مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد حمله مستقیم رژیم صهیونیستى به تیم هاى امدادى هلال احمر در حین عملیات | احتمال شهادت ٢ امدادگر اولویت در برنامه‌ریزی امتحانات، آرامش روان دانش‌آموزان است جزئیات اصابت پرتابه به آزادراه تهران-قم آزمون‌های ورودی مقطع متوسطه دوم در البرز به تعویق افتاد امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی حضوری شد سامانه‌های ۱۴۸۰ و ۱۲۳، آماده حمایت روانی از مردم در شرایط جنگی مدارس مشهد و خراسان رضوی آماده اسکان اضطراری در شرایط بحرانی هستند توصیه های حیاتی برای بیماران قلبی در شرایط بحرانی نشانه‌ها و امید‌ها سرنوشت صدور شناسنامه ویژه برای مادران دارای سه فرزند و  بیشتر چه شد؟ | سرنوشت نامعلوم امتیاز‌های مادری تولد اولین بره آهو در سال ۱۴۰۴ در دشت مغان کمک قارچ‌های ناشناخته زیرزمینی به حفظ اکوسیستم‌ها وعده بانک مرکزی برای تخصیص ارز به واردات دارو و تجهیزات پزشکی افزایش خطر شیوع بیماری سالک در فصول گرم سال بیماری خطرناکی که ممکن است حجاج ناقل آن باشند جزئیات استرداد هزینه بلیت پروازهای لغوشده گلایه مردم مشهد از گرانی انشعاب برق، نبود شفافیت در خرید کنتور و بلاتکلیفی در جبران خسارات نوسانات برقی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش، امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) + جزئیات سرقت‌های سریالی با  خودرو‌های سرقتی آسیب به بیمارستان فارابی کرمانشاه در حمله رژیم صهیونیستی (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) سامانه ۱۱۰ فعال است | درخواست سخنگوی فراجا از مردم برای اعلام فعالیت‌های مشکوک دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی بر تشدید رصد و نظارت بر فضای مجازی تأکید کرد توصیه‌های طب سنتی به سالمندان در شرایط جنگی لغو موقت امتحانات پایان ترم در دانشگاه ملی مهارت خراسان رضوی وضعیت ذخایر خونی در کشور مطلوب است آیا زمان مصرف مکمل ویتامین دی مهم است؟
سرخط خبرها

احتمال ابتلا به تب دنگی در سفر اربعین | هر پشه آئدس ۵۰ نفر را آلوده می‌کند

  • کد خبر: ۲۴۵۲۵۸
  • ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۸
احتمال ابتلا به تب دنگی در سفر اربعین | هر پشه آئدس ۵۰ نفر را آلوده می‌کند
معاون آموزشی سازمان اورژانس کشور گفت: اگر فردی به یک نوع ویروس تب دنگی مبتلا شود، تا پایان عمر به همان نوع ویروس مجدداً مبتلا نخواهد شد؛ اما به‌دلیل وجود سه نوع مختلف ویروس، یک فرد می‌تواند در طول عمر خود سه بار به تب دنگی مبتلا شود.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن نوری ساری معاون آموزشی سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه تب دنگی یک بیماری ویروسی است که عمدتا از طریق نیش پشه آئدس منتقل می‌شود، اظهار کرد: این بیماری به هیچ عنوان از طریق روابط بین انسانی قابل انتقال نیست، مگر از طریق انتقال خون و در شرایطی نادر که خون فرد مبتلا به تب دنگی گرفته و به شخص دیگری تزریق شود که البته به دلیل وجود تب در بیماران دنگی چنین امری بسیار نادر است.

پشه آئدس چطور باعث تب دنگی می‌شود؟

وی افزود: عامل ابتلا به تب دنگی نیش پشه آئدس است و این بیماری از طریق سایر گونه‌های پشه‌ها قابل انتقال نیست. پشه آئدس رفتار خاصی دارد؛ نوع پشه‌ای که در ایران غالب است، روزگرد بوده و بیشتر در اوایل صبح و نزدیک به غروب آفتاب اقدام به گزش می‌کند. این پشه در صورتی به ویروس دنگی آلوده می‌شود که فردی که مورد گزش قرار می‌گیرد، به این ویروس آلوده باشد و پس از آن تمامی گزش‌های بعدی آن پشه می‌تواند بیماری را منتقل کند.

نوری تصریح کرد: پشه آئدس در طول عمر خود قادر است تا ۵۰ بار گزش انجام دهد، بنابراین اگر این پشه در اولین روز گزش خود فردی آلوده را نیش بزند، می‌تواند حداکثر تا ۵۰ نفر دیگر را نیز مبتلا کند. با این حال، اگر پشه فردی غیرآلوده را نیش بزند خود پشه ناقل بیماری نخواهد شد و نیش‌های بعدی آن مشکلی ایجاد نمی‌کند. به عبارتی دیگر، اگر فرد مبتلا به تب دنگی در خانه باشد و پشه‌ای در آن مکان وجود نداشته باشد، هیچ انتقال بیماری اتفاق نخواهد افتاد.

هر فرد ممکن است ۳ بار در عمرش تب دنگی بگیرد

معاون سازمان اورژانس کشور به تشریح علائم بیماری تب دنگی پرداخت و گفت: علائم این بیماری به صورت تدریجی و با نشانه‌هایی شبیه به سرماخوردگی آغاز می‌شود. درد پشت چشم، تب و لرز، سردرد، سرگیجه و بدن درد از علائم شایع این بیماری هستند البته سرفه در این بیماری نادر است، اما بیشتر بیماران از درد پشت چشم و بدن‌درد رنج می‌برند.

وی با بیان اینکه ۹۸ درصد بیماران بدون هیچ عارضه‌ای بهبود می‌یابند، گفت: اگر فردی به یک نوع ویروس تب دنگی مبتلا شود تا پایان عمر به همان نوع ویروس مجدداً مبتلا نخواهد شد، اما به دلیل وجود سه نوع مختلف ویروس، یک فرد می‌تواند در طول عمر خود ۳ بار به تب دنگی مبتلا شود.

توصیه به زائران اربعین

نوری با اشاره به راه‌های پیشگیری از گزش پشه آئدس افزود: برای جلوگیری از ابتلا به تب دنگی، زائران اربعین باید از لباس‌های آستین بلند و جوراب استفاده کنند تا سطح کمتری از بدن در معرض گزش قرار گیرد. همچنین استفاده از اسپری یا پماد‌های دافع حشرات به‌ویژه در ساعات حساس روز، به عنوان یک اقدام پیشگیرانه مؤثر توصیه می‌شود.

معاون آموزش سازمان اورژانس کشور همچنین تأکید کرد: به زائران توصیه می‌شود که تا حد امکان در شب تردد کنند تا علاوه بر پیشگیری از گرمازدگی، از گزش پشه آئدس که در اوایل صبح و نزدیک غروب بیشتر فعال است، در امان بمانند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->