پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | جوی نسبتا پایدار طی امروز و فردا مشهدالرضا (ع) میزبان جشنواره علمی مدارس انرژی اتمی کشور | ورود بدون آزمون به دانشگاه، پاداش آثار برگزیده کشف بیش از ۱۶ تن انواع موادمخدر در خراسان رضوی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) دستگیری سارق تبر به دست در پارک ملت مشهد سالانه یک میلیون نفر در کشور از رادیو دارو‌ها استفاده می‌کنند چگونه پروبیوتیک بیشتری دریافت کنیم؟ پایان زورگیری‌های وحشتناک مردی با خنجر پوستی بررسی عوامل تصادفات جاده ‎ای | سکوت در برابر ۸۸۰ قربانی جاده ورود سامانه بارشی جدید از فردا (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) چرا باید میوه و سبزیجات فریز شده بخوریم؟ تفاوت علائم حساسیت فصلی با آنفلوانزا چیست؟ درمان آلزایمر با استفاده از ترکیبات ضد پیری توضیح سازمان غذا و دارو درباره تامین واکسن HPV درمان‌های سنتی نیاز به تشخیص تخصصی دارند توضیحاتی در رابطه با اجرای باقیمانده قانون متناسب‌سازی و پرداخت معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۸۵ دقیقه‌ای زمان تشخیص سکته مغزی با هوش مصنوعی صدور جواز دفن با یک تلفن چهاررقمی به دادپزشک جان باختن سالانه ۵۰ هزار ایرانی بر اثر آلودگی هوا هشدار هواشناسی؛ رگبار و وزش باد در خراسان رضوی و ۲۹ استان کشور نیمی از حیوان گزیدگی‌ها در افراد زیر ۲۰ سال رخ می‌دهد تاثیر معدل پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ قطعی شد+جزئیات (۱۹فروردین۱۴۰۴) زمان واریز مرحله دوم کالابرگ برای سه دهک اول اعلام شد تمدید مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ + جزئیات جزئیاتی از افزایش حقوق و تسهیلات بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۴ وعده‌های پوچ؛ بازگشت روز‌های خاموش ۸۲ تن فرآورده خام دامی غیربهداشتی در گناباد جمع‌آوری شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) سبک زندگی نادرست عامل سندرم نوظهور فراموشی گلوتئال | سندرم مرگ یک عضو مواجهه طولانی‌مدت با آلودگی هوا سلامت مغز را تهدید می‌کند شهادت ۲ مرزبان هنگ مرزی بانه براثر انفجار مین‌های جنگ تحمیلی + عکس (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) نمک رنگی منجر به عقب ماندگی ذهنی جنین می‌شود یادی از دکتر سیدمهدی صانعی، استاد الهیات دانشگاه فردوسی مشهد | مردی از تبار مهر و معرفت
سرخط خبرها

غلظت ذرات معلق در مشهد، تهران، اصفهان و اراک بالاتر از میانگین جهانی | نفس مشهد به شماره افتاد

  • کد خبر: ۲۰۹۵۲۴
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۰
غلظت ذرات معلق در مشهد، تهران، اصفهان و اراک بالاتر از میانگین جهانی | نفس مشهد به شماره افتاد
طبق نتایج یک مطالعه کشوری که اخیرا اعلام شده است، طی سال گذشته، میانگین سالیانه غلظت ذرات معلق pm۲.۵ در مشهد و ۳۲ شهر دیگر کشور، بیش از هفت‌برابر رهنمود سازمان جهانی بهداشت (۵‌میکروگرم در متر‌مکعب) و تقریبا سه‌برابر استاندارد ملی (دوازده میکروگرم در متر‌مکعب) بوده است.

اگر بدون هیچ محافظی در معرض ذرات معلق ۲.۵‌میکرون قرار بگیرید، معادل این است که در روز چندین سیگار بکشید؛ این عبارتی است که اینترنت با جست‌وجوی عوارض ذرات معلق ۲.۵‌میکرون برای شما روایت می‌کند و به نظر می‌رسد که ساده‌ترین و ملموس‌ترین تعبیر از اثرات مخرب آلودگی هوا بر سلامت انسان باشد.

