به گزارش شهرآرانیوز - سیدصادق حسینی روزنامه نگار در توئیتی این خبر را داده است: همراه اول، سهامدار اصلی دیجیکالا میشود. همراه اول توانست سهم سهامداران ازجمله سرآوا را بخرد و سهام اکثریت غول اقتصاد دیجیتال را از آن خود کند. خرید دیجی کالا توسط همراه اول، بزرگترین معامله در تاریخ اکوسیستم اقتصاد دیجیتال ایران تا به امروز است.
حمید محمدی، همبنیانگذار دیجیکالا، با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس، گفته است مذاکرات خرید سهام دیجیکالا هنوز به نتیجه قطعی نرسیده است:
«مذاکراتی با سرمایهگذاران برای جذب سرمایه در دیجیکالا داشتهایم که یکی از این شرکتها حرکت اول (شرکت سرمایهگذاری همراه اول) بوده است. هیچ یک از این مذاکرات به نتیجه قطعی نرسیده است.»
هنوز خرید سهام سهامداران شرکت دیجیکالا توسط شرکت سرمایهگذاری همراه اول قطعی نشده اما در صورت نهاییشدن آن، همراه اول مالک بیش از ۵۷ درصد سهام دیجیکالا خواهد شد.
دیجیکالا با سرمایهٔ شخصی اولیه ۲۰ میلیون تومانی حمید و سعید محمدی شروع به کار کرد. شش سال پس از بنیانگذاری، با جذب سرمایهگذار وارد فاز بعدی گسترش کسبوکار خود شد. شرکت خصوصی ایرانی سرآوا پارس در سال ۱۳۹۱ سرمایهگذاری در دیجیکالا را آغاز کرد. گام دوم سرمایهگذاری دیجیکالا سال ۱۳۹۴ با جذب سرمایه یک صندوق سرمایهگذاری اروپایی با نام شرکت اینترنشنال اینترنت اینوستمنت (IIIC) آغاز شد. بر پایه گزارش ۱۰۰ روزه دولت، دیجیکالا از دیماه سال ۱۳۹۴ فرایند جذب سرمایه را از طریق IIIC و به مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار در قالب افزایش سرمایه و در ازای اعطای ۲۱ درصد سهام آغاز کرد. این فرایند جذب سرمایه با گرفتن مجوز سرمایهگذاری خارجی، از سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران کامل شده است. بنا به گفته مدیران دیجیکالا در آذر سال ۱۳۹۷، ۳۵ درصد سهام گروه دیجیکالا در اختیار سرآوا، ۳۵ درصد برادران محمدی، نزدیک ۲۵ درصد در اختیار شرکت سرمایهگذاری هلندی - صندوق اروپایی IIIC و بقیه نیز سهم تشویقی ۸۰ نفر از مدیران کلیدی دیجیکالاست.
۸۹.۸۳ درصد از سهام شرکت همراه اول متعلق به شرکت مخابرات ایران است. سهامدار اصلی شرکت مخابرات ایران نیز کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین است، اعتمادمبین در ابتدا از سه شرکت «شرکت شهریار مهستان» و «شرکت سرمایهگذاری توسعه اعتماد» متعلق به بنیاد تعاون سپاه و «شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران» متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام تشکیل شد. این شرکتها در استانهای تهران و خراسان قرار دارند. در ۵ مهر سال ۱۳۸۸، این کنسرسیوم ۵۱ درصد از سهام شرکت مخابرات ایران را به ارزش ۷۸۰۰ میلیارد تومان و به صورت اقساط خریداری کرد.
پس از آنکه اعتمادمبین رسماً از سوی وزارت خزانهداری آمریکا تحریم شد، روابط عمومی بنیاد تعاون سپاه در اطلاعیهای خبر از فسخ این قرارداد در راستای تدابیر ستاد کل نیروهای مسلح داده و اعلام کرده که سهم خود از این کنسرسیوم را واگذار کرده است. مهرداد بذرپاش، وزیر فعلی راه و شهرسازی مدتی مدیریت عاملی این کنسرسیوم را برعهده داشت. در نهایت عمده سهام اعتمادمبین در اختیار ستاد اجرایی فرمان امام قرار گرفت و این نهاد شبهدولتی را به سهامدار اصلی شرکت همراه اول بدل کرد.
سرمایهگذاری مهر اقتصادمبین، دیگر سهامدار همراه اول محسوب میشود، در این مجموعه شرکت ارتباطات سیار ستاد و ستاد اجرایی فرمان امام به عنوان سهامدار حضور دارند.
شرکت گسترش الکترونیک تدبیر ایران متعلق به گروه اقتصادی تدبیر از دیگر زیرمجموعههای ستاد اجرایی فرمان امام، دیگر شرکتی است که در هیئت مدیره همراه اول یک صندلی را در اختیار خود گرفته است؛ بنابراین سهامدار عمده و اصلی شرکت همراه اول در اساس ستاد اجرایی فرمان امام محسوب میشود، رئیس پیشین این مجموعه بزرگ اقتصادی در حال حاضر معاون اول رئیس جمهور است.