فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

حقارت جنگ و عظمت رمضان

  • کد خبر: ۲۱۷۳۵۳
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۶
حقارت جنگ و عظمت رمضان
توضیح عکاس خبرگزاری فرانسه بر عکسی که در روز اول ماه رمضان در غزه ثبت کرده کوتاه و به این شرح است: «خانواده فلسطینی الناجی در حال خوردن افطاری در میان خرابه‌های خانه خود در دیرالباح هستند!».

توضیح عکاس خبرگزاری فرانسه بر عکسی که در روز اول ماه رمضان در غزه ثبت کرده کوتاه و به این شرح است: «خانواده فلسطینی الناجی در حال خوردن افطاری در میان خرابه‌های خانه خود در دیرالباح هستند!».

اما در همین شرح کوتاه چند واژه مهم وجود دارد که هر کدام جهانی از معنا را در روز‌های معاصری که می‌گذرانیم پشت خود پنهان دارند.
حدود پنج ماه از شروع جنگ غزه می‌گذرد و تا به امروز حدود ۳۰ هزار انسان در این جدال بی رحمانه کشته شده اند و چندبرابر آن خانواده‌هایی در وضعیت بسیار وخیمی به سختی زندگی را ادامه می‌دهند. هنوز چند روزی از تیراندازی سربازان صهیونیستی به مردمی که برای دریافت غذا به کاروان کمک‌های بشردوستانه مراجعه کرده اند بیشتر نمی‌گذرد ودرمیان این فضای داغ دار و تلخ، ماه رمضان بر ساکنان این منطقه، چون دیگر مناطق مسلمان نشین دنیا طلوع کرده است.

عکس پیش رو در دراماتیک‌ترین وضعیت ممکن قرار دارد و بیننده را با داستانی سوررئال، گرچه حقیقی و تلخ روبه رو می‌کند.

خانواده فلسطینی (ناجی) بر تلی از مخروبه‌های باقی مانده مسکنشان نشسته اند و دور یک میز کوچک روزه خود را افطار می‌کنند. یک سو چهره خراشیده و تقریبا نابود شده فیزیکی خانه، یک سو افرادی که نزدیک به هم با لبخند این آیین مذهبی را به جا می‌آورند. این لحظه ثبت شده تمام معنای کلاسیک فضایی به اسم خانه را به بازی گرفته است. عکس تلاش پیروزمندانه و استقامت جانانه‌ای را در برابر ناامیدی و شکست نشان می‌دهد. لبخند افراد خانواده ناجی و ارتباط گرم در حال تبادل چشمی بین آن‌ها دور سفره کوچک افطاری شان آن قدر قدرتمند است که در این قاب کاملا زمختی و نابودکنندگی جنگ و کسانی که بانیان و باعثان آن هستند را به تحقیر کشانده است.

برخی آیین‌ها و رسوم، چه آن‌هایی که ریشه فرهنگی و اقلیمی دارند مثل نوروز ما ایرانیان و چه آن‌هایی که از مخزن اعتقاد مذهبی برمی خیزند مثل ایام روزه داری ماه رمضان، می‌توانند به عمق تاثیرگذاری فراتر و بیشتری از تعریف شناخته شده خودشان برسند. از نظر نگارنده عکس حاضر و افطاری خانواده فلسطینی گواه بر چنین کارایی و تأثیرگذاری است. رمضان باعث شده است معنای ایمان، خانواده، باهم بودن و امید وجه پررنگ تری پیدا کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->