گیرکردن دست زن جوان افغانستانی در چرخ‌گوشت صنعتی (۴ اسفند ۱۴۰۳) فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) حراج سکه برگزار می‌شود + لینک سفارش تصادف ساینا و پراید در محور قوچان- مشهد با ۶ مصدوم (۴ اسفند ۱۴۰۳) ارزیابی کیفیت شیرخشک با ابداع پژوهشگران دانشگاه تهران تصادف پراید با خاور یک فوتی و سه مصدوم برجای گذاشت (۴ اسفند ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی ۲ کوهنورد در کولاک برف اشترانکوه مفقود شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم چرا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود؟ ۱۸ اثر صنایع‌دستی خراسان رضوی به مرحله نهایی جشنواره ملی فجر سیمین راه یافت استخدام ۱۸ هزار معلم جدید پس از بازبینی آزمون استخدامی کاهش دمای شدید در تهران از امروز تا سه‌شنبه (۴ تا ۷ اسفند ۱۴۰۳) چگونه در فصل پرمسافر، بلیت تبریز به استانبول را ارزان بخریم؟ فروش اینترنتی دارو از بهار ۱۴۰۴ کلید می‌خورد آغاز انجام تست مولکولی تب دنگی در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۴ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت دلالان، چالش جدی در عرصه گردشگری سلامت است دستور دادستان زاهدان برای بررسی موضوع حادثه انفجار ساختمان بنیاد مسکن چابهار (۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ تاریخ برگزاری آزمون ۱۴۰۴ صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان اعلام شد امسال ۴۴ درصد گنجایش اقامتگاه‌های رسمی خراسان رضوی تکمیل شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) خطرات محصولات غذایی وارداتی فاقد استعلام وزارت بهداشت درمان بیماران سکته مغزی نیازمند حمایت دولت است کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳) | دمای مشهد به منفی ۵ درجه می‌رسد ارتقای دانشگاه صنعتی اسفراین به تصویب رسید امدادرسانی هلال‌احمر به بیش از ۴۰۰ نفر در کشور طی ۷۲ ساعت گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) چالدران، سردترین شهر کشور با دمای منفی ۲۱ درجه سانتی‌گراد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای شمال کشور (۴ اسفند ۱۴۰۳) قتل پیرمرد ۹۱ ساله در برابر دوربین مداربسته
سرخط خبرها

نوشیدن نوشابه‌های انرژی‌زا خطر سکته قلبی را به دنبال دارد

  • کد خبر: ۲۳۲۷۱۰
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۳
نوشیدن نوشابه‌های انرژی‌زا خطر سکته قلبی را به دنبال دارد
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که نوشیدن نوشابه‌های انرژی‌زا می‌تواند خطر کوچک، اما قابل توجهی را برای تجربه یک رویداد قلبی تهدید کننده زندگی (ایست قلبی) در میان افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و ژنتیکی ایجاد کند.

به گزارش شهرآرانیوز، در مطالعه‌ای که در ژورنال «ریتم قلب» (Heart Rhythm) منتشر شد، محققان کلینیک مایو در مینه‌سوتا، گروهی متشکل از ۱۴۴ بازمانده از ایست ناگهانی قلبی را که از قبل دارای شرایط قلبی و ژنتیکی مورد بررسی قرار دادند.

محققان این مطالعه اعلام کردند که ۷ نفر، حدود ۵ درصد از شرکت کنندگان، قبل از ایست قلبی، نوشیدنی‌های انرژی زا مصرف کرده بودند، که نشان دهنده ارتباط احتمالی بین حمله قلبی و مصرف نوشیدنی انرژی زا است.

محققان هشدار می‌دهند که این صرفا یک ارتباط است و مطالعات قوی تری برای اثبات علیت مورد نیاز است، اما نتایج به اندازه کافی نگران کننده هستند تا منجر به انجام بررسی‌های بیشتری شوند.

دکتر مایکل جی. آکرمن، نویسنده اصلی مطالعه و متخصص قلب و عروق در کلینیک مایو در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: اگرچه خطر نسبی مصرف نوشیدنی‌های انرژی زا کم است و خطر مطلق مرگ ناگهانی پس از مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا حتی کمتر است، بیماران مستعد بیماری‌های ژنتیکی و قلبی باید خطرات و مزایای مصرف چنین نوشیدنی‌هایی را ارزیابی کنند.

دکتر مستعلی دوهادوالا، متخصص قلب و مدیر پزشکی «هارت سیف» (Heartsafe) نیز گفت: اگرچه این یک مطالعه گذشته نگر بسیار کوچک از یک جمعیت بسیار نادر و منتخب است، به نظر می‌رسد که این یافته‌های بالینی فراتر از شانس هستند و احتمالا ارتباط بالینی قابل توجهی دارند و حتی بر جمعیت بسیار بزرگتری تاثیر می‌گذارند. این یافته‌ها ممکن است در نهایت منجر به نگرانی بسیار گسترده‌تری برای سلامت عمومی شود.

این اولین مطالعه‌ای نیست که ایمنی نوشیدنی‌های انرژی زا، به ویژه در هنگام مصرف زیاد و برای کسانی که مستعد مشکلات قلبی هستند، را زیر سوال می‌برد. با کنار گذاشتن ترکیبات مختلفی که اغلب به نوشیدن‌های انرژی زا مانند تورین و گوارانا اضافه می‌شوند، مصرف سطوح بالای کافئین موجود در بیشتر نوشیدنی‌های انرژی زا می‌تواند سلامت عمومی را تهدید کند.

در مقاله این تحقیق جدید، نوشیدنی‌های انرژی‌زا را به‌عنوان «غذا‌های آریتموژنیک» که ممکن است باعث آریتمی قلبی شوند، بررسی شده‌اند. غذا‌های «آریتموژن» به سه بخش تقسیم می‌شوند، از جمله گیاهان سمی شناخته شده که وارد غذا می‌شوند (در اصل سم)، مکمل‌های غذایی که واکنش‌های نامطلوب قلبی ایجاد می‌کنند و نوشیدنی‌های انرژی زا شامل کافئین و سایر ترکیباتی که ممکن است در شرایط خاص باعث ایجاد آریتمی شوند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->