آسمان غرب نارنجی شد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) تصویب آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان | بازنشستگان سال ۱۴۰۳ مشمول ۷۰ درصد مابه‌التفاوت متناسب‌سازی شدند هزینه‌های بالای فیزیوتراپی برای بازنشستگان تأمین اجتماعی | بیمه تکمیلی بخش ناچیزی را پرداخت می‌کند پیش‌بینی بارش باران در خراسان رضوی و ۲۲ استان کشور (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) هشدار به سالمندان؛ خطر کلسترول بالا را جدی بگیرید سبزیجات و میوه‌های لاغرکننده را بشناسید چگونه علائم پارکینسون را در افراد مسن شناسایی کنیم؟ ایرانی‌ها سال گذشته دو میلیون و ۳۶۰ هزار واحد خون اهدا کردند قتل پدر بر اثر اختلافات خانوادگی در لرستان صالحی‌امیری در نیشابور: کاوش‌های باستان‌شناسی در پهنه تاریخی نیشابور مجدداً آغاز خواهد شد + فیلم تولید سالیانه ۳۵۰ میلیون دُز انواع واکسن در مشهد | ۳ محصول دانش‌بنیان جدید به تولید انبوه رسید ضرب‌الاجل یک هفته‌ای دستگاه قضا برای حل معضل زباله‌های عفونی در مشهد + فیلم مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات خوزستان فردا (سه شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴) غیرحضوری شد داشتن دندان‌های سالم؛ تقویت اعتماد‌به‌نفس عضو ستاد ملی زن و خانواده: خانواده مهم‌ترین اولویت جامعه ایران است آغاز پرداخت معوقات متناسب‌سازی بازنشستگان تامین اجتماعی (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) نقص فنی پرواز عبوری شرکت وارش در مشهد (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) وزیر میراث فرهنگی: مشهد، هویت ملی و اعتبار ماست | زیرساخت‌های گردشگری خراسان رضوی ارتقا می‌یابد+ویدئو حقوق ۱۴۰۴ سرایداران مدارس افزایش یافت + جزئیات صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی (دوشنبه، ۲۵ فروردین ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی مطرح کرد: سهم بالای خدمات گردشگری و صنایع دستی در اقتصاد استان آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی، فردا (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) خوراکی‌هایی که قاتل دندان‌های شیری کودکان هستند اعلام اسامی ابر بدهکاران بانکی به قوه قضائیه به‌ زودی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری: نقطه آغاز تحول گردشگری از مشهد کلید می‌خورد رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: اعتماد مردم به حقوق‌دانان، سرمایه‌ای ارزشمند است ۴ داروی جدید به فهرست رسمی دارویی کشور اضافه شد یک کشته و ۴۷ مسموم بر اثر مصرف قارچ‌های سمی اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) راه‌های مقابله با آلرژی‌های فصلی| تزریق آمپول‌های حاوی کورتیکواستروئید به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود نتایج استخدام معلولان در شغل معلمی به‌زودی اعلام می‌شود
سرخط خبرها

میوه‌ها و سبزیجات را برای پیشگیری از عفونت‌های گوارشی، ضدعفونی کنید

  • کد خبر: ۲۳۸۹۱۵
  • ۲۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۱
میوه‌ها و سبزیجات را برای پیشگیری از عفونت‌های گوارشی، ضدعفونی کنید
استاد گروه انگل شناسی و قارچ شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به افزایش بیماری‌های عفونی در فصول گرم سال توصیه می‌شود که افراد ضمن اجتناب از مصرف غذا‌های غیر بهداشتی، نسبت به ضدعفونی کردن میوه‌ها و سبزیجات اقدام کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فریبا برنجی با بیان اینکه بیماری‌های عفونی در فصول گرم، همواره سلامت افراد را تهدید می‌کند افزود: استفاده از غذا‌های آلوده و غیر بهداشتی می‌تواند از عوامل مهم ایجاد عفونت‌های انگلی روده‌ای در انسان باشد. این عفونت‌ها به دو گروه تقسیم می‌شوند که یک گروه از آنها از طریق موجودات تک یاخته بیماری زا به وجود می‌آیند و گروه دوم، عفونت‌های کرمی هستند.

وی علائم عفونت‌های گوارشی را شامل اسهال، یبوست و دل درد، سوءهاضمه و ضایعات پوستی دانست و در عین حال گفت: گاهی اوقات، بیماران فقط مبتلا به ضایعات پوستی می‌شوند.

دکتر برنجی همچنین گفت: برخی میوه‌ها مانند توت فرنگی که روی خاک قرار دارند و همچنین هویج که در شیار‌های آن آلودگی قرار می‌گیرد، باید با خیس کردن در آب و چندین بار شست و شوی مکانیکی مکرر، آلودگی‌های آنها را از بین برد، تا آبی که در زیر ظرف قرار دارد، عاری از هر گونه گِل و شن در کف آن باشد.

وی استفاده از سرکه را به عنوان مایع ضدعفونی کننده، گزینه مطلوبی برای شست و شوی میوه و سبزیجات دانست و گفت: محلول‌هایی که به عنوان ضدعفونی کننده در بازار به فروش می‌رسند، تأثیر مطلوبی برای از بین بردن تخم انگل‌ها و کیست انگل‌ها نداشته و فقط می‌توان از آنها برای از بین بردن باکتری‌ها استفاده کرد.

دکتر برنجی اضافه کرد: طبق پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی، برای ضدعفونی کردن میوه جات و سبزیجات، می‌توان، از چند قطره دترژانت و یا مایع ظرفشویی استفاده کرد، اما به دلیل اینکه ممکن است به صورت کامل مایع ظرفشویی از میوه جات و سبزیجات زدوده نشود، بهترین روش این است که آنها را به مدت ۲۰ دقیقه، با استفاده از ۴ تا ۵ قاشق نمک غذاخوری در آب خیس کرده و سپس شست و شو را انجام دهیم.

وی همچنین تاکید کرد: جهت پیشگیری از عفونت‌های انگلی روده ای، رعایت نکات بهداشتی از جمله، شست و شوی منظم دست‌ها با آب و صابون قبل از خوردن غذا، تهیه آبمیوه، غذا‌ها و سالاد‌های بهداشتی، قرار دادن غذا‌ها در ظروف سربسته و نیز نصب توری بر درب و پنجره‌ها جهت جلوگیری از ورود مگس و سوسگ‌ها به منزل توصیه می‌شود. ضمن اینکه از شستن ظروف و مصرف آب و نیز ورود کودکان در آب‌های جاری شهری و روستایی خودداری شود، چون با ورود آب‌های غیربهداشتی به دهان و چشم کودکان، فرد به بیماری اسهال‌های خونی مختلف و بیماری‌های انگلی ناشی از آب آلوده مبتلا می‌شود. در صورت بروز علائم بیماری عفونت‌های گوارشی، می‌توان با مراجعه به متخصص و انجام آزمایش مدفوع در سه نوبت، با نظر و تشخیص پزشک معالج، اقدامات درمانی صورت گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->