آخرین وضعیت طرح ساماندهی نیرو‌های شرکتی (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) سود سهام عدالت برای چه کسانی واریز نمی‌شود؟ وضعیت قرمز بودجه آبی خراسان رضوی جزئیات جلسه فردای شورای عالی کار (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) | آیا مزد ۱۴۰۴ کارگران مشخص می‌شود؟ ظرفیت تردد روزانه ۱۰۰۰ دستگاه ناوگان حمل‌ونقل در مرز دوغارون فراهم شد قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) | طلای جهانی از دلار جلو زد راه‌حل کارگران درخصوص عدم پرداخت عیدی از سوی کارفرمایان چیست؟ راه‌اندازی ۸۰ پرواز فوق‌العاده نوروزی در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد کدام استان‌ها در اجرای پروژه‌ها موفق‌تر بودند؟ | عملکرد موفق خراسان رضوی در ارزیابی اقتصادی بازآفرینی شهری نرخ عمده‌فروشی میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۲ هزار تومان  آغاز فروش نوروزی محصولات سایپا از امروز (دوشنبه، ۲۰ اسفند ۱۴۰۳) + جزئیات استعلام چک صیادی از طریق پیامک + شماره استعلام رشد مشاغل رسمی زنان با افزایش مشاغل غیررسمی مردان آخرین مهلت ثبت‌نام در سامانه عرضه خودرو‌های وارداتی، امشب (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) قیمت طلا به حرکت در مسیر افزایشی ادامه می‌دهد؟ | شناسایی سطوح کلیدی طلا (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) ویدئو| حسابرس بانک مرکزی: پتروشیمی‌ها امسال ۳۰ درصد از تعهدات ارزی خود را انجام نداده‌اند پیش بینی قیمت ارز و دلار (دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳) ویدئو| وزیر کار: حقوق ۱۴۰۴ کارگران باید متناسب با تورم تعیین شود پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳)| زمستان سرخ بورس توضیحات رئیس سازمان بورس از احتمال افزایش دامنه نوسان در سال ۱۴۰۴ ساعت معاملات صندوق‌های طلای بورس تغییر کرد + زمان اعمال تغییرات افزایش درآمدهای مالیاتی با تمرکز بر دانه‌درشت‌ها میوه شب عید کافی است| امکان صادرات سیب، پرتقال و خرما وجود دارد شرایط فروش سه محصول کرمان موتور اعلام شد+ جدول (۱۹ اسفند ۱۴۰۳) بررسی قیمت خودرو‌های کارکرده داخلی در مشهد (۱۹ اسفند ۱۴۰۳) | سمند دوگانه‌سوز چند؟ بررسی قیمت امروز خودرو‌های کارکرده خارجی در مشهد (۱۹ اسفند ۱۴۰۳) | هیوندای توسان ۲.۷ میلیارد تومان هزینه خدمات خشکشویی‌ها در آستانه نوروز ۱۴۰۴ در مشهد چقدر است؟ قیمت امروز گوشت، مرغ و ماهی در مشهد چقدر است؟ (۱۹ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

بازار مسکن در تهران یک پله عقب نشست

  • کد خبر: ۲۰۲۸۲۷
  • ۰۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۱
بازار مسکن در تهران یک پله عقب نشست
با توجه به تورم حدود ۴۵ درصد، ثبات قیمت مسکن بدان معناست که این بازار طی شش ماه اخیر ۲۲.۵ درصد از ارزش واقعی خود را از دست داده است.

به گزارش شهرآرانیوز، بازار مسکن، هفته اخیر را با رکود سپری کرد. در یک ماه اخیر نیز ۲.۲ درصد کاهش قیمت داشت. همزمان در بازار ارز، انتظارات کاهشی ایجاد شد که در افت بازار‌های مسکن و بورس تاثیرگذار بود. به نظر می‌رسد تحولات منطقه‌ای و برنامه بازارساز برای رساندن قیمت دلار به سطح کمتر از ۵۰ هزار تومان در آرامش قیمت در بازار‌های غیرمولد تاثیرگذار بوده است.

بازار مسکن از خرداد امسال با ثبات و حتی رشد منفی قیمت مواجه شده است. با توجه به تورم عمومی حدود ۴۵ درصد، ثبات قیمت در بازار مسکن بدان معناست که این بازار ۲۲.۵ درصد از ارزش واقعی خود را از دست داده است.

در حال حاضر متوسط قیمت مسکن در تهران به ۷۴ میلیون تومان در هر متر مربع رسیده که در مقایسه با نقطه اوج این بازار در خرداد امسال که قیمت ۷۸.۳ میلیون تومان بود ۵.۴ درصد کاهش نشان می‌دهد. بر این اساس قیمت واقعی مسکن در مقایسه با نرخ تورم حدود ۲۸ درصد افت کرده است.

به نظر می‌رسد به دلایلی همچون کاهش توان متقاضیان، ثبات نرخ ارز و رکود معاملات سرمایه‌گذاری، بازار مسکن دچار افت شده و کارشناسان زمان مشخصی برای خروج از رکود این بازار متصور نیستند. اما برخی معتقدند احتمالا این بازار پس از انتخابات مجلس شورای اسلامی با رونق نسبی مواجه می‌شود.

کاهش ۵.۴ درصد قیمت‌های قطعی پس از آن ایجاد شد که نرخ‌های پیشنهادی ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافت و این امیدواری را ایجاد کرد که به تدریج حباب قیمت مسکن تخلیه شود. در حال حاضر قیمت دلاری مسکن به حدود ۱۵۰۰ دلار رسیده که فقط در اواخر دهه ۸۰ نرخی بالاتر از این رقم را به ثبت رسانده و هم‌اکنون در مقایسه با میانگین بلندمدت که در سطح ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار قرار داشته حدود ۵۰ درصد حباب دارد.

از طرف دیگر قیمت مسکن طی شش سال اخیر ۱۳۸۰ درصد رشد داشته که ۳۰۰ درصد بیش از رشد قیمت دلار بوده و این آمار نیز فرضه ثبات قیمت مسکن در میان‌مدت را تقویت می‌کند.

در حال حاضر حجم قابل توجهی فایل فروش در بازار مسکن شهر تهران وجود دارد که عمدتا با نرخ‌هایی به مراتب کمتر از اوایل سال جاری عرضه شده است؛ به طوری که در برخی مناطق جنوبی تهران می‌توان با مبالغی کمتر از ۲ میلیارد تومان صاحب خانه شد.

بازار مسکن در تهران یک پله عقب نشست

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->