شهرآرانیوز - ناسا فیلمی از دو گوجه فرنگی ریز منتشر کرد که در سال ۲۰۲۲ پس از برداشت فضانورد فرانک روبیو در ایستگاه فضایی بینالمللی گم شدند. کشف تصادفی آن نشان میدهد که چگونه رطوبت ۱۷ درصد داخل سفینه بر روی غذای موجود در کیسه Ziploc تأثیر میگذارد. روبیو به طور موقت غذا را انبار کرده بود. یاسمین مقبلی، فضانورد ایرانی ایستگاه بینالمللی فضایی، در ویدئویی همراه خدمهاش خبر پیداشدن این گوجه فرنگی را اعلام کرد:
مقامات ناسا در روز پنجشنبه (۱۴ دسامبر) بدون ذکر محل دقیق پیداشدن این گوجهها نوشته است: «با وجود گذشت نزدیک به یک سال از ناپدیدشدن گوجهفرنگیها، آنها خشکشده و کمی لهشده در یک کیسه پلاستیکی پیدا شدند. این گوجهها به غیر از مقداری تغییر رنگ، رشد میکروبی یا قارچی قابلمشاهدهای نداشتند.»
ناسا گفته است در آزمایش پرورش این گوجهها از تکنیکهای هیدروپونیک و آئروپونیک برای رشد گیاهان بدون خاک یا سایر محیطهای رشد استفاده میکند. این روش میتواند راهحلی مناسب برای سیستمهای گیاهی موردنیاز مأموریتهای اکتشاف فضایی باشد.
هدف واقعی پرورش غذا در ایستگاه فضایی بینالمللی، تمرین تکنیکهایی است که میتواند در سفرهای ماه و مریخ استفاده شود.
کشت گیاه در فضا علاوهبر مزایای غذایی، مزایای روانشناختی نیز دارد: وقتگذاشتن برای باغبانی، افزایش کیفیت زندگی در فضا و تقویت روحیه فضانوردان.