موافقت دادگاه عالی روسیه با تعلیق طالبان از فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور پخش تصویر موجودات زنده در رسانه‌های «قندوز» از سوی طالبان ممنوع شد فعالیت کمیته امداد امام‌خمینی(ره) در افغانستان متوقف شده است سنگ بزرگ هیئت‌رئیسه سازمان لیگ فوتسال ایران بر سر راه بازیکنان افغانستانی | هر تیم لیگ‌برتری، فقط یک بازیکن قیمت افغانی به تومان و دلار (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) یک نماینده مجلس: اخذ مالیات از اتباع خارجی یک اقدام مثبت است کابل و تهران همکاری‌های خود را در زمینه استخراج معادن افغانستان افزایش می‌دهند سفارت ایران در کابل از تداوم همکاری با افغانستان در زمینه مین‌روبی خبرداد کودکان افغانستانی قربانی توقف کمک‌های آمریکا زلزله‌ای به بزرگی ۵.۶ ریشتر بدخشان در شمال افغانستان را لرزاند قیمت افغانی به تومان و دلار (چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴) واشنگتن‌پست: سلاح‌های آمریکایی برجای مانده در افغانستان به بازار فروش سلاح در پاکستان راه یافته است بقائی: در سفر هیئت ایرانی به افغانستان فرصت‌های همکاری تجاری و صنعتی میان دو کشور بررسی شد مأموریت فرستاده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان پایان یافت طالبان: در یک هفته، بیش از ۷۶ هزار تُن کالا از طریق راه‌آهن به افغانستان انتقال یافته است هیئتی با هدف بررسی توسعه راه‌آهن خواف - هرات و رفع موانع ترانزیتی به افغانستان سفر کرد (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار (دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۱۰ درصدی ارزش افغانی در مقایسه با روز گذشته نتیجه دیدار تیم ملی فوتسال افغانستان و چین طالبان خواستار ادامه کمک‌های بشردوستانه جامعه جهانی برای حمایت از مهاجران افغان شد ایران مدت اعتبار ویزا‌های یک‌بار و دو‌بار ورود را برای اتباع افغانستانی کاهش می‌دهد
سرخط خبرها

هیئتی از ایران برای حضور در مجمع جهانی پناهندگان به سوئیس رفت

  • کد خبر: ۱۹۹۹۷۱
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۹
هیئتی از ایران برای حضور در مجمع جهانی پناهندگان به سوئیس رفت
وزیر امور خارجه و رئیس سازمان ملی مهاجرت ایران به منظور شرکت در دومین مجمع جهانی پناهندگان به سوئیس سفر کرده‌اند. قرار است که دومین مجمع جهانی پناهندگان از امروز چهارشنبه به مدت سه روز در شهر ژنو برگزار شود.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به همراه عبدالله مبینی، رئیس سازمان ملی مهاجرت این کشور و تعداد دیگری از مسئولین ایرانی، روز سه‌شنبه ۲۱ آذر به مقر اروپایی سازمان ملل سفر کرد. دستور کار اصلی این سفر شرکت در دومین نشست مجمع جهانی پناهندگان و ایراد سخنرانی در این نشست است. نشستی که از امروز چهارشنبه ۲۲ آذر به مدت سه روز در شهر ژنو برپاست.

این مجمع هر چهار سال یک بار و با حضور مقامات عالی‌رتبه کشورها، سازمان‌های بین‌المللی و سازمان‌های مردم‌نهاد درباره موضوع پناهندگان و مهاجرین برگزار می‌گردد.

مجمع جهانی پناهندگان بستری برای ارائه تعهدات جامعه بین‌المللی به حمایت از پناهندگان و کشور‌های میزبان آن‌ها و پاسخگویی به وضعیت پناهندگان محسوب می‌شود.

این مجمع به عنوان مهم‌ترین نشست در سطح جهانی در زمینه پاسخ به وضعیت پناهندگان در جهان محسوب می‌شود و نمایندگان کشور‌های میزبان پناهندگان و همچنین نمایندگان دولت‌ها سازمان‌های مردم نهاد و ... در این نشست حضور خواهند داشت.

هیئت ایرانی به ریاست دکتر امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه و دکتر مبینی، رئیس سازمان ملی مهاجرت و نمایندگانی از وزارت کشور/داخله وزارت امور خارجه، وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و درمان این کشور در این مجمع شرکت خواهند نمود.

به گزارش رسانه‌های ایرانی، هیئت جمهوری اسلامی ایران همچنین در حاشیه مجمع در میزگرد‌های مرتبط شرکت و سخنرانی خواهند کرد.

عبدالله مبینی رئیس سازمان ملی مهاجرت ایران پیش از این اعلام کرده بود که نزدیک به ۶۷۰ هزار نفر از مجموع چهار میلیون و ۳۰۰ هزار اتباع خارجی مجاز ساکن این کشور، دانش آموز، نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر از آنان دانشجو و طلاب علوم دینی و حدود ۳۵ درصد یعنی تقریبا یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر، زن هستند.

به گفته‌ این مسئول ایرانی، بیش از ۳۰۰ هزار تن از اتباع مجاز ثبت شده، کودکانی هستند که واجب التعلیم یعنی زیر سن تحصیل هستند.

اکثریت این‌ها اتباع افغانستانی هستند، اما اتباع کشور‌های دیگر هم در این آمار هستند مانند اتباع عراقی، پاکستانی، بحرینی و در مجموع از حدود ۸۰ کشور، تبعه خارجی در ایران حضور دارند که غیر افغان‌ها نزدیک به ۱۰ درصد کل اتباع خارجی در ایران را تشکیل می‌دهند.

شایان ذکر است که در حاشیه دومین مجمع جهانی پناهندگان، نشست ویژه‌ای با موضوع ویژه فلسطین و آخرین تحولات غزه نیز برگزار خواهد شد.

در سال ۲۰۱۸ بعد از چند سال مذاکرات، پیمان جهانی پناهندگان تهیه و تدوین و در قطعنامه به تصویب سازمان ملل رسید. براساس این سند قرار شد هر ۴ سال یک بار نشستی در این سطح برگزار و مباحث پناهندگان را بررسی کند. نخستین نشست در سال ۲۰۱۹ در ژنو برگزار گردید.

منبع: صدای افغان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->