انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد تلاش آموزش و پرورش برای رتبه بندی کادر اداری مدارس امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای، رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت هزار میلیارد تومان برای تأمین منابع شیرخشک در دستورکار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری ارسال لیست بیمه تأمین‌اجتماعی در روز‌های پنجشنبه هم امکان‌پذیر است اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی خبر داد: بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در اکتشاف معادن اطلاعیه وزارت بهداشت درباره آمار مرگ‌ومیر کودکان بر اثر آلودگی هوا
سرخط خبرها

گام‌های مهم دولت سیزدهم برای کاهش آلایندگی در شهرها

  • کد خبر: ۲۲۹۹۶۲
  • ۰۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۳
گام‌های مهم دولت سیزدهم برای کاهش آلایندگی در شهرها
دولت بعد از چند سال، برخی احکام روی زمین مانده قانون هوای پاک که ۷ سال پیش برای کنترل منابع آلاینده شهرها به تصویب رسیده بود را به جریان انداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، در سال‌های گذشته بسیاری از عوامل ازجمله کم‌توجهی مسئولان به حل مشکلات محیط زیستی، چالش‌های محیط‌زیستی و تدوین طرح‌های شکست خورده، کشور را دچار مشکلات متعدد محیط‌زیستی کرد. دولت سیزدهم، اما با اجرای برخی برنامه‌های عملیاتی و اجرایی برای برون‌رفت از این معضلات تلاش‌هایی را آغاز کرد که یکی از مهمترین آن‌ها تلاش برای به ثمر نشاندن قانون هوای پاک است. قانونی که ۷ سال پیش با هدف کاهش آلودگی هوای شهر‌ها به تصویب رسید تا منابع آلاینده شهر‌ها را کنترل کند. در دولت سیزدهم گام‌های خوبی در این زمینه برداشته شد و برخی تکالیف واحکامی که در قانون هوای پاک، معطل مانده بود به اجرا درآمد.

اسقاط ۷۰ هزار خودروی فرسوده

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست در این باره گفت: «یکی از وعده‌های دولت سیزدهم بهبود کیفیت هوا و تعداد روز‌های سالم بود. در حوزه اجرای قانون هوای پاک با هدف کاهش آلودگی هوای شهر‌های درگیر به آلودگی هوا، در دولت سیزدهم اقدامات خوبی انجام شد.»

داریوش گل علیزاده اضافه کرد: «یکی از مهمترین موضوعات بحث الزام خودروسازان داخلی به ارائه گواهی اسقاط در راستای از رده خارج کردن خودرو‌های فرسوده است که در ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو به تصویب مجلس رسید و آیین نامه اجرایی آن هم در دولت تصویب شد. به رغم اهمیت و اثربخشی حمل و نقل عمومی در بهبود کیفیت هوا، اما سالهاست که در حوزه از رده خارج کردن خودرو‌های فرسوده به ویژه توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کار چندانی انجام نشده که اجرای ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو کار خوبی است که کم و زیاد در حال انجام است، اما باید تلاش کنیم تا نوسازی با سرعت بیشتری صورت گیرد.»

او ادامه داد: برنامه ریزی‌ها در راستای اجرای ماده ۱۰ آغاز شده و جلسات متعددی در حال برگزاری است. این ماده کم و بیش در حال اجراست به طوری که سال گذشته حدود ۷۰ هزار خودروی فرسوده از رده خارج شد این در حالی است که سال قبل آن (۱۴۰۱) حدود ۲۰ هزار و ۸۰۰ خودروی فرسوده از رده خارج شده بود، این نشان می‌دهد که اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است.

تولید انرژی‌های نو

گل علیزاده کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی از طریق توسعه انرژی‌های تجدید پذیر برای تولید انرژی نیروگاه‌ها را برنامه دیگری عنوان کرد که دولت سیزدهم بر اجرای آن تاکید دارد: «در این زمینه برنامه‌های خوبی از طریق وزارت نیرو ارائه شده که بخشی از آنها اجرا شده و برخی نیز در دست اجراست. بر اساس این برنامه‌ها تا پایان سال ۱۴۰۴ قرار است ۱۰ هزار مگاوات انرژی‌های تجدید پذیر به ظرفیت انرژی‌های کشور اضافه شود. با توجه به اینکه سیاست توسعه حمل و نقل عمومی بر استفاده از خودرو‌های هیبریدی و برقی است قطعا باید نیاز برقی خود را از نیروگاه‌های تجدید پذیر تامین کنیم.»

برخی از گام‌های مهم دولت برای هوای پاک به شرح زیر است:

  • الزام خودروسازان به ارائه گواهی اسقاط برای از رده خارج کردن خودرو‌های فرسوده
  • کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی
  • ارتقای استاندارد‌های سوخت و خودرو‌ها
  • اجرای طرح کیفی سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • درج ردیف اعتباری برای اجرای قانون هوای پاک در بودجه
  • تدوین برنامه مدیریت تغییر اقلیمی کشور برای نخستین بار
  • عیین حدود مجاز بو
  • تعیین تراز صدا برای خودرو و موتورسیکلت

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->