قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم
سرخط خبرها

استعمال دخانیات پیشرفت بیماری «ام‌ اس» را تشدید می‌کند

  • کد خبر: ۲۲۵۱۶۵
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۳
استعمال دخانیات پیشرفت بیماری «ام‌ اس» را تشدید می‌کند
متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: عاداتی مثل سیگارکشیدن و استفاده از قلیان می‌تواند سیر بیماری ام اس را شدیدتر کند و تشدید حملات را در پی خواهد داشت.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سرور عدوانی درباره باور‌های غلط درباره بیماری ام اس (MS) اظهار کرد: اینکه مبتلایان به این بیماری، نمی‌توانند ازدواج کنند یا فرایند بچه‌دارشدنشان دچار مشکل است، باوری اشتباه است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: با توجه به اینکه بیشتر مبتلایان به ام اس معمولاً در سن پایین درگیر این بیماری می‌شوند یا هنوز به سن باروری نرسیده باشند، ممکن است این موضوع برایشان نگران‌کننده باشد، اما باید گفت این باور از اساس اشتباه است و بیماران مبتلا به ام اس هیچ مشکلی برای ازدواج ندارند و تحت نظر پزشک به‌راحتی می‌توانند مادر یا پدر شوند.

وی درباره احتمال ابتلای فرزندان این افراد به ام اس نیز توضیح داد: مبتلایان به این بیماری باید این نکته را مد نظر داشته باشند که شاید نوزادانی که از پدر و مادر مبتلا به ام اس متولد می‌شوند، ریسک بیشتری از نظر ابتلا به این بیماری در مقایسه با سایر افراد جامعه داشته باشند؛ ولی اصلا به این شکل نیست که این احتمال درصد بالایی را به خود اختصاص دهد.


عدوانی تاکید کرد: این تفکر که اگر مبتلا به ام اس هستید، حتماً نوزاد شما هم با این بیماری متولد می‌شود، از اساس اشتباه و غلط است.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با بیان اینکه برخی طیف‌های بیماری ام اس می‌تواند از طریق وراثت منتقل شود، توضیح داد: تا زمانی که آزمایش‌های ژنتیک انجام نشده، هیچ فردی نمی‌تواند درباره ریسک ابتلای بالای سایر افراد خانواده به این بیماری نظر قطعی بدهد.

وی گفت: تعداد پدران و مادرانی که هر دو مبتلا به ام اس بوده‌اند و نوزادی کاملاً طبیعی به دنیا آورده‌اند، کم نیستند.

عدوانی با تاکید بر اینکه فارغ از مسائل ژنتیکی، موضوعات محیطی نیز بر ام اس اثرگذار است، اضافه کرد: علت اصلی این بیماری و خیلی از فاکتور‌های ابتلا به آن هنوز شناخته نشده است.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به باور اشتباه دیگری مبنی بر اینکه ام اس بیماری مختص جوانان است، توضیح داد: اصلاً به این صورت نیست؛ این بیماری در کودکان و افراد بالای ۶۰ یا ۷۰ سال هم دیده می‌شود.

کاهش طول عمر باور اشتباه دیگری درباره مبتلایان به ام اس است که این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب به آن اشاره کرد و افزود: این بیماری طول عمر افراد را کاهش نمی‌دهد. خیلی از افراد زمانی که متوجه می‌شوند به ام اس مبتلا شده‌اند، مبنا را بر این قرار می‌دهند که با اختلال عملکرد عمده مواجه‌اند که این اشتباه است.

وی این موضوع را که الزاماً همه افراد مبتلا به ام اس دچار مشکل شدید در راه‌رفتن می‌شوند یا درنهایت، بینایی خود را از دست می‌دهند، تصور اشتباهی از این بیماری عنوان کرد.

عدوانی توضیح داد: با توجه به درمان‌های نوینی که وجود دارد، بیماری ام اس به میزان قابل‌توجهی کنترل‌شدنی است. شاید در سال‌های دور مثلاً ۲۰ یا ۳۰ سال پیش، درمان قابل‌توجهی برای این بیماری وجود نداشت ولی در حال حاضر بخش عمده‌ای از بیماران به‌طور موفقیت‌آمیز درمان شده و به زندگی عادی برمی‌گردند.

وی گفت: ام اس احتمال حملاتی به سیستم عصبی را در پی دارد یا حتی بیماران به صورت موقتی دچار تاری دید، ضعف اندام‌ها، اختلال تعادل و دوبینی می‌شوند ولی با درمان بموقع، علامت‌ها به میزان بسیار بالایی و در بیشتر موارد به صورت کامل برطرف می‌شود.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: ام اس قابل‌کنترل است و هنوز دارویی نداریم که بیمار استفاده کند و به طور کلی درمان شود؛ به طور مثال بیماران دیابتی تا آخر عمر باید دارو‌های خود را استفاده کنند و اگر دارو را قطع کنند، قطعاً مشکلات جدی خواهند داشت.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش تاکید کرد: ام اس و درمان‌های آن وابسته به درمان موثر در سال‌های اول شیوع بیماری است؛ به این شکل که در صورت تشخیص بموقع، اگر درمان‌ها به‌موقع انجام شود حتی امکان خاموش‌شدن این بیماری نیز وجود دارد یا در آینده فرد مبتلا کمتر دچار عوارض خواهد شد.

عدوانی هشدار داد: مبتلایان به ام اس بعد از درمان و کاهش نشانه‌های بیماری، روند درمان را قطع نکنند به این دلیل که ام اس ماهیت حمله‌کننده دارد؛ شاید مدت‌ها خاموش شود و بعد از مدتی بیمار با حمله‌های بیشتر که کنترل آن مشکل است، مواجه شود.

وی درباره باور اشتباه دیگری با این عنوان که بیماران مبتلا به ام اس نباید اصطلاحاً مواد غذایی را که طبع سرد دارند، استفاده کنند، ادامه داد: از نظر علمی و تحقیقاتی هیچ موضوعی مبنی بر اینکه ماده غذایی در کنترل یا عود بیماری اثر دارد، تایید نشده است، در نتیجه رژیم‌های سخت غذایی می‌تواند بدن بیمار را ضعیف کرده و مانع رسیدن مواد مغذی به بدن شود؛ بنابراین تنها توصیه این است که مبتلایان به ام اس رژیم غذایی سالم داشته باشند.

این متخصص مغز و اعصاب توصیه کرد: عاداتی مثل سیگارکشیدن و استفاده از قلیان می‌تواند سیر بیماری را شدیدتر کند و تشدید حملات را در پی خواهد داشت؛ بنابراین توصیه اکید، ترک مواد دخانی است.

ام اس یکی از بیماری‌های عصبی است که خودایمنی محسوب می‌شود؛ این بیماری درمان قطعی ندارد، اما با روش‌های درمانی مختلف می‌توان آن را بهبود بخشید.

در ایران، بیش از ۱۰۲ هزار بیمار ام اس تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج قرار دارند و خدمات درمانی رایگان دریافت می‌کنند.

 


 منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->