به گزارش شهرآرانیوز، ارسلان قاسمی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون، درخصوص قیمت مرغ در بازار، اظهار کرد: برآوردها حاکی از آن است که تا پایان سال حداقل ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزارتن مرغ صادر شود که براین اساس، صادرات مرغ حداقل ۶۰۰ میلیون دلار ارزآوری خواهد داشت.
قاسمی میگوید: با صادرات مرغ به بازارهای هدف، تراز صنعت مرغداری به سمت مثبتشدن میرود که باوجوداین، دیگر نیازی به استفاده از درآمدهای نفتی برای واردات نهاده دامی نیست.
با توجه به مازاد تولید روی دست مرغداران، ضمن توقف عرضه مرغ منجمد در میادین و فروشگاههای زنجیرهای، خرید حمایتی مرغ و صادرات به بازارهای هدف باید در دستورکار قرارگیرد؛ چراکه طبق آمار اعلامی، مرغداران در فروش هرکیلو مرغ، ۱۰ هزارتومان متضرر هستند.
پرویز فروغی، دبیر کانون پرورشدهندگان مرغ گوشتی، گفت: براساس سیاست اخیر وزارت جهاد، ماهانه بیش از ۱۵۰ میلیون قطعه باید جوجهریزی صورت گیرد؛ این درحالی است که در شرایط فعلی، مرغداران با مازاد تولید روبهرو هستند.
به گفته او، همهساله بعد از تعطیلات نوروز، قدرت خرید مردم کاهش مییابد؛ لذا کمتر از ۱۳۰ میلیون قطعه جوجهریزی باید صورت بگیرد تا زیان مرغداران استمرار نیابد.
فروغی ادامه داد: هماکنون مرغداران در فروش هرکیلو مرغ، ۱۰ تا ۱۲ هزارتومان متضرر هستند که در راستای تعدیل بازار، راهی جز خرید حمایتی مرغ توسط پشتیبانی امور دام یا صادرات مستمر وجود ندارد. در غیراینصورت با استمرار چالشهای فعلی، وضعیت زیان مرغداران بدتر میشود.
دبیر کانون پرورشدهندگان مرغ گوشتی افزود: بنابر آمار، با جوجهریزی ماهانه ۱۳۰ میلیون قطعه حداقل تولید گوشت مرغ ۲۳۰ هزارتن خواهد بود که این میزان جوابگوی نیاز بازار و ذخایر استراتژیک است.
او گفت: اگر قبل از اجرای سیاست افزایش جوجهریزیها به بیش از ۱۶۰ میلیون قطعه، تمهیداتی در خصوص افزایش تولید مرغ و صادرات اتخاذ نشود، بهواسطه زیان، مرغداران یکی پساز دیگری از چرخه تولید خارج میشوند.
همچنین علی ابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی، گفت: برآوردها حاکی از آن است که جوجهریزی فروردین به ۱۳۰ میلیون قطعه برسد.
به گفته او، قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۵۶ تا ۵۷ هزارتومان است، درحالیکه قیمت تمامشده بالای ۶۵ هزارتومان است.
ابراهیمی ادامه داد: با توجه به مازاد تولید و عرضه مرغ کمتر از نرخ تمامشده، پشتیبانی امور دام باید از توزیع مرغ منجمد اجتناب کند.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی افزود: پشتیبانی امور دام باید مرغ مازاد مرغداران را بهمنظور ذخایر استراتژیک از سطح بازار جمعآوری کند.
او صادرات مرغ را یکی از راهکارهای سیاست تنظیم بازار اعلام کرد و گفت: صادرات مرغ نباید بهگونهای باشد که فقط در صورت مازاد به بازارهای هدف صادر شود، بلکه باید صادرات مستمر باشد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه مرغ حاصل از جوجهریزی فروردین، نیمه دوم اردیبهشت و خرداد به بازار عرضه میشود، افزود: در حال حاضر مرغهای مربوط به جوجهریزی بهمن و اسفند در بازار عرضه میشود، اما به سبب افزایش جوجهریزی تقارن ماه رمضان و نوروز، مرغ تولیدی کمتر از نرخ تمامشده عرضه میشود که این امر منجر به زیان مرغداران شده است.
ابراهیمی درباره آخرین وضعیت صادرات مرغ گفت: برآوردها حاکی از آن است که صادرات مرغ تا پایان سال به ۲۰۰ هزار تن برسد.
مهدی یوسفخانی، رئیس اتحادیه پرنده و ماهی، گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده، ۵۶ تا ۵۷ هزار تومان و مرغ گرم حداکثر در خردهفروشیها ۸۰ هزار تومان است.
به گفته او، با توجه به حجم عرضه در برابر تقاضا پیشبینی میشود که قیمت مرغ نوسان نداشته باشد.
یوسفخانی ادامه داد: بنابر آمار روزانه، ۶ تا ۷ هزار تن مرغ در سطح کشور عرضه میشود که ۱۲۰۰ تن از این میزان مربوط به استان تهران است.
رئیس اتحادیه پرنده و ماهی افزود: با توجه به شرایط مساعد تولید و فراوانی عرضه مرغ گرم، نیازی به توزیع مرغ منجمد نداریم.
او با بیان اینکه نیازی به قیمتگذاری دستوری نیست، گفت: نرخ مرغ تابع مکانیزم عرضه و تقاضاست و تنها برای مرغ نیاز است که قیمت پایه اعلام شود.
منبع: خبرنگاران جوان