سقوط مرگبار کوهنورد شاهرودی از کوه دختر جوان برای انتقام از مرد تبهکار اراذل و اوباش اجیر کرد واژگونی خودرو پراید در نزدیکی مشهد با یک کشته و سه مصدوم (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نقشه تجاوز و قتل پسر نوجوان برای دخترخاله ۴ ساله نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) روند رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی در کشور چگونه است؟ جداول متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری اصلاح شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) انهدام شبکه بزرگ سارقان پراید در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آغاز کاهش محسوس دما از چهارشنبه مهلت ثبت‌نام غیرحضوری پذیرفته‌شدگان کارشناسی پیام‌نور فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) به پایان می‌رسد هلال احمر ایران، رتبه اول تعداد اعضای جوان در جهان اینترنتی‌شدن ثبت اعتراض به جرائم تا پایان سال ۱۴۰۳ تعیین تکلیف پروژه‌های نرگس منطقه ثامن مشهد تعویق پذیرش بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان واژگونی کوئیک در سبزوار ۳ فوتی و مصدوم بر جای گذاشت (۱۴ آبان ۱۴۰۳) سهم ارزی داروخانه‌ها و یارانه شیرخشک پرداخت شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق و دستمزد فوق‌العاده ویژه مشاغل عمومی سازمان بهزیستی کشور
سرخط خبرها

استعمال دخانیات پیشرفت بیماری «ام‌ اس» را تشدید می‌کند

  • کد خبر: ۲۲۵۱۶۵
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۳
استعمال دخانیات پیشرفت بیماری «ام‌ اس» را تشدید می‌کند
متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: عاداتی مثل سیگارکشیدن و استفاده از قلیان می‌تواند سیر بیماری ام اس را شدیدتر کند و تشدید حملات را در پی خواهد داشت.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سرور عدوانی درباره باور‌های غلط درباره بیماری ام اس (MS) اظهار کرد: اینکه مبتلایان به این بیماری، نمی‌توانند ازدواج کنند یا فرایند بچه‌دارشدنشان دچار مشکل است، باوری اشتباه است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: با توجه به اینکه بیشتر مبتلایان به ام اس معمولاً در سن پایین درگیر این بیماری می‌شوند یا هنوز به سن باروری نرسیده باشند، ممکن است این موضوع برایشان نگران‌کننده باشد، اما باید گفت این باور از اساس اشتباه است و بیماران مبتلا به ام اس هیچ مشکلی برای ازدواج ندارند و تحت نظر پزشک به‌راحتی می‌توانند مادر یا پدر شوند.

وی درباره احتمال ابتلای فرزندان این افراد به ام اس نیز توضیح داد: مبتلایان به این بیماری باید این نکته را مد نظر داشته باشند که شاید نوزادانی که از پدر و مادر مبتلا به ام اس متولد می‌شوند، ریسک بیشتری از نظر ابتلا به این بیماری در مقایسه با سایر افراد جامعه داشته باشند؛ ولی اصلا به این شکل نیست که این احتمال درصد بالایی را به خود اختصاص دهد.


عدوانی تاکید کرد: این تفکر که اگر مبتلا به ام اس هستید، حتماً نوزاد شما هم با این بیماری متولد می‌شود، از اساس اشتباه و غلط است.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با بیان اینکه برخی طیف‌های بیماری ام اس می‌تواند از طریق وراثت منتقل شود، توضیح داد: تا زمانی که آزمایش‌های ژنتیک انجام نشده، هیچ فردی نمی‌تواند درباره ریسک ابتلای بالای سایر افراد خانواده به این بیماری نظر قطعی بدهد.

وی گفت: تعداد پدران و مادرانی که هر دو مبتلا به ام اس بوده‌اند و نوزادی کاملاً طبیعی به دنیا آورده‌اند، کم نیستند.

عدوانی با تاکید بر اینکه فارغ از مسائل ژنتیکی، موضوعات محیطی نیز بر ام اس اثرگذار است، اضافه کرد: علت اصلی این بیماری و خیلی از فاکتور‌های ابتلا به آن هنوز شناخته نشده است.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به باور اشتباه دیگری مبنی بر اینکه ام اس بیماری مختص جوانان است، توضیح داد: اصلاً به این صورت نیست؛ این بیماری در کودکان و افراد بالای ۶۰ یا ۷۰ سال هم دیده می‌شود.

