بازگشت الواح هخامنشی از آمریکا به ایران همزمان با بازگشت پزشکیان از نیویورک + فیلم خنثی سازی خمپاره قدیمی در روستای شموشک گرگان ویدئو | آبخوری پلنگ ایرانی در بوشهر (۵ مهر ۱۴۰۳) قَبای گران مدارس بر تن دانش‌آموزان | نارضایتی والدین از قیمت زیاد و کیفیت پایین لباس فرم مدارس درآمد نجومی سازمان سنجش از برگزاری سه آزمون دانشگاهی سهم بازنشستگان تأمین‌ اجتماعی از متناسب‌سازی حقوق چقدر است؟ کوتاهی در اجرای قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان پذیرفتنی نیست سقط به قیمت بازار | مبلغ سقط جنین غیرقانونی در ایران: ۱۵۰ میلیون تومان! قول رئیس مجلس به بازنشستگان: مطمئن باشید معوقات بازنشستگان از مهر ماه پرداخت خواهد شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۵ مهر ۱۴۰۳) | هشدار هواشناسی در خصوص بارش باران و وزش باد شدید وزیر بهداشت: گزارشی مبنی بر کمبود واکسن آنفلوانزا مخابره نشده است کارمندان چگونه خود را از دردهای استخوانی ناشی از پشت‌میزنشینی دور کنند؟ مهلت یک هفته‌ای دادستانی مشهد برای رفع مشکلات سرویس مدارس استمرار اجرای طرح‌های پیشگیری از جرائم و آسیب‌های اجتماعی در حریم حرم امام‌رضا(ع) بیمارستان حاشیه شهر مشهد زیر سرم اعتبار | تکمیل بخش اورژانس تا پایان آبان ۱۴۰۳ + فیلم بررسی مجدد کنکور در شورای عالی انقلاب فرهنگی سکته مغزی، سومین علت مرگ و میر در جهان بی‌توجهی به هشدار «شنا ممنوع» عامل غرق‌شدن و مرگ کودکان مشهدی در سواحل فریدون‌کنار شد آیا درمان‌های خانگی برای ریزش موی سکه‌ای مؤثر هستند؟ پیوست سه هزار و ۶۰۰ هکتار از جنگل شرق استان گیلان به قزوین با مصرف گوشت قرمز فراوری‌شده در انتظار خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ باشیم آغاز به کار گردهمایی مسئولان قضایی خراسان رضوی در مشهد
سرخط خبرها

خوردن یک وعده ۱۴۰ گرمی سیب‌زمینی سرخ‌شده برابر با کشیدن ۲۵ نخ سیگار

  • کد خبر: ۲۳۸۰۱۱
  • ۱۸ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۰
خوردن یک وعده ۱۴۰ گرمی سیب‌زمینی سرخ‌شده برابر با کشیدن ۲۵ نخ سیگار
بر اساس نتایج یک پژوهش، مصرف یک وعده ۱۴۰ گرمی سیب‌زمینی سرخ‌شده در روغن نباتی، ضرری معادل کشیدن ۲۵ نخ سیگار دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، بسیاری از غذاها، از کنسرو ماهی گرفته تا چیپس، با استفاده از روغن‌های گیاهی تهیه می‌شوند که برخی کارشناسان نگران هستند که ممکن است حاوی ترکیبات سمی باشند. روغن گیاهی از گیاهان مختلف روغنی مثل: آفتابگردان، سویا، ذرت و .. گرفته می‌شود. اما روغن حیوانی از بخش چربی شیر، پیه، دنبه گرفته می‌شود.

کارشناسان می‌گویند: «این روغن گیاهی که یک محصول صنعتی است، تا ۱۵۰ سال پیش وجود نداشت، اما بسیاری از جمعیت‌های انسانی به چرب‌های حیوانی مانند کره و پیه گاو وابسته بودند و از عصر حجر از چربی‌های حیوانی و چربی‌های لبنی برای حدود ۱۰۰ هزار سال استفاده کرده اند. ما هم هزاران سال است که از روغن‌های به دست آمده از میوه‌های روغنی مانند زیتون و نارگیل استفاده می‌کنیم.»

به گفته آنها، با پیدایش این روغن‌ها، روغن حیوانی به‌مرور از رژیم غذایی روزمره حذف شد و در حال حاضر بزرگترین منبع چربی رژیم غذایی ما شده است. به همین دلیل کارشناسان بر این اعتقاد هستند که بین روغن نباتی یاد شده و سلامت ضعیف و مشکلات سلامتی مدرن مانند سرطان، آلزایمر و بیماری پارکینسون ارتباط دارد.

آنها توضیح دادند: «مشکل اصلی این روغن‌های گیاهی که کالری بیشتری نسبت به شکر یا آرد دارند، این است که حاوی اسید‌های چرب غیراشباع چندگانه (PUFA) هستند.»

کارشناسان بر این باور هستند که این ترکیبات بسیار مستعد واکنش با اکسیژن هستند، فرآیندی که اکسیداسیون نامیده می‌شود؛ این اکسیداسیون چربی ترکیبات جدیدی به نام محصولات اکسیداسیون لیپید (LOP) ایجاد می‌کند. با مصرف این چربی‌ها، بدن ما در معرض صد‌ها یا حتی هزاران نوع مختلف از محصولات سمی اکسیداسیون لیپید قرار می‌گیرد.

سم شناسان نیز می‌گویند: «این روغن‌های گیاهی که در خانه‌ها و رستوران‌ها اسفاده می‌شوند، حتی قبل از پخت و پز، حاوی غلظت بسیار بالاتری از سموم نسبت به زمانی هستند که برای اولین بار در ظرف یا بطری ریخته می‌شوند.»

به گفته آنها، وقتی این روغن‌ها برای تولید غذا در خانه‌ها، رستوران‌ها یا کارخانه‌های مواد غذایی فرآوری‌شده گرم می‌شود، سموم بیشتری ایجاد می‌شود.

به معنای دیگر، اگر غذا تولید شده با این روغن‌ها، دوباره گرم شود، سموم بیشتری ایجاد می‌شود. به همین دلیل محققان تاکید می‌کنند که یک وعده ۱۴۰ گرمی سیب‌زمینی، حدود ۲۵ عدد، که با روغن گیاهی سرخ شده است سمی معادل کشیدن ۲۵ نخ سیگار را به بدن وارد می‌کند. آنها هشدار می‌دهند که هرچه مدت زمان و حرارت پخت غذا با این روغن‌ها بیشتر شود، خطرآفرینی آن به همان اندازه بیشتر می‌شود.

همچنین هشدار داده شده که در خوردن غذا‌هایی مانند سیب‌زمینی سرخ کرده، مرغ، ماهی، میگو، که در حرارت بالای این روغن‌های گیاهی آماده می‌شوند، احتیاط کنیم تا بتوانیم خطرات آن را کاهش دهیم.

منبع: خبر آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->