ارزش معاملات صندوق‌های طلا در بازار سرمایه به ۱.۹ همت رسید ویدئو| توضیحات سخنگوی دولت درباره تاخیر در پرداخت کالابرگ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) عرضه خودرو در بورس کالا تنها راه حل برای رفع چالش قیمت گذاری خودرو مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (سه‌شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۴) فروش مکمل سوخت در جایگاه‌ها ممنوع شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | بازار خودرو در مسیر جهش قرار گرفت؟ بررسی قیمت آیفون‌های پرفروش در مشهد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) قیمت کارخانه محصولات مدیران خودرو ویژه خرداد ۱۴۰۴ اعلام شد میادین تره‌بار مشهد، فردا (چهارشنبه، ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) تعطیل است تعطیلی طلافروشی‌های مشهد تا پایان هفته + علت خریدوفروش بدون واسطه دام برای عید قربان در مشهد | قیمت امروز دام زنده چقدر است؟ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) + مراکز مجاز ذبح بازار سهام ریخت | علت سرخ‌پوشی امروز بورس چه بود؟ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) برای خرید عرضه اولیه «رپویا» فقط ۲ ساعت فرصت دارید (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) چرا طلا امروز گران شد؟ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | پیش‌بینی روند صعودی قیمت طلا در ایران فوق‌العاده خاص کارمندان دولت ابلاغ شد، اما تصویب طرح ساماندهی کارگران چند سال به درازا کشید! قیمت امروز ارز، طلا، سکه و رمزارز‌ها (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | دلار در محدوده ۸۲ هزار تومان کشف ۴۰۰ کیلوگرم پوشاک مستعمل (تاناکورا) در مشهد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | استخراج بیت‌کوین سودآور شد اجرای مرحله سوم کالابرگ منتفی شد؟ بهترین راهکار برای رفع ناترازی انرژی در ایران مشخص شد رشد شدید قیمت طلا در مشهد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | نرخ سکه اعلام شد قیمت طلای جهانی امروز (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | قیمت طلای جهانی در اوج چهار هفته گذشته جزئیات اصلاح پرداخت حقوق ۱۴۰۴ اعلام شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در تره بار مشهد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | میوه‌های فصل در اوج گرانی رشد بی‌سابقه مصرف و افت تولید برقابی در کشور تنور داغ تورم نان | چرا یارانه‌های هنگفت و قیمت‌گذاری دستوری به مهار قیمت کالای‌اساسی منجر نشد؟ قیمت میوه از هفته آینده در مشهد کاهش می‌یابد تأثیر طرح چندنرخی‌شدن گازوئیل بر قیمت تمام‌شده کالاها | پس‌لرزه سوخت در بازار کالا‌ فائو مرکز ثقل همکاری‌های بین‌المللی کشاورزی و غذا است| ضرورت کمک فائو به تامین غذا در غزه
سرخط خبرها

پایداری رشد اقتصادی در ۸ فصل گذشته و کاهش نرخ بیکاری

  • کد خبر: ۲۰۱۷۷۲
  • ۰۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۱
پایداری رشد اقتصادی در ۸ فصل گذشته و کاهش نرخ بیکاری
طبق تأکید وزارت اقتصاد، پایداری رشد اقتصادی در ۸ فصل گذشته، رشد همزمان همه بخش‌های اقتصادی و در کنار آن کاهش بیکاری شاخصه‌هایی است که حکایت از کیفیت رشد اقتصادی می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، آخرین گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد رشد اقتصادی ایران در تابستان ۱۴۰۲ با احتساب نفت ۷.۱ درصد و بدون نفت نیز در ادامه رشد مثبت ۷ فصل خود به ۴.۲ درصد رسیده و متوسط رشد اقتصادی در ۸ فصل گذشته معادل ۵.۲ درصد بوده است.

پایداری رشد اقتصادی در ۸ فصل گذشته همراه با کاهش نرخ بیکاری

مروری بر آمار فصول گذشته نشان می‌دهد، رشد اقتصادی در ۸ فصل فعالیت دولت سیزدهم، از پاییز سال ۱۴۰۰ تا انتهای تابستان امسال در تمامی فصول مثبت بوده و این در حالی است که متوسط رشد اقتصادی در فصول فعالیت دولت قبل اندکی کمتر از صفر بوده است.

آمار رشد اقتصادی تابستان و میانگین ۵.۲ درصد، علاوه بر اینکه نشان‌دهنده پایداری رشد اقتصادی در فصول فعالیتی دولت سیزدهم است، به منزله ارتقای چشم‌گیر آن در مقایسه با مدت مشابه دولت قبل نیز هست.

در همین حال متوسط رشد اقتصادی در تمامی گروه‌ها، بجز گروه کشاورزی که متاسفانه به دلیل خشکسالی کم سابقه سال‌های اخیر دچار تلاطم شده است، در ۸ فصل دولت سیزدهم مثبت بوده است؛ متوسط رشد ۸ فصل اخیر در گروه نفت ۷.۲ درصد، در گروه صنایع و معادن ۶.۸ درصد، در بخش صنعت به تنهایی ۴.۳ درصد و در گروه خدمات: ۵.۲ درصد بوده است.

پایداری رشد اقتصادی در ۸ فصل گذشته

طبق گزارش وزارت اقتصاد، علاوه بر پایداری رشد اقتصادی در ۸ فصل گذشته، شاخص‌های دیگری نیز وجود دارد که حکایت از کیفیت رشد اقتصادی دارد؛ از جمله اینکه بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، رشد گروه صنایع و معادن در ۳ ماهه اول امسال ۷.۳ درصد و در ۶ ماهه نخست ۸ درصد بوده است و این رشد در شرایطی محقق شده که در ۳ ماهه نخست سال ۱۴۰۱ و همچنین ۶ ماهه نخست آن سال نیز به ترتیب ۵.۳ و ۵.۲ درصد رشد داشته ایم و تحقق رشد ۸ درصدی این گروه با وجود رشد دوره قبلی آن رقم خورده است.

در بخش صنعت به تنهایی در ۳ ماهه اول امسال و همچنین در ۶ ماهه به ترتیب ۳.۶ و ۳.۱ درصد رشد داشته ایم و این رشد نیز در حالی رقم خورده که در ۳ ماهه و ۶ ماهه سال گذشته ۴.۸ و ۵.۷ درصد رشد کرده بودیم.

در گروه خدمات نیز در ۳ ماهه اول سال و همچنین نیمه نخست نیز به ترتیب ۹.۳ و ۸.۴ درصد رشد داشتیم که رشد این بخش نیز با وجود رشد دوره مشابه سال قبل از آن رقم خورده است.

کاهش همزمان نرخ بیکاری

در همین حال رشد اقتصادی با کاهش نرخ بیکاری نیز همراه بوده به نرخ بیکاری در دو سال دولت سیزدهم در حالی کاهشی بوده که از ۹.۶ درصد در تابستان ۱۴۰۰ به ۷.۹ درصد در تابستان امسال کاهش یافته و کمترین نرخ بیکاری است چرا که نرخ بیکاری هیچ زمانی کمتر از ۸ درصد نبوده که ثبت عدد ۷.۹ درصد در تابستان امسال یک رکورد محسوب می‌شود.

پایداری رشد اقتصادی در ۸ فصل گذشته همراه با کاهش نرخ بیکاری

در همین حال کاهش نرخ بیکاری فارغ التحصیلان همزمان با افزایش نرخ مشارکت اقتصادی، نشان می‌دهد سیاست‌های دولت برای خروج کشور از دوره رکود موثر بوده و رشد اقتصادی حاصل شده بی کیفیت نبوده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->