راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

توصیه‌های تغذیه‌ای طب ایرانی در فصل تابستان

  • کد خبر: ۲۳۸۰۴۸
  • ۱۸ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۹
توصیه‌های تغذیه‌ای طب ایرانی در فصل تابستان
در طب ایرانی، پرهیز مقدم بر درمان است و برای حفظ سلامتی خود در فصل تابستان باید نسبت به موادغذایی مصرفی آگاهی کافی داشته باشیم.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس اعلام دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، در فصل تابستان افراد با مزاج گرم‌وخشک، بیشتر در معرض آسیب هستند‌ و دلیل آن، گرم‌وخشک‌بودن مزاج این افراد و همچنین فصل تابستان است. بنابراین در این فصل باید از تمام خوراکی‌ها و نوشیدنی‌هایی که حرارت بدن را بالا می‌برند و باعث خشکی بدن می‌شوند، تا حد امکان پرهیز شود؛ مخصوصاً مواد غذایی تند از قبیل فلفل و زنجبیل، دارچین، زعفران، سس‌های تند، خردل، سبزیجات تند مانند سیر، پیاز، ترخون، نعنا، تره، شاهی، شوید و نیز شور‌ها و شیرین‌ها.

بهتر است از غذا‌های گیاهی خام یا پخته بخارپز ساده بدون ادویه‌جات و طعم‌دهنده‌های قوی استفاده شود. این افراد باید نسبت به مصرف نمک و غذا‌های شور و تنقلاتی مانند چیپس شور و آجیل شور، در فصل تابستان احتیاط کنند.

اکثر مغز‌ها مزاج گرم‌وخشک دارند و همه افراد به‌ویژه کسانی که مزاج گرم‌وخشک دارند، نباید در مصرف آن‌ها زیاده‌روی کنند. همچنین سرخ‌کردن، بودادن و تفت‌دادن باعث گرم‌وخشک‌شدن مزاج می‌شوند؛ بنابراین، نباید در مصرف غذا‌های تهیه‌شده با این روش‌ها، زیاده‌روی شود و غذا‌ها باید به صورت خام یا آب‌پز یا درصورت امکان بخارپز مصرف شوند.

شیرینی‌جات نیز مزاج گرم دارند، بنابراین نباید در مصرف شیرینی‌ها، شکلات‌ها و حتی شیرینی‌جات طبیعی مانند عسل، کشمش، مویز و میوه‌های شیرین مانند انجیر، نارگیل، موز، خربزه و آناناس در فصل تابستان زیاده‌روی شود.

توصیه می‌شود در فصل تابستان، گوشت‌های قرمز به‌دلیل داشتن گرما و حرارت زیاد، کمتر مصرف شوند؛ به ویژه گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین که گرمای بسیار بیشتری نسبت به گوشت گوسفند دارند. همچنین گوشت شتر هم به دلیل گرما و خشکی زیاد نباید به طور معمول مصرف شود.

پرهیز از مصرف غذا‌های با مزاج گرم در تابستان

پرهیز از مصرف غذا‌های با مزاج گرم مانند فسنجان گردو و کنجد، امری ضروری است و در فصل تابستان از خنکی‌جات مانند آب‌دوغ‌خیار، ماست و خیار با کمی نان، کاهو، کدو خورشتی (سبز)، گشنیز، اسفناج یا ترکیب ماست و اسفناج استفاده شود.

بهتر است غذا‌هایی که در تابستان مصرف می‌شوند، پخته شده و آب‌پز باشند و غذا‌ها کباب و یا سرخ نشوند؛ مثلاً آش، سوپ، خورش سبزیجاتی که سبزی آن‌ها سرخ نشده باشد، حبوبات آن کم بوده، مقدار زیادی گوشت نداشته باشند، کمی ترش باشند و با غوره، آبغوره، آبلیمو، لیمو، نارنج ترکیب شده باشند.

همچنین مصرف مرکبات و میوه‌جات ملس مانند زرشک و آب‌زرشک، شاه‌توت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه سبز، انار، شوید، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپ فروت مفید است؛ مصرف سالاد‌ها (کاهو، خیار، آبلیمو) در این فصل مفید است، زیرا مزاج سردو‌تر دارند. همچنین خوردن ترشی‌جات در این فصل توصیه می‌شود، به شرط آنکه تند نباشد که در این صورت، حرارت آن‌ها بالا می‌رود.

 مصرف کافی آب و لبنیات در فصل تابستان مفید است

مصرف کافی آب و لبنیات در فصل تابستان مفید است، مصرف روزانه لیموترش در فصول گرم سال برای گرم‌مزاجان توصیه می‌شود. این میوه از حرارت و رطوبت بدن و التهابات درونی کبد می‌کاهد، خون را رقیق می‌کند و برای هضم غذا‌های چرب، شیرین و سنگین مفید است.

گوشت‌های سفید (مانند مرغ و ماهی) گرمای کمتری دارند، مخصوصاً ماهی که با داشتن مزاج سردوتر، برای این فصل بسیار مناسب است، به شرطی که خیلی سرخ نشده و ادویه‌جات تند نیز به آن اضافه نشود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->