طبق نتایج یک مطالعه کشوری که اخیرا اعلام شده است، طی سال گذشته، میانگین سالیانه غلظت ذرات معلق pm۲.۵ در مشهد و ۳۲ شهر دیگر کشور، بیش از هفت‌برابر رهنمود سازمان جهانی بهداشت (۵‌میکروگرم در متر‌مکعب) و تقریبا سه‌برابر استاندارد ملی (دوازده میکروگرم در متر‌مکعب) بوده است.

آلودگی هوا دیگر خیلی‌وقت است که زود به‌زود آسمان مشهد را فرامی‌گیرد و معمولا منشأ این گرد‌و‌غبار از سوی مسئولان، فعال شدن کانون خارجی قره‌قوم ترکمنستان و کانون‌های داخلی غرب و شمال‌غرب استان اعلام می‌شود؛ این آلودگی موجب شده است که از ابتدای امسال تاکنون فقط شانزده روز هوای پاک سهم مشهدی‌ها شود.

اخیرا نیز علیرضا صداقت، رئیس سازمان نظام‌پزشکی مشهد، از این شهر به عنوان آلوده‌ترین شهر کشور یاد کرد و با ارائه یک آمار مقایسه‌ای، اعلام کرد که مشهد به‌طور متوسط در ۳۲۲ روز از سال با پدیده وارونگی دما مواجه است و این در حالی است که کلان‌شهر‌های تهران و تبریز این پدیده را به‌ترتیب در ۲۳۳ و ۱۹۱ روز از سال تجربه می‌کنند. او همچنین با اشاره به حضور زائران زیادی که هر سال به مشهد سفر می‌کنند، رسیدگی به شرایط هوایی مشهد را مستلزم توجه کشور دانست.

عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، نیز اخیرا با اشاره به انجام مطالعه‌ای برای بررسی اثرات بهداشتی و اقتصادی منتسب به آلاینده ذرات معلق pm۲.۵ در ۳۳ شهر کشور، مطالبی را اعلام کرده است که جای تأمل دارد. همچنین طبق نتایج این تحقیق، به‌طورمیانگین در سال‌۱۴۰۱ در شهر‌های مورد‌مطالعه فقط ۲۱.۷‌درصد از روز‌های سال میانگین غلظت روزانه ذرات معلق pm۲.۵ کمتر از پانزده میکروگرم در متر‌مکعب (رهنمود سازمان بهداشت جهانی) بوده است.

مشهد در سیطره طوفان‌های گرد‌و‌غبار

او وضعیت آلودگی هوا در کلان‌شهر‌های تهران، اصفهان، اراک و مشهد را بحرانی‌تر اعلام کرده و گفته است که «در این شهرها، به‌خصوص در روز‌هایی که هوا پایدار است و وزش باد وجود ندارد، غلظت آلاینده ذرات معلق بالاتر از الگوی اعلام‌شده سازمان بهداشت جهانی است.» شاهسونی در ادامه صحبت‌هایش به‌طور‌خاص در باره مشهد، اظهار کرد: متأسفانه در سال‌های اخیر، طوفان‌های گرد‌و‌غبار علاوه بر جنوب‌غرب و جنوب‌شرق کشور، هوای کلان‌شهر مشهد را نیز تحت‌تأثیر قرار داده است و امسال بیشترین افزایش غلظت ذرات معلق در کلان‌شهر‌ها را در مشهد شاهد هستیم.

دی‌ماه امسال و در پی روز آلوده‌ای که هوای شهر را به وضعیت خطرناک رساند، رضا وثوقی‌مقدم، مدیر امور بیمارستان‌ها و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، نیز اعلام کرد که افزایش ۱۰۰ درصدی میزان مراجعات و بستری کودکان به بیمارستان‌های شهر را شاهد بوده‌ایم. حال طبق تحقیقی که انجام شده و شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، آن را بیان کرده است، سه بیماری سرطان ریه، سکته قلبی و سکته مغزی ارتباط معناداری با آلودگی هوا دارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->