کاهش طول عمر باور اشتباه دیگری درباره مبتلایان به ام اس است که این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب به آن اشاره کرد و افزود: این بیماری طول عمر افراد را کاهش نمی‌دهد. خیلی از افراد زمانی که متوجه می‌شوند به ام اس مبتلا شده‌اند، مبنا را بر این قرار می‌دهند که با اختلال عملکرد عمده مواجه‌اند که این اشتباه است.

وی این موضوع را که الزاماً همه افراد مبتلا به ام اس دچار مشکل شدید در راه‌رفتن می‌شوند یا درنهایت، بینایی خود را از دست می‌دهند، تصور اشتباهی از این بیماری عنوان کرد.

عدوانی توضیح داد: با توجه به درمان‌های نوینی که وجود دارد، بیماری ام اس به میزان قابل‌توجهی کنترل‌شدنی است. شاید در سال‌های دور مثلاً ۲۰ یا ۳۰ سال پیش، درمان قابل‌توجهی برای این بیماری وجود نداشت ولی در حال حاضر بخش عمده‌ای از بیماران به‌طور موفقیت‌آمیز درمان شده و به زندگی عادی برمی‌گردند.

وی گفت: ام اس احتمال حملاتی به سیستم عصبی را در پی دارد یا حتی بیماران به صورت موقتی دچار تاری دید، ضعف اندام‌ها، اختلال تعادل و دوبینی می‌شوند ولی با درمان بموقع، علامت‌ها به میزان بسیار بالایی و در بیشتر موارد به صورت کامل برطرف می‌شود.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: ام اس قابل‌کنترل است و هنوز دارویی نداریم که بیمار استفاده کند و به طور کلی درمان شود؛ به طور مثال بیماران دیابتی تا آخر عمر باید دارو‌های خود را استفاده کنند و اگر دارو را قطع کنند، قطعاً مشکلات جدی خواهند داشت.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش تاکید کرد: ام اس و درمان‌های آن وابسته به درمان موثر در سال‌های اول شیوع بیماری است؛ به این شکل که در صورت تشخیص بموقع، اگر درمان‌ها به‌موقع انجام شود حتی امکان خاموش‌شدن این بیماری نیز وجود دارد یا در آینده فرد مبتلا کمتر دچار عوارض خواهد شد.

عدوانی هشدار داد: مبتلایان به ام اس بعد از درمان و کاهش نشانه‌های بیماری، روند درمان را قطع نکنند به این دلیل که ام اس ماهیت حمله‌کننده دارد؛ شاید مدت‌ها خاموش شود و بعد از مدتی بیمار با حمله‌های بیشتر که کنترل آن مشکل است، مواجه شود.

وی درباره باور اشتباه دیگری با این عنوان که بیماران مبتلا به ام اس نباید اصطلاحاً مواد غذایی را که طبع سرد دارند، استفاده کنند، ادامه داد: از نظر علمی و تحقیقاتی هیچ موضوعی مبنی بر اینکه ماده غذایی در کنترل یا عود بیماری اثر دارد، تایید نشده است، در نتیجه رژیم‌های سخت غذایی می‌تواند بدن بیمار را ضعیف کرده و مانع رسیدن مواد مغذی به بدن شود؛ بنابراین تنها توصیه این است که مبتلایان به ام اس رژیم غذایی سالم داشته باشند.

این متخصص مغز و اعصاب توصیه کرد: عاداتی مثل سیگارکشیدن و استفاده از قلیان می‌تواند سیر بیماری را شدیدتر کند و تشدید حملات را در پی خواهد داشت؛ بنابراین توصیه اکید، ترک مواد دخانی است.

ام اس یکی از بیماری‌های عصبی است که خودایمنی محسوب می‌شود؛ این بیماری درمان قطعی ندارد، اما با روش‌های درمانی مختلف می‌توان آن را بهبود بخشید.

در ایران، بیش از ۱۰۲ هزار بیمار ام اس تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج قرار دارند و خدمات درمانی رایگان دریافت می‌کنند.

 


 منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->