؟ (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) شعب بانک‌های سراسرکشور فعال هستند | خدمات ساتنا و پایا برقرار است (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) افزایش عرضه گوشت تنظیم‌بازاری در فروشگاه‌های زنجیره‌ای (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) تشکیل کارگروه‌های تنظیم بازار | تخلفات را از طریق ۱۳۵ و ۱۲۴ اعلام کنید با احتکارکنندگان کالا و اخلالگران نظام توزیع، برخورد قانونی می‌شود تولید و توزیع مستمر روغن خوراکی به صورت روزانه افزایش قیمت نفت به بیش از ۷۳ دلار (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) دست برتر ایران در تأمین انرژی دنیا بهای جهانی طلا روی دور افزایش (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) ناظر گمرکات خراسان رضوی: در گمرک با هیچ مشکلی روبه رو نیستیم سقف افزایش اجاره بها در  مشهد تعیین شد | حمایت شکننده از  مستأجران
سرخط خبرها
بررسی جنبه‌های مثبت لایحه بودجه سال آینده؛

رشد ۴۲ درصدی درآمد‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۳ در راستای ایجاد انضباط مالی

  • کد خبر: ۱۹۹۰۵۹
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۰
رشد ۴۲ درصدی درآمد‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۳ در راستای ایجاد انضباط مالی
یک کارشناس اقتصادی گفت: رشد ۴۲ درصدی درآمد‌ها در کنار رشد ۱۹ درصدی هزینه‌ها می‌تواند نویدبخش کاهش ناترازی‌ها و ایجاد انضباط مالی باشد.

میثم مهرپور کارشناس اقتصادی در گفتگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: به نظر می‌رسد جهت گیری کلی لایحه بودجه ۱۴۰۳ در راستای کاهش ناترازی ها، ایجاد انضباط مالی و پرهیز از اعمال درآمد‌های غیرواقعی است.

وی یکی از نکات مثبت لایحه بودجه سال آینده را کاهش کسری ناترازی عملیاتی چه کسری اسمی و چه کسری حقیقی دانست و افزود: کاهش تبصره‌های غیربودجه‌ای، شفاف و منظم شدن لایحه بودجه در کنار اختصاص بیش از ۳۰ همت از منابع قابل برنامه‌ریزی در حوزه اشتغال و رشد اقتصادی از دیگر نکات مثبت لایحه بودجه ۱۴۰۳ است.

پیش‌بینی افزایش درآمد‌های مالیاتی

این کارشناس اقتصادی به تغییرات اساسی در حوزه درآمد‌های مالیاتی در لایحه بودجه سال آینده اشاره کرد و گفت: افزایش درآمد‌های مالیاتی به حدود ۴۹ درصد افزایش پیدا کرده است. علاوه بر این سهم درآمد‌های مالیاتی از کل بودجه نیز به حدود ۵۱ درصد رسیده که نسبت به سال جاری حدود ۹ درصد افزایش داشته که به نظر می‌رسد اتفاق بسیار مهمی است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه درآمد‌های مالیاتی در یکی دو سال گذشته در بودجه محقق شده‌اند دولت تصمیم گرفته که سهم بیشتری از درآمد‌ها را به درآمد‌های مالیاتی اختصاص دهد.

افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده برای تکمیل طرح‌های سرمایه‌ای

مهرپور خاطرنشان کرد: نکته دیگری که در زیرمجموعه درآمد‌های مالیاتی می‌توان به آن توجه داشت، افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده است.

وی افزود: سال‌ها این عدد ثابت بوده و قرار است برای بودجه سال آینده مالیات بر ارزش افزوده یک درصد افزایش پیدا کند. این موضوع اگر چه می‌تواند منجر به افزایش هزینه مصرف‌کننده شود، اما سهم قابل توجهی در افزایش درآمد‌های مالیاتی خواهد داشت.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه افزایش درآمد‌های مالیاتی باید برای همه بخش‌های این درآمد رخ دهد و محل هزینه‌کرد این درآمد‌ها نیز باید مشخص باشد، تصریح کرد: قرار است درآمد حاصل از یک درصد افزایش مالیات بر ارزش افزوده به تکمیل طرح‌های سرمایه‌ای اختصاص پیدا کند که اتفاق مثبتی است.

وی گفت: با نگاه به کلیت بودجه ۱۴۰۳ درخواهیم یافت که درآمد‌ها با رشد ۴۲ درصدی و در کنار آن رشد ۱۹ درصدی هزینه‌ها پیش‌بینی شده است. این موضوع نویدبخش است و می‌تواند در راستای کاهش ناترازی‌ها و ایجاد انضباط مالی باشد.

مهرپور در ادامه اشاره‌ای به بحث واردات در لایحه بودجه سال آینده داشت و خاطرنشان کرد: در این لایحه ۵۵ میلیارد یورو واردات کالا پیش‌بینی شده که ۱۳.۵ میلیارد یورو آن به واردات کالا‌های اساسی و دارو مربوط می‌شود.

احتمال ایجاد تغییرات در لایحه بودجه از سوی مجلس

وی با اشاره به اینکه این لایحه بودجه ممکن است از سوی مجلس دچار تغییر و تحولاتی شود که طبیعی نیز هست، ادامه داد: این تغییرات به خصوص در حوزه درآمد‌های مالیاتی و افزایش حقوق کارمندان با توجه به انتقاداتی که گا‌ها در حوزه درآمد‌های مالیاتی دولت اتفاق افتاده، ممکن است رخ دهد.

این کارشناس اقتصادی افزود: برای مثال افزایش ۱۸ درصدی حقوق و دستمزد با توجه به سطح تورم موجود در جامعه و از طرفی نزدیک شدن به انتخابات مجلس، عواملی‌ست که می‌تواند منجر به ایجاد تغییراتی در لایحه بودجه سال آینده از سوی نمایندگان مجلس شود.

وی تاکید کرد: البته این تغییرات در مجموع اگر در حد ۱۰ درصد باشد، قابل پذیرش خواهد بود. اما تغییرات بسیار در لایحه بودجه دولت می‌تواند عملا شرایط را به سمتی ببرد که نه بودجه ارائه شده دولت باشد و نه مجلس مسئولیت آن را بر عهده بگیرد.

مهرپور در پایان تصریح کرد: در مجموع به نظر می‌رسد لایحه بودجه ۱۴۰۳ یک لایحه رو به جلو و مثبت خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->