فرزین برای شرکت در اجلاس روسای بانک‌های مرکزی عازم چین شد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) تا پایان هفته، همه رانندگان کامیون بیمه می‌شوند| پرداخت مطالبات نانوایان به‌همراه معوقات آن تا پایان خرداد ۱۴۰۴ رشد ۱۴۳ درصدی صادرات پسته در سال ۱۴۰۳ مصوبه اصلاح تعیین ضریب حقوق کارکنان دولت در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد صادرات ۱۸۰ هزار میلیارد تومانی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۳ قیمت دام در عربستان سعودی پیش از عید قربان چقدر است؟ (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) | تارا ۹۲۸ میلیون تومان شد بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) | دیگنیتی از ۲ میلیارد تومان فراتر رفت صاحب‌خانه‌ها چگونه می‌توانند وام ۲۸۰ میلیون تومانی بگیرند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: افراد بالای ۱۸ سال می‌توانند یارانه‌شان را از خانوار جدا کنند عرضه‌کنندگان بورس پرقدرت ظاهر شدند | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) یارانه نقدی خردادماه ۱۴۰۴ چه زمانی واریز می‌شود؟ + جدول عبده تبریزی: کمبود نقدینگی، سرآغاز چالش‌های جدی و انحراف از مسیر صحیح است بررسی قیمت پرطرفدارترین موبایل‌های سامسونگ در مشهد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و رمزارز‌ها (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) | نوسان منفی دلار در کانال ۸۲ هزار تومان مرخصی کارگران و کارمندان برای تولد فرزندان دوقلو و بیشتر چقدر است؟ اعلام شرایط واردات بنزین سوپر | تأکید بر اصلاح قیمت‌گذاری بنزین و مالیات بر ارزش افزوده گلایه کامیون‌داران، از افزایش تورم در برابر درآمد ثابت تا نبود حمایت‌های اجتماعی و بازنشستگی بررسی قیمت بلیت هواپیمای تهران- مشهد در آستانه روز عرفه و عید سعید قربان ۱۴۰۴ | قیمت نجومی بلیت تا ۸ میلیون تومان! تغییر آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان‌آور در اتاق بازرگانی ایران | کار در معادن، دیگر سخت و زیان‌آور نیست؟ آیا سود سهام عدالت تا آخر خردادماه ۱۴۰۴ واریز می‌شود؟ نرخ دام زنده در آستانه عید قربان ۱۴۰۴ در مشهد اعلام شد نرخ امروز طلا در مشهد اعلام شد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) عرضه‌اولیه یک شرکت خراسانی یکشنبه هفته آینده در فرابورس (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) + جزئیات عرضه‌اولیه «نان» استاندار خراسان رضوی: چالش‌های امروز، نتیجه تصمیمات سیاسی در حوزه اقتصاد است قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در تره‌بار مشهد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) | گوجه‌فرنگی کیلویی چند؟ رشد ۴۰ درصدی قیمت لبنیات | مجوز قیمت‌گذاری آزاد به شرکت‌ها داده شده است رئیس سازمان اداری و استخدامی از ۲ تغییر در آزمون‌های استخدامی خبرداد
سرخط خبرها

آیا مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاد تعیین نرخ ارز ۳۵ هزار تومانی را داده است؟

  • کد خبر: ۱۹۹۴۲۶
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۹
آیا مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاد تعیین نرخ ارز ۳۵ هزار تومانی را داده است؟
مرکز پژوهش‌های مجلس در پاسخ به انتقادات مطرح شده در خصوص ارزیابی این مرکز از لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، عنوان کرد که نسبت دادن پیشنهاد تعیین نرخ ارز ۳۵ هزارتومانی به مرکز پژوهش‌ها از اساس غلط است.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از انتشار ارزیابی مرکز پژوهش‌های مجلس در خصوص لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، مطالبی در خصوص این گزارش عنوان شد که در راستای تنویر اذهان و افکار عمومی و مخاطبان محترم، توضیحات زیر عنوان می‌شود.

متن این توضیحات به شرح زیر است.

مرکز پژوهش‌ها مجلس شورای اسلامی همواره اعلام کرده که با تثبیت نرخ ارز بر روی هر رقمی مخالف است. چرا که بر اساس بند ت ماده ۲۰ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور و ماده ۴۴ قانون بانک مرکزی که به تازگی به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیده است، نظام ارزی کشور شناور مدیریت شده تعیین شده است.

تعیین نرخ‌های ثابت دستوری بر خلاف قوانین مذکور و مغایر با توصیه‌های کارشناسی دلسوزان نظام است. با توجه به تجربه نیم قرن گذشته در سیاست‌های ارزی، تنوع در نرخ‌های ارز و تثبیت نرخ ارز در یک عدد اسمی، منشأ فساد‌های فراوان بوده و تداوم آن در طول سال‌های آتی با تکرار تجربه ارز ۴۲۰۰ تومانی با از بین بردن منابع ارزشمند ارزی کشور، زمینه ساز سیاست‌های شوک درمانی خواهد بود که لاجرم تبعات اقتصادی و اجتماعی نامناسب و به تبع بار مالی جدیدی را برای دولت به همراه خواهد داشت.

در شرایطی که کشور نیاز مبرم به سرمایه‌گذاری و توسعه زیر ساخت‌ها و همچنین ذخایر ارزی جهت مقاوم سازی اقتصاد در برابر مخاطرات احتمالی دارد، استفاده از منابع ارزی کشور برای جهت تامین ارز برای برخی اقلام غیرضروری با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان، به معنای آسیب به رشد بلندمدت اقتصادی و آسیب به ثبات بلند مدت نرخ ارز است.

با این حال پیشنهاد مرکز پژوهش‌های مجلس تعیین هیچگونه نرخ ثابت جدیدی نبوده چرا که خلاف قانون است و نسبت دادن این موضوع به مرکز پژوهش‌های مجلس صحیح نیست.

توضیح آنکه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور برخلاف رویه سال‌های گذشته تصریح شده است که ۱۳.۵ میلیارد یورو صرف پرداخت ارز ترجیحی ۳۱۰۰۰ تومانی برای یورو (معادل ۲۸۵۰۰ برای دلار) به کالای اساسی خواهد شد (که این مقدار تقریبا دو برابر میزان ارز ترجیحی پیش بینی شده در قوانین بودجه سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ است!)؛ آنچه که توسط این مرکز به عنوان فرض محاسبات منابع و مصارف استفاده شده است، افزایش تدریجی نرخ ارز کالای اساسی بر اساس قوانین بالادستی و کاهش اقلام مشمول تا حد قوانین بودجه فوق الذکر بوده است که منجر به افزایش میانگین نرخ ارز حاصل از فروش درآمد‌های نفتی شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->