آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان اسیدپاشی هولناک به دختر دانشجو | محکوم خسته از حبس تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران راهکارهایی برای مقابله با بدغذایی در کودکان
سرخط خبرها

روایتی از دل یک شهر آرام | گزارش میدانی از کاشمر پس از زلزله

  • کد خبر: ۲۳۴۴۹۸
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۶
روایتی از دل یک شهر آرام | گزارش میدانی از کاشمر پس از زلزله
ساعت حدود ۱۸ است که تیم رسانه‌ای روزنامه شهرآرا به کاشمر می‌رسند. به شهری که حدود پنج‌ونیم ساعت قبل زمین‌لرزه‌ای به بزرگی پنج‌ریشتر را تجربه کرده است. تصور بیشتر ما به‌هم‌ریختگی شهر و سراسیمگی شهروندان در بوستان‌ها و خیابان‌هاست، اما این تصور دور از واقعیت بود.

به گزارش شهرآرانیوز، ساعت حدود ۱۸ است که تیم رسانه‌ای روزنامه شهرآرا به کاشمر می‌رسند. به شهری که حدود پنج‌ونیم ساعت قبل زمین‌لرزه‌ای به بزرگی پنج‌ریشتر را تجربه کرده است. تصور بیشتر ما به‌هم‌ریختگی شهر و سراسیمگی شهروندان در بوستان‌ها و خیابان‌هاست، همان تصویری که در سال‌های مختلف در زلزله‌های ریزودرشت مشهد تجربه کرده‌ایم. اما انگار که اتفاق خاصی در این شهر ۱۰۲ هزار نفری رخ نداده است، مردم بدون هراس و شبیه روز‌های عادی در شهر به‌دنبال رفع و رجوع کار‌های روزانه‌شان هستند.

زیر سقف‌ها رفت‌وآمد می‌کنند، از همه مهم‌تر پمپ‌بنزین‌های خلوت شهر است که هیچ شهروندی به دنبال پرکردن باک خودرویش نیست تا در صورت تکرار حادثه از شهر بگریزد. البته احتمال داشت که بوستان‌های سطح شهر شلوغ باشند و عده‌ای نخواهند شب را در خانه بمانند، اما در بوستان‌های شهر هم خبری نیست، دریغ از دیدن یک چادر مسافرتی. 

تیم رسانه‌ای شهرآرا هر چه تلاش کردند تا بتوانند حداقل یک دیوار خراب یا خانه خراب پیدا کنند تا عکاس و تصویربردارمان مشغول شوند، خرابی چشمگیری پیدا نکردند. البته در این میان، خبر می‌رسد که کانون زلزله روستای «زنده‌جان» در بخش مرکزی این شهرستان است که هم خانه‌ها خراب شده و هم دو نفر زیر آوار جان باخته‌اند. تا گروه رسانه‌ای ما به این محل برسند، به‌سراغ اظهارات مسئولان می‌رویم، به‌ویژه امدادگران جمعیت هلال احمر که با بالگرد و سگ‌های زنده‌یاب راهی این شهر شده‌اند.
• • •

این زمین‌لرزه ساعت ۱۳:۲۴ رخ می‌دهد و شدت اولیه حادثه، وحشت شهروندان کاشمری را به همراه داشته است تا جایی که دو مغازه‌دار هنگام فرار به علت سقوط سردر‌های مغازه‌هایشان جان باخته‌اند. به گفته مسئولان اورژانس این شهرستان، تا غروب دیروز ۱۱۵ نفر مصدوم به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند.

پیگیری وضعیت مصدومان این حادثه نیز نشان داد که ۳۵ نفر در مراکز درمانی بستری شده‌اند و حال چهار نفر از مصدومان طبق گزارش‌ها مساعد نیست. همچنین در پی این حادثه بیمارستان‌ها و پایگاه‌های اورژانس ۱۱۵خلیل‌آباد و بردسکن و شهر‌های مجاور کاشمر در آماده‌باش کامل هستند. اتوبوس‌آمبولانس اورژانس ۱۱۵نیز از تربت‌حیدریه و نیشابور به کاشمر برای پشتیبانی لازم اعزام شده‌اند.

• • •

براساس اطلاعات تیم رسانه‌ای شهرآرا، یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان‌رضوی، نیز پس از زمین‌لرزه در این شهرستان حاضر شده و جلسه ستاد مدیریت بحران را تشکیل داده است. همچنین زمین‌لرزه‌های مختصری بعد از زلزله اصلی، شهر را لرزانده است.

• • •

بازدید استاندار از روستای زنده‌جان، دقیقاً هم‌زمان می‌شود با حضور تیم شهرآرا در این روستا. به گفته خبرنگاران ما، مردم در محوطه مسجد روستا و یک سالن ورزشی اسکان یافته‌اند. محل تخریب خانه‌ای که دو کشته داده نیز از سکنه خالی شده و خانواده داغ‌دار در مسجد اسکان یافته بودند. در اینجا نیز خبری از خرابی‌های گسترده نیست و تنها چند خانه به صورت کامل تخریب شده، اما آسیب‌های زیادی به دیگر خانه‌ها وارد شده است تا جایی که امکان سکونت در آنها وجود ندارد. 

شرکت گاز نیز بلافاصله بعد از حادثه، گاز را قطع کرده تا جلو حوادثی همچون انفجار گرفته شود. هرچند امشب اهالی زنده‌جان شب ناآرامی را پشت سر خواهند گذاشت، اما ورود امدادگران جمعیت هلال‌احمر و رساندن کمک‌های ضروری و اقلام غذایی به حادثه‌دیدگان، گذران این شب را برای آنها راحت‌تر خواهد کